Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 13.07.2015 13:59

CroAna napisał(a):A czy Wy wiecie ludziska, że na sv. Marku 5 dni temu delfiny się plumkały? ?? To ja ostatnio po jakiś Rovnjach jeździła i ich szukała (dobrze,że najszła! ;-)) a tu mnie właścicielka apartmana takie historyje mówi! !! :evil:

Jak to delfiny??? Wychodzi na to że one się plumkały a ja się pakowałem :evil:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 13.07.2015 14:32

przemo99 napisał(a):Z dzisiaj.

też w tym roku w końcu na Rucicę dotarłem :lol:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 13.07.2015 14:37

przemo99 napisał(a):
CroAna napisał(a):A czy Wy wiecie ludziska, że na sv. Marku 5 dni temu delfiny się plumkały? ?? To ja ostatnio po jakiś Rovnjach jeździła i ich szukała (dobrze,że najszła! ;-)) a tu mnie właścicielka apartmana takie historyje mówi! !! :evil:

Jak to delfiny??? Wychodzi na to że one się plumkały a ja się pakowałem :evil:

No widzisz, Panie Kolego? Jak mi Pavica to rzekła, tak mnie szczena opadła 8O
Kurde to nie mogła być niedziela, bo się tam pluskałam nieopodal!!!
P.S. okazuje się, że Twoje imię jest trudne w wymowie dla Chorwatów :lool: :lool: podjęcie próby przez Ilję- bezcenne! Bardzo miło Was wspominali :papa:
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 13.07.2015 14:44

CroAna napisał(a):Kurde to nie mogła być niedziela, bo się tam pluskałam nieopodal!!!
P.S. okazuje się, że Twoje imię jest trudne w wymowie dla Chorwatów :lool: :lool: podjęcie próby przez Ilję- bezcenne! Bardzo miło Was wspominali :papa:

Skoro nie niedziela, to już mi lepiej. Choć i tak mogły przypłynąć parę dni wcześniej... już tyle razy polowaliśmy na delfiny (nie tak dosłownie of course).

To że imię trudne to wiem. Ilja nie ogarnął tego do końca wyjazdu... każda próba kończyła się połamaniem języka :mrgreen: W końcu zaczął do mnie mówić Jan bo tak sobie spisał z paszportu :?

Oj Was też miło wspominali, nawet wytargał notes z taxami, kartkował ... kartkował ... i kartkował.... aż to w końcu OOOOOOO ANA, AAAAAAA ANA. Po czym zaraz dodał że Ana i Danuta mu pół zeszytu zapełniły :papa:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 13.07.2015 14:54

przemo99 napisał(a):
CroAna napisał(a):Kurde to nie mogła być niedziela, bo się tam pluskałam nieopodal!!!

Skoro nie niedziela, to już mi lepiej. Choć i tak mogły przypłynąć parę dni wcześniej... już tyle razy polowaliśmy na delfiny (nie tak dosłownie of course).

To że imię trudne to wiem. Ilja nie ogarnął tego do końca wyjazdu... każda próba kończyła się połamaniem języka :mrgreen: W końcu zaczął do mnie mówić Jan bo tak sobie spisał z paszportu :?

Oj Was też miło wspominali, nawet wytargał notes z taxami, kartkował ... kartkował ... i kartkował.... aż to w końcu OOOOOOO ANA, AAAAAAA ANA. Po czym zaraz dodał że Ana i Danuta mu pół zeszytu zapełniły :papa:

Dobreeee, Prezmek, dobre :mrgreen:
Okazuje się, że rysowanie i wpisywanie przy tym obujezycznych znaczeń jest niezawodne ;-)człek szybko przyswaja. w tym roku już nam nie było potrzebne, gdy się spotkaliśmy :lool: :lool: :lool: a ów řečnik mam do tej pory :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.07.2015 12:42

Obrazek
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 17.07.2015 15:10

Witam,
Jestem 4 dzien na Pagu w Pagu,
Przyznaje ze jestem niesamowicie zaskoczony-pozytywnie oczywiscie
Opisze kilka zdan, porad po powrocie,teraz szkoda troche mi czasu
Goraco jest bardzo, pieknie, nie ma tloku na plazach jak np. w ub roku w Basce na Krku
Jezeli ktos ma pytania, odpowiem
Tomek
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 17.07.2015 15:41

I ja dorzucę swoje 5 groszy :P
Na Pag wybieram się 7 września z Warszawy ok godziny 16-17. Planowana trasa może nie najpopularniejsza ale jakoś tak mi, patrząc na mapę, najbardziej odpowiada tj. W-wa>Żywiec>Zwadroń>Żylina>Szekesfehervar>Zagrzeb>Pag
Przewidywany czas jazdy z postojami na jedzonko i inne takie to około 17h, nie śpiesząc się oczywiście, w końcu na wakacje które są również podróżą poślubną trzeba dojechać cało i zdrowo. Według map wujka gogla odległośc niecałe 1350km.
Może ktoś z szanownych forumowiczów testował już taki wariant trasy?
Po powrocie oczywiście będą fotki i mała relacja :hut:
Zapowiadają się 2 tygodnie błogiego lenistwa :mrgreen:

Pozdrawiam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.07.2015 20:24

No to czekamy na relacje padawanów. :mrgreen:
Moriarek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Moriarek » 17.07.2015 20:41

Witam Wszystkich!

Na przełomie sierpnia/września wybieram się z rodzinką w ten najcudowniejszy zakątek Chorwacji. Miałem już przyjemność gościć na wyspie dwa razy i już nie mogę doczekać się kolejnego.

Mam natomiast pytanie praktyczne do bardziej doświadczonych użytkowników: jak wygląda infrastruktura medyczno/sklepowa w Novalji?

Pytam, ponieważ poprzednie dwa pobyty skoncentrowały się do miasta Pag i okolic (+ zwiedzanie pozycji obowiązkowych typu Trogir, Split etc., a przez Novalję przejeżdżałem tylko raz), a dostałem bardzo ciekawą propozycję wynajmnu właśnie w samej Novalji. Jest to dla mnie ważne, ponieważ po raz pierwszy będziemy jechać z naszym szkrabem (będzie miał akurat 11 miesięcy), a zaopatrzenie i lekarza mam już dobrze "obczajonego" w samym Pagu.

Dlatego jeżeli ktoś może mi coś więcej napisać w temacie dostępu do lekarza, a także większego sklepu (chociażby wielkości Lorenzo z Pag), to byłbym wielce wdzięczny, ponieważ w poniedziałek chciałbym już podjąć ostateczną decyzję, wpłacić pieniądze i z wytęsknieniem czekać na datę wyjazdu ;)

Przepraszam też z góry za nieprzeczytanie całego wątku (być może odpowiedzi już ktoś udzielił), ale jest dość długi i nie chciałbym go przeoczyć. Ew. prosiłbym o skierowanie do właściwego wątku.

Pozdrawiam!
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.07.2015 20:47

Jest duży market Novalis i jest szpital i lekarz - spokojnie - tam też jest cywilizacja :)
Nawet stacja benzynowa jest :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.07.2015 20:47

Moriarek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Moriarek » 17.07.2015 20:56

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.

Super, coraz bardziej mi się ta Novalja podoba (może dlatego, że tam nas jeszcze nie było ;) ) i chyba faktycznie zdecyduję się na tą ofertę.

Już nie mogę się doczekać aż zobaczę ten piękny, skalisty krajobraz i błękitne morze :D
dangru
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangru » 19.07.2015 08:04

Witam
Wczoraj opuscilem wyspe Pag 7 dni to za malo.Nastepnym razem 10 lub wiecej .
Wazne dla tych ktozy wyjada w najbliszym czasie , do godziny 8 rano prom zabiera wszstkie auta okolo 50sztuk.
Wczoraj przezylem szok droga do promu na wyspe , to okolo 150 sztuk pojazdow.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.07.2015 12:17

Bo w sobotę panie, to się mostem jedzie. :mrgreen:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 180
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone