Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.07.2015 13:27

lidka1606 napisał(a):...niby napisane było, że do morza 200m...ciekawe jak w rzeczywistości.

Zasadniczo do zwroty "do morza" i " do plaży", częstokroć różnią się od siebie bardzo. :mrgreen:
Tak jak plaża plaży nierówna.
lidka1606
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidka1606 » 07.07.2015 13:37

tak, wiem o tym bo już 2 razy byłam w Chorwacji i zwracałam na to uwagę. tutaj było tyle samo podane do morza co i do plaży. już niedługo zobaczymy
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2015 13:52

lidka1606 napisał(a):...niby napisane było, że do morza 200m...ciekawe jak w rzeczywistości.

W linii prostej. Dolicz do tego ~ 50 m w pionie. Ostatnie 5 - 15 metrów niemal w pionie, ale miejscami da się zejść bo widziałem ludzi od strony wody. W kilku miejscach były schody. Plaże piach, skałki, żwir czyli dla każdego coś dobrego.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.07.2015 15:04

lidka1606 napisał(a):tak, wiem o tym bo już 2 razy byłam w Chorwacji i zwracałam na to uwagę. tutaj było tyle samo podane do morza co i do plaży. już niedługo zobaczymy

Na plażę można się sturlać a spowrotem? wspiąć :mrgreen:
A na poważnie - wynajmując lokum nie sprawdzasz na mapie położenia apartamentu i okolicy? - przecież na tej ulicy nawet googlowy ludzik jest i masz jak na dłoni jak to tam wygląda i jakie są okoliczne plaże.
To Twoja ulica ... możesz zejść na sam dół do krawędzi klifu/czyt. morza
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.07.2015 18:24

Morze widać - nie jest źle :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 09.07.2015 08:14

Witam szanowne grono !!! Mam pytanie którą trasą na Pag - liczę na Wasze doświadczenie i znajomość terenu. Jakie rozwiązanie najlepsze :
1. Tak ?
https://www.google.pl/maps/dir/Zubovi%C ... 45.8150108
2 Tak ?
https://www.google.pl/maps/dir/Zubovi%C ... 150108!3e0
3 A może tak ?
https://www.google.pl/maps/dir/Zubovi%C ... m1!3b1!3e0
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2015 08:25

Stawiam na nr 1. Popołudniowa kawa czy lody na szybko na promie są bardziej przyjemne niż gnanie autocestą pod Zadar. Trasa Senj - Prizna to jeden z najładniejszych odcinków Jadranki 8) Niestety jest jedna istotna sprawa - kiedy dotrzesz na przeprawę, bo lubią się tworzyć kolejki. Jeśli w tygodniu to nema problema. Jeśli sobota to raczej będzie ciasno. Chyba że będziesz dopiero wieczorem. Wtedy kolejka maleje. :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2015 08:33

Dwa razy jechałam na Pag trasą 2, dwa razy wracałam trasą 1 ....
urokliwość Jadranki .... to inny temat :roll: jakoś mam ... uczulenie ;)
Po całej nocy jechania wolę wdrapać się na górę i zjechać na dół widząc Pag :)
Przed 8mą rano nie ma kolejki do promu 8)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 09.07.2015 08:39

Rysio napisał(a):Stawiam na nr 1. Popołudniowa kawa czy lody na szybko na promie są bardziej przyjemne niż gnanie autocestą pod Zadar. Trasa Senj - Prizna to jeden z najładniejszych odcinków Jadranki 8) Niestety jest jedna istotna sprawa - kiedy dotrzesz na przeprawę, bo lubią się tworzyć kolejki. Jeśli w tygodniu to nema problema. Jeśli sobota to raczej będzie ciasno. Chyba że będziesz dopiero wieczorem. Wtedy kolejka maleje. :papa:

I to rozumiem rzeczowo, konkretnie.... Dziękuję :D
Wyjazd w poniedziałek (jeszcze nie ten ) nie wiem tylko czy wyjazd rano czy na noc jak do tej pory. To się okaże jak małżonek zadecyduje. Ja pracuję za GPS-a i wybieram trasę :wink: Przypuszczam, że prześpimy się po drodze , żeby w dzień jechać wspomnianą przez Ciebie piękną trasą z widokami na Jadran i zdążyć na prom wczesną porą :D .
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 09.07.2015 08:49

Beata - dziękuję :smo:
Czyli jadąc przez Gospić wspinamy się wysoko ???
A trasa Senj- Prizna - łagodniejsza ???
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2015 08:52

Bea.ta napisał(a):Dwa razy jechałam na Pag trasą 2, dwa razy wracałam trasą 1 ....
urokliwość Jadranki .... to inny temat :roll: jakoś mam ... uczulenie ;)
Po całej nocy jechania

Jestem białym wolnym człowiekiem i jadę w dzień :smo: Znaczy się start ok 4 rano i jeśli jadę w tygodniu to obiadokolację jem w Giricy albo Galebie 8)

Bea.ta napisał(a):wolę wdrapać się na górę i zjechać na dół widząc Pag :)
Przed 8mą rano nie ma kolejki do promu 8)

Aaaaa zapomniałem :oops: Jedziesz sprawdzić czy przekaźnik stoi :smo:

Andzia* napisał(a):I to rozumiem rzeczowo, konkretnie.... Dziękuję :D
Wyjazd w poniedziałek (jeszcze nie ten ) nie wiem tylko czy wyjazd rano czy na noc jak do tej pory. To się okaże jak małżonek zadecyduje. Ja pracuję za GPS-a i wybieram trasę :wink: Przypuszczam, że prześpimy się po drodze , żeby w dzień jechać wspomnianą przez Ciebie piękną trasą z widokami na Jadran i zdążyć na prom wczesną porą :D .

Jeśli jedziesz w poniedziałek, to większego problemu nie ma. Najwyżej 2-3 promy przepuścisz a te kursują wahadłowo czasem i 3 sztuki. Akurat trochę czasu na rozprostowanie kości, zakup biletów i wciągnięcie czegoś na zimno w budce przy kasie :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2015 08:57

Rysio napisał(a):Jestem białym wolnym człowiekiem i jadę w dzień :smo:

Jestem białym wolnym człowiekiem i jadę kiedy chcę :smo: :smo:
Ty masz jedno daleko jeszcze??? :roll: ja mam dwa ... kiedyś trzy ... dlatego kocham jak prześpią 3/4 trasy - nie muszę się wkurzać :) a i oszczędnie bo na obiad się nie zatrzymuję ;) no bo kto to w nocy je :)

Rysio napisał(a):Znaczy się start ok 4 rano i jeśli jadę w tygodniu to obiadokolację jem w Giricy albo Galebie 8)

Start koło 21-22 i kawę piję w Giricy albo w Galebie 8)

Rysio napisał(a):Aaaaa zapomniałem :oops: Jedziesz sprawdzić czy przekaźnik stoi :smo:

No ... zaintrygował mnie ... a ja potem nie odpuszczę :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2015 09:07

Moje daleko jeszcze już odpuściło, bo wie gdzie jedzie i kuma trasę. Jakby co to dostaje mapę i kombinuje jak bardzo daleko jeszcze :mrgreen: Częściej się pojawia ostatnio pytanie a osiołki jeszcze będą ? :)

Ps. Kawa lepsza jest w Rivie :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2015 09:10

Moje po matce niecierpliwe :roll: :) najchętniej by się teleportowały :)
Więc szybko zasypiają, żeby się szybko obudzić na miejscu :)
A co do osiołków to brat uwielbia wkurzać siostrę hasłem o salami z Severiny :evil:
:)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 09.07.2015 09:17

Heh - to u mnie tych daleko jeszcze jest trzech :wink: Dlatego też wolę nocną jazdę , bo śpią i człowiek spokojnie gna do przodu . Tylko jest mały problem , mój czwarty - znaczy się mąż już się buntuje :twisted: i nie chce jechać nocą - obiecałam mu :wink: , że go zmienię za kierownicą, bo tak czy siak i tak nie śpię, nawet na postoju cały mini autobus śpi a ja liczę barany :roll: Ale wiecie obiecać nic nie kosztuje , a ja mam problem, po prostu źle widzę w nocy :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 177
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone