Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2015 11:04

Bea.ta napisał(a):No to ja Cię mam uczyć, co zrobić, żeby tam też takie pajacyki robili??? :)

Tam to jakoś ludziska mają wy.... na wodniaków. :smo: Fakt jest taki, że tam 30 m od brzegu jest często 30 głębokości a na takiej Turawie to pół dnia się idzie w staw i jajek nie zmoczę :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.06.2015 11:06

Rysio napisał(a):Tam to jakoś ludziska mają wy.... na wodniaków. :smo: Fakt jest taki, że tam 30 m od brzegu jest często 30 głębokości a na takiej Turawie to pół dnia się idzie w staw i jajek nie zmoczę :mrgreen:

Bo te ludzie tam tylko kija moczą :) a ryby z Novalji przywożą :)
To ta Turawa to taka Rajska Plaża na Loparze??? Prędzej się zmęczysz niż utopisz??? :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2015 11:25

Bea.ta napisał(a):Bo te ludzie tam tylko kija moczą :) a ryby z Novalji przywożą :)

Ooo taka mała porada dla wszystkich jeśli już o rybach i Novalji. Ryby w Pagu są 2 razy tańsze niż w Novalji. Dlaczego tak jest nie wiem ale to jest potwierdzony fakt. W Metajce czasem też można srdele albo girice kupić. Stoją babcie i dziadki koło pekarnice ale ceny dość zaporowe.

Bea.ta napisał(a):To ta Turawa to taka Rajska Plaża na Loparze??? Prędzej się zmęczysz niż utopisz??? :)

Generalnie tak. Poza tym kolor wody taki że moja młoda każe się wnosić do pontonu żeby przypadkiem nóg nie zamoczyć. Kuźwa zmanierowało mi się dziecko po tej Chorwacji :roll: Ostatnio na Turawie stwierdziła "o fuj tata popatrz oni się ku kąpią".
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.06.2015 21:59

Rysio napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):
Andzia, będę tydzień wypoczywał w Zubovici od 8 sierpnia w App. Marija, czytałem że to kompletne zadupie, czyli coś co lubię. Tam po prostu musi być fajnie, a jak już Rysio chwali tą miejscowość, to coś musi być na rzeczy :oczko_usmiech:

Jak dopłynie tam do baru na mrożoną kawę gumjak z polską banderką i naklejkami Cro.pl na silniku to prawdopodobnie będę to ja. :mrgreen: Jestem w Metajce od 6 sierpnia :)

Jeśli nie przegapię tego faktu, to na pewno podejdę uścisnąć dłoń rodakowi, a i pifko się postawi (całej załodze) :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.06.2015 12:45

Obrazek

Obrazek
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 11.06.2015 17:51

Witam:-)
Po raz kolejny wybieram sie z rodzina (zona, dwojka dzieci) do Chorwacji
Bylem na Krk, Istrii i w Orebiciu.oczywiscie wycieczki w okolicach
Tym razem w lipcu tego roku wybor padl na Pag miasto Pag.zupelnie nie znam tej wyspy. Jestem w trakcie wertowania forum
Pytania do stalych bywalcow/znawcow
Czy zna ktos apartament Gubo? (Augusta Senoa 31a)?
Czy to dobra lokalizacja na nocleg?na google map widac ze sa jakies plaze w poblizu...co sadzicie?
Ogladajac zdjecia mam wrazenie ze na wyspie jest pusto , majac w pamieci z ub roku Baske na Krk
Rzeczywiscie jest tam bardzo upalnie w lipcu i brak drzew na plazach aby sie skryc? Biore parasol, namiocik wiec sobie poradze..tak tylko pytam
Wczesniej ktos pisal o sprzedazy ryb w Pagu. Gdzie je moznas kupic? Port? Jakis sklep?
Tomek
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.06.2015 18:42

borsalino4 napisał(a):Czy zna ktos apartament Gubo? (Augusta Senoa 31a)?
Czy to dobra lokalizacja na nocleg?na google map widac ze sa jakies plaze w poblizu...co sadzicie?

Zależy co uważasz za dobrą lokalizację. To Pag-Vodice - Kasia i Krzyś tam stacjonowali. Zobacz sobie pobliskie plaże w ich relacji:
nasz-pierwszy-raz-brela-i-mlini-2012-t39215-135.html#p1435531
Plusy:
- rzut beretem czyli kilka minut samochodem stamtąd za Bosaną masz jedne z najpiękniejszych plaż na Pagu: Dubrava, Sv. Marija, Sv. Marko trochę, Filino (na prawie samotne plażowanie) - ale zejście na nie często wymaga wysiłku :wink:
- jeśli lubisz spacery do centrum Pagu spokojnie dojdziesz pieszo
Minusy:
- na najbliższych plażach w sezonie będzie dużo ludzi, więc polecam te za Bosaną
- jeśli położenie na bookingu jest dobrze zaznaczone, w porze plażowania będą Ci pod balkonem przejeżdżały ciurkiem samochody jadące na wspomniane wyżej plaże, a wieczorkiem te zmierzające do centrum Pagu.
Do wysypiska śmieci jest wystarczająco daleko, jakieś 400m z haczykiem.
borsalino4 napisał(a):Ogladajac zdjecia mam wrazenie ze na wyspie jest pusto , majac w pamieci z ub roku Baske na Krk
Rzeczywiscie jest tam bardzo upalnie w lipcu i brak drzew na plazach aby sie skryc? Biore parasol, namiocik wiec sobie poradze..tak tylko pytam

Urokliwych pinii przy plaży nie szukaj raczej... :wink:
W samym Pagu w sezonie jest dużo ludzi na plażach, podejrzewam, że w Vodicach też, ale jak wspomniałam blisko masz do tych mniej zaludnionych, zwłaszcza Filino:
od-pagu-po-dubrovnik-czyli-dalmacja-2013-t43083-375.html#p1557769
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 11.06.2015 19:47

Fajna ta relacja
Mimo wszystko uwazam ze po tym co zobaczylem na Krk w Basce (jak sie szlo o godzinie 11 na plaze to ...nie bylo 1m wolnej powierzchni na plazy) to na Pagu jest pusto:)
jakos sobie poradzimy:)
Jeszcze jedno pytanie : w jednej z relacji ktos opisywal super jedzienie w obskurnym fast foodzie w bosanie. Istnieje jeszcze ten bar?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.06.2015 19:59

borsalino4 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie : w jednej z relacji ktos opisywal super jedzienie w obskurnym fast foodzie w bosanie. Istnieje jeszcze ten bar?

Pewnie o to Ci chodzi?
najlepsze-konoby-w-cro-t36747-150.html#p984120
Nie wiem jak teraz. 2 lata temu był. I raczej nie był to fast food. :wink:
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 11.06.2015 20:19

Myslisz ze to blisko wysypiska smieci? Ze lepiej szukac czego innego?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.06.2015 20:33

Myślę, że wysypisko jest odpowiednio daleko i nie będzie problemem. Trochę może dokuczać ta droga przed apartmanem, jeśli położenie na bookingu się zgadza (?). Może lepiej byłoby poniżej tej przelotowej drogi - ale i tak może być ok. Wypytaj Kasię o szczegóły w relacji - więcej Ci powie.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.06.2015 21:02

borsalino4 napisał(a):...
Wczesniej ktos pisal o sprzedazy ryb w Pagu. Gdzie je moznas kupic? Port? Jakis sklep?

Ryby kupisz tu w tym białym budynku za straganami i tu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2015 12:04

Nie wiem czy gdzieś już coś było, czy ktoś już gdzieś pytał, a zatem pytam ja :oczko_usmiech:

Szukam sprawdzonych miejscówek na wyspie Pag, a dokładniej chodzi mi o Mandre, lub gdzieś w okolicy gdzie kupię dobrą oliwę, wina .... ogólnie dobre wyroby alkoholowe.
Takie jak co roku kupowałem w Primosten :(
Piszcie i polecajcie, dzięki ;)

Obrazek
winiary_as
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) winiary_as » 16.06.2015 11:09

Witam serdecznie!

Wraz ze znajomymi wybieramy się na wyspę Pag, chcielibyśmy udać się do Gajac jednak mamy problem z noclegiem, w internecie jest mało ofert w tym mieście, czy jest może ktoś w stanie polecić jakąś miejscówkę? w miare niedrogie apartamenty?
Z góry dziękuje!:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.06.2015 11:27

klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028-555.html?hilit=gajac#p1027097

tami72 ma tam jakąś chatę, więc pytaj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 164
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone