Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 26.06.2015 12:57

Marko66 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
Marko66 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):Jest szansa na znalezienie :)

Taka odpowiedź brzmi optymistycznie, zapomniałem tylko dopisać, że chciałbym zarezerwować apartament przed wyjazdem - opcja wyjazdu w "ciemno" odpada zwłaszcza na tej straszn(ej)ie pięknej wyspie. :)

A ja zapomniałam dopisać - że życzę powodzenia :)
My tu miłośniki jesteśmy a nie polecacze apartmanów ;)

.... i życzenie się spełniło. Dzisiaj poszła zaliczka i od 8.08 do 22.08 będziemy na Pagu :D .
Lokalizacja może niezbyt "kultowa" - Povljana, ale mam nadzieję, że zobaczę przynajmniej kilka z najciekawszych miejsc opisanych przez klubowiczów, przede wszystkim plaże ...
Mam jeszcze pytanie: ile kamieni "pagowych" trzeba zjeść, żeby zapisać się do Klubu Miłośników Wyspy Pag :?:

No to super !!! Ponieważ będę kilka dni po Tobie na Pagu to proszę mi tam pogodę zaklepać :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.06.2015 12:59

Marko66 napisał(a):Mam jeszcze pytanie: ile kamieni "pagowych" trzeba zjeść, żeby zapisać się do Klubu Miłośników Wyspy Pag :?:

Kamieni nie jedz, ale każdy wracający stamtąd musi okazać do wglądu swoje zdjęcie na pagowskim baranie.
Dopuszczalne jest też zdjęcie na Severinie (jeśli jeszcze nie zdechła :wink: ).
Severina mieszka tu.
To jest podstawa. :sm:
Ostatnio edytowano 26.06.2015 13:01 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.06.2015 13:01

Marko66 napisał(a):Może jednak mniej :? taka ilość grozi niestrawnością i musiałbym wypić beczkę travaricy :lol:

Ja bym wypiła :)

No i nie zdziw się, że za te 10 kun to jest tylko JEDNO kółko na Severinie :roll:
:lool:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.06.2015 13:11

Marko66 napisał(a):
.... i życzenie się spełniło. Dzisiaj poszła zaliczka i od 8.08 do 22.08 będziemy na Pagu :D .
Lokalizacja może niezbyt "kultowa" - Povljana, ale mam nadzieję, że zobaczę przynajmniej kilka z najciekawszych miejsc opisanych przez klubowiczów, przede wszystkim plaże ...
Mam jeszcze pytanie: ile kamieni "pagowych" trzeba zjeść, żeby zapisać się do Klubu Miłośników Wyspy Pag :?:

No doopy nie urywa z tą Povljaną, ale jakby Was tak poniesło w kierunku Metajny to zapraszam od 5 do 23 sierpnia.

Kamieni nie jedz bo się utopisz ale ten ser se kup co Ani do dziś na TV trzyma. I pamiętaj metka z ceną musi być widoczna 8)
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 26.06.2015 13:15

Dzięki wszystkim za wskazówki i za zaproszenie :)
A ten ser kupię i zjem, zamiast tych kamieni :mrgreen: coby się nie utopić w lazurowym Jadranie ...
Ostatnio edytowano 26.06.2015 13:20 przez Marko66, łącznie edytowano 1 raz
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.06.2015 13:18

Marko66 napisał(a):Dzięki wszystkim za wskazówki i za zaproszenie :)

aaa i jak spotkasz Kamila to przygotuj się na wspólne bieganie po rozpalonym do białości Pagu :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.06.2015 13:55

Marko66 napisał(a):A ten ser kupię i zjem, ...

Taaa, jak zobaczysz cenę to Ci szczena opadnie i nie dasz rady ugryźć :sm:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.06.2015 14:02

Rysio napisał(a):Taaa, jak zobaczysz cenę to Ci szczena opadnie i nie dasz rady ugryźć :sm:

Tak jakby se chciał zrobić jajecznicę z faberże........ :roll: :cry: :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.06.2015 18:41

Syr jak syr... owcą wali ;)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 26.06.2015 18:52

Kilka lat robiłem podejście do księżycowego Pagu, zawsze coś stawało na przeszkodzie i lądowaliśmy gdzie indziej. Tym razem się na kilka dni udało. Dzisiejszy szybki marsz przez plaże, zatoczki i szczyty za Metajną dał mi zdrowego kopa. Tego szukam - strome skały, brak ludzi, puste plaże (niekoniecznie dla plażowania, bo nie przepadam za tym, bardziej dla samego bycia tam) no i doskonałe połączenie skały plus woda, przy znośnej 28 stopniowej słonecznej pogodzie.
Start z Rucicy, potem Beriknica, bardzo fajna (szczególnie widziana w drodze powrotnej z wierzchołka 250m powyżej plaży), Slana, potem kolejna zatoczka z plażą (nazwy nie znam), po przeciwnej stronie półwyspu i powrót przez górkę za śladami owiec, ze stromym zejściem do Rucicy.
Z dziećmi nie polecam szczególnie powrotnej drogi przez wierzchołek :-), to przyjemność raczej dla maniaków gór niż plaż. Dlatego to kółeczko mi się tak spodobało. Dodawać nie muszę, że oprócz 2-3 łódek w zatokach, na lądzie nikogo nie spotkałem.
Gdyby ktoś chciał skorzystać to tutaj jest ślad.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.06.2015 19:06

Niezłe przejście :)
Ale faktycznie, z dziećmi to raczej odpada :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.06.2015 21:08

gusia-s napisał(a):Syr jak syr... owcą wali ;)

Zależy dla kogo.
Bo dla ceprów to wali krową. :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.06.2015 21:36

anakin napisał(a):A jakby ktoś chciał pod nadajnik się przejechać............ :mrgreen:

:evil:

P.S. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2015 08:05

No co?
Zawsze to jakaś atrakcja. :mrgreen:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.06.2015 17:43

Dziś dużo krótszy wypad w górki Pagu, ale krajobrazy podobne. Tym razem w pobliżu samego miasta Pag (Paska vrata).
Start przy jakiejś oczyszczalni ścieków, czy coś w tym stylu, w każdym razie nos tak podpowiadał. Można też zostawić samochód w pobliżu tego wyschniętego mini-jeziorka.
2-3 fajne zatoczki, nazw nie znam, dostęp do nich łatwiejszy niż do wczorajszych, z wytrwałymi dziećmi się da. Tylko po co :-)
Tutaj ślad, choć w sumie nie jest potrzebny bo można iść na czuja, aż nie dostrzeże się widocznej ścieżki...
Wieczorem wrzucę może kilka zdjęć, chyba że koś już wrzucał zdjęcia to nie będę dublował.
Klimaty typowo "metajnowskie", bo w linii prostej to w sumie rzut beretem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 170
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone