Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2015 18:58

typ napisał(a):Wieczorem wrzucę może kilka zdjęć, chyba że koś już wrzucał zdjęcia to nie będę dublował.
Klimaty typowo "metajnowskie", bo w linii prostej to w sumie rzut beretem.

Dawaj śmiało. :D
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 28.06.2015 07:59

Zdjęcia tutaj
Niestety są z telefonu, nie chciało mi się "dźwigać" aparatu. Na małym ekranie wyglądały lepiej...

Jeszcze informacja dla wybierających się w okolice Pagu: nie da się teraz dojechać z Pagu przez Bosanę na sv. Duh wzdłuż wybrzeża. Tzn mówiąc ściślej: dać się da, bo szlabanu nie ma, ale droga jest zamknięta na długości 200 czy 300 metrów - stoi znak zakaz wjazdu, coś tam im się chyba osunęło. Od strony wjazdu na sv Duh jest nawet tablica informująca o objeździe. Może to tylko chwilowe.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.06.2015 08:40

Foty pikne :) ale plaża nazywa się Beritnica. ;)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 28.06.2015 08:44

gusia-s napisał(a):Foty pikne :) ale plaża nazywa się Beritnica. ;)

Poprawiłem literkę :-)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2015 17:12

Ale tam pięknie .... nadal :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.06.2015 21:14

Udało się napisać z Cro:D Od wczoraj miałem z tym problem.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.06.2015 21:22

Jest ktoś na Pagu kto ma ładowarkę do Nikona? Muszę naładować baterię w D90? Podrzucę baterię w dowolne miejsce oczywiście z Karlovacko:D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2015 21:26

przemo99 napisał(a):Jest ktoś na Pagu kto ma ładowarkę do Nikona? Muszę naładować baterię w D90? Podrzucę baterię w dowolne miejsce oczywiście z Karlovacko:D

ojojojojjjjj Nikon :roll:
:)
nawet jakbym była - to bym miała ze trzy do canonów ;)
ale żeby Cię nie drażnić - może są tam jakieś sklepy foto, może się zlitują :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.06.2015 21:52

No właśnie będzie trzeba kupić aku i tyle tylko gdzie?
Gdzie jakiś sklep foto? Dopiero zadar?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2015 21:57

przemo99 napisał(a):No właśnie będzie trzeba kupić aku i tyle tylko gdzie?
Gdzie jakiś sklep foto? Dopiero zadar?

http://www.otok-pag.net/novalja/hiper/
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.06.2015 22:00

Dziękuję jutro podjadę może będą mieli.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 28.06.2015 22:39

Dzisiaj byliśmy na przepysznej kolacji w Pagu. Konoba Ankora bardzo smacznie, mogę polecić z czystym sumieniem (dojście: patrząc na kościół w centralnym punkcie starego miasta w prawo i prawie do końca uliczką knajpa po prawej). Smacznego :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.06.2015 23:32

przemo99 napisał(a):... Smacznego :)

Nie ma do czego :( jak się nie jest aktualnie na Pagu ani nawet w Cro... ;)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 29.06.2015 07:15

przemo99 napisał(a):Dzisiaj byliśmy na przepysznej kolacji w Pagu. Konoba Ankora bardzo smacznie, mogę polecić z czystym sumieniem (dojście: patrząc na kościół w centralnym punkcie starego miasta w prawo i prawie do końca uliczką knajpa po prawej). Smacznego :)

Codziennie przechodziliśmy koło niej spacerując po starym mieście, bo Pag to malutkie miasteczko, pachniało wybitnie i drażniło nosy. Wczoraj też pewnie widzieliśmy się przechodząc około 21 wąską uliczką w której słychać było często język polski :-)
Dziś spadamy na Krk.
Nie wiem czy było czy nie było ale na koniec krótkiego pobytu kilka informacji z wczorajszego dnia:
- super mała zatoczka-plaża dla dzieci, kilkadziesiąt metrów płycizny, no i dno w dużej części - uwaga - piaszczyste (!!!). Jest tylko 5 czy 6 miejsc na samochody, raczej zawsze będą zapełnione.
Plaża jest tutaj. Na zdjęciach się nie prezentuje, ale ta płycizna jest czymś co zainteresuje osoby wyjeżdżające z maluchami. Dojazd kiepskim szutrem.
- stary Pag - stare miasto - prawdziwie stare. Trafiłem na nie przez przypadek gdy jeździłem szutrówkami po wyspie. Jest 2 km od Pagu, ale tablic czy drogowskazów nie spotkałem. Mało szukałem widocznie. Przyjemnie jest tam i pusto. No i ciekawe owoce na tyłach ruin. Takich nie spotkałem. Chorwat nazwał je Dud. Je się dojrzałe czarne, ręce wtedy są jakby się kogoś zamordowało :-), całe intensywnie czerwone. Myje się je wodą i pocierając ręce czerwonymi (niedojrzałymi) owocami. Tak nam poradził.
- droga pod nadajnik i wiatraki na Pagu - osiągalna osobówką mniej więcej do połowy. I tak chyba za daleko pojechałem. Dalej 4x4 albo pieszo lub rowerem :-), bo mocno zniszczona. Z drugiej strony dojazd od wiatraków duuuużo lepszy, ale niby zamknięty. Droga w stanie idealnym, na prawie całym dojeździe nowy asfalcik, potem super szuter, ale ten znak niestety stoi...
- droga na sv.Vid od strony Simuni zamknięta łańcuchem. Do Unii weszli czy co, że wszystko zamykają :-( ?
Pewnie jest jakaś inna, mapa Locusa pokazywała mi jeszcze co najmniej jedną ale osobówką tylko ta zamknięta wydawała się osiągalna... Innym razem. Samochodem albo z buta.
- dla mnie Pag był wbrew opinii wyczytanych na forum bardzo dobrym miejscem na "bazę". Ulica nieco nietrafiona, bo tuż przy głównej plaży, więc i mocno imprezowa, do późnej nocy śpiewy i krzyki. Na plaży głównej nie byłem choć przy niej mieszkałem :-)

Uciekam stąd, bardzo fajna wyspa, dużo plaż w klimacie takim jak lubię, czyli małe zatoczki, małe wygryzione morzu skrawki żwirku.
No i ta niesamowita "końcówka" pomiędzy Metajną a Pag. To lubię.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.06.2015 11:09

typ napisał(a):Dziś spadamy na Krk.

No to ja czekam na porównanie, jeżeli można. :D
Gdzie jedziesz (jeśli można wiedzieć)?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 171
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone