napisał(a) Moriarek » 17.07.2015 20:41
Witam Wszystkich!
Na przełomie sierpnia/września wybieram się z rodzinką w ten najcudowniejszy zakątek Chorwacji. Miałem już przyjemność gościć na wyspie dwa razy i już nie mogę doczekać się kolejnego.
Mam natomiast pytanie praktyczne do bardziej doświadczonych użytkowników: jak wygląda infrastruktura medyczno/sklepowa w Novalji?
Pytam, ponieważ poprzednie dwa pobyty skoncentrowały się do miasta Pag i okolic (+ zwiedzanie pozycji obowiązkowych typu Trogir, Split etc., a przez Novalję przejeżdżałem tylko raz), a dostałem bardzo ciekawą propozycję wynajmnu właśnie w samej Novalji. Jest to dla mnie ważne, ponieważ po raz pierwszy będziemy jechać z naszym szkrabem (będzie miał akurat 11 miesięcy), a zaopatrzenie i lekarza mam już dobrze "obczajonego" w samym Pagu.
Dlatego jeżeli ktoś może mi coś więcej napisać w temacie dostępu do lekarza, a także większego sklepu (chociażby wielkości Lorenzo z Pag), to byłbym wielce wdzięczny, ponieważ w poniedziałek chciałbym już podjąć ostateczną decyzję, wpłacić pieniądze i z wytęsknieniem czekać na datę wyjazdu
Przepraszam też z góry za nieprzeczytanie całego wątku (być może odpowiedzi już ktoś udzielił), ale jest dość długi i nie chciałbym go przeoczyć. Ew. prosiłbym o skierowanie do właściwego wątku.
Pozdrawiam!