lidka1606 napisał(a):...niby napisane było, że do morza 200m...ciekawe jak w rzeczywistości.
Zasadniczo do zwroty "do morza" i " do plaży", częstokroć różnią się od siebie bardzo.
Tak jak plaża plaży nierówna.
lidka1606 napisał(a):...niby napisane było, że do morza 200m...ciekawe jak w rzeczywistości.
lidka1606 napisał(a):tak, wiem o tym bo już 2 razy byłam w Chorwacji i zwracałam na to uwagę. tutaj było tyle samo podane do morza co i do plaży. już niedługo zobaczymy
Rysio napisał(a):Stawiam na nr 1. Popołudniowa kawa czy lody na szybko na promie są bardziej przyjemne niż gnanie autocestą pod Zadar. Trasa Senj - Prizna to jeden z najładniejszych odcinków Jadranki Niestety jest jedna istotna sprawa - kiedy dotrzesz na przeprawę, bo lubią się tworzyć kolejki. Jeśli w tygodniu to nema problema. Jeśli sobota to raczej będzie ciasno. Chyba że będziesz dopiero wieczorem. Wtedy kolejka maleje.
Bea.ta napisał(a):Dwa razy jechałam na Pag trasą 2, dwa razy wracałam trasą 1 ....
urokliwość Jadranki .... to inny temat jakoś mam ... uczulenie
Po całej nocy jechania
Bea.ta napisał(a):wolę wdrapać się na górę i zjechać na dół widząc Pag
Przed 8mą rano nie ma kolejki do promu
Andzia* napisał(a):I to rozumiem rzeczowo, konkretnie.... Dziękuję
Wyjazd w poniedziałek (jeszcze nie ten ) nie wiem tylko czy wyjazd rano czy na noc jak do tej pory. To się okaże jak małżonek zadecyduje. Ja pracuję za GPS-a i wybieram trasę Przypuszczam, że prześpimy się po drodze , żeby w dzień jechać wspomnianą przez Ciebie piękną trasą z widokami na Jadran i zdążyć na prom wczesną porą .
Rysio napisał(a):Jestem białym wolnym człowiekiem i jadę w dzień
Rysio napisał(a):Znaczy się start ok 4 rano i jeśli jadę w tygodniu to obiadokolację jem w Giricy albo Galebie
Rysio napisał(a):Aaaaa zapomniałem Jedziesz sprawdzić czy przekaźnik stoi
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne