Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 30.04.2015 00:16

ana89 napisał(a):Mój pierwszy raz z Chorwacją zaplanowałam właśnie na wyspie Pag stąd moje pytanie...Jak wyglądają ceny ?są wyższe niż w innych miejscowościach na lądzie ? Gdzie warto zjeść ?

Wyższe, jak na każdej wyspie. Ktoś mi jeszcze o jakieś zmowie cenowej rok temu przebąkiwał.
Nie sugerowałbym się opiniami typu gdzie warto zjeść - odszukałem, niby to kultową knajpę w mieście Pag a szału nie było :|

ana89 napisał(a):Dodam, że nocleg mamy w mieście Pag od strony Bosany.

czyli dzielnica "vodice" :idea:
pojedziesz mostem to na promie i paliwie zaoszczędzisz
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 30.04.2015 07:47

Torac napisał(a):Wyższe, jak na każdej wyspie. Ktoś mi jeszcze o jakieś zmowie cenowej rok temu przebąkiwał.

400 kun chyba na 2+1 starczy dziennie ? Na jakiś posiłek, lody , małe zakupy typu chleb w sklepie ?
Torac napisał(a):czyli dzielnica "vodice" :idea:
pojedziesz mostem to na promie i paliwie zaoszczędzisz

Tak Vodice i most w planach ew. jak coś więcej zostanie to w drodze powrotnej prom żeby syn miał radochę .
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 30.04.2015 07:53

400kn - fju fju, za taką kasę to można służbę nająć :D
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 30.04.2015 07:55

Torac napisał(a):400kn - fju fju, za taką kasę to można służbę nająć :D

Z różnymi opiniami się tu na forum spotkałam i tak tylko tej kasy dobieram i budżet powiększam :roll: Jak coś zostanie to się nie pogniewam :hut:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 30.04.2015 08:22

To jedź, baw się dobrze, odpoczywaj . Jak wrócisz to dołączysz, do nie tak wąskiego grona wodzisławskich Cromaniaków.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.04.2015 08:33

Rysio napisał(a):Wiesz... walimjjetoo :wink: Jedno pociągnięcie sznurka zaburtowego i mam na cyferblacie 16 čvorova :)

ja nie mam sznurka zaburtowego :) ale mam swoje ulubione puste miejsca :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.04.2015 09:31

Bea.ta napisał(a):ja nie mam sznurka zaburtowego :) ale mam swoje ulubione puste miejsca :)

A ile razy Ci gadałem żebyś z nami jechała :smo:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.04.2015 10:19

Rysio napisał(a):A ile razy Ci gadałem żebyś z nami jechała :smo:

zaraz policzę i napiszę Ci na PW :)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 08.05.2015 05:02

Bea.ta napisał(a):
Rysio napisał(a):Ja bym powiedział że baza noclegowa nie przewyższa możliwości urlopowych tej wioski. Noclegi rezerwuję osobiście z rocznym wyprzedzeniem, więc mnie to rybka kiedy się wolne miejsca kończą :oczko_usmiech:

i też Ci nie zależy, żeby każdy tam był?? :)

Aspekt podstawowy :D
sylwiaur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiaur » 10.05.2015 18:05

Moze ktos podpowie bo mnie samej trudno podjac decyzja. Mam do wybory dwie lokalizacje w mandre:
- 1 Lanterna czyli moze rzec juz koniec swiata (gorna cz.Pagu)
- ul. Zagrebska - czyli calkowicie druga strona Mandre, ciut blizej do centrum (dolna cz. Pagu).

Nigdy nie bylam w tej czesci Chorwacji.
Slyszalam ze czesc gorna Mandre ma ciekawsze plaze. Niemniej jednak przeraza mnie troche odleglosc i to odludzie.
Moze jednak przesadza. Kwatera na zagrebskiej jest mniejsza, tansza ale zdaje mi sie ze tam tez plaze gorsze.

Jedziemy w lipcu - 2 tydzien lipca z dwojka dzieciakow ...

bede mocno wdzieczna za jakies podpowiedz. wszystkie komentarze mile widziane, nawet te zle ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.05.2015 20:51

W temacie ciekawszych plaż będziesz się musiała niestety trochę ruszyć poza Mandre. :wink:
Jak dla mnie lepszą lokalizacją jest ta przy ul.Zagrebačkiej (bliżej do centrum), choć jak powiedziałem, mnie osobiście plaże w tej miejscowości na kolana nie rzuciły.
Podobno zachody słońca są fajne, ale te zobaczysz z obu miejsc takie same. :wink:
sylwiaur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiaur » 10.05.2015 21:15

A moze cos polecisz innego na Pagu?
Zauroczyla mnie ta wyspa - czego to pewnie waszych relacji zasluga ;)
Ja jestem otwarta - moge miec i 3 apartament na oku :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.05.2015 21:29

sylwiaur napisał(a):A moze cos polecisz innego na Pagu?
Zauroczyla mnie ta wyspa - czego to pewnie waszych relacji zasluga ;)
Ja jestem otwarta - moge miec i 3 apartament na oku :D

no ale to jedziesz na ten Pag czy nie jedziesz?? bo tutaj odsprzedam-rezerwacje-mandre-pag-2-2-t47806.html#p1568635 rezygnowałaś :roll: :wink:

dcyduj sie na jeden z nich - bo jak zaczniesz dostawać kolejne namiary - to już na nic się nie zdecydujesz :)
coobah był w Mandre - zgłoś się do niego, pewnie ma przedeptaną miejscowość dokładnie.
sylwiaur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiaur » 10.05.2015 21:50

Na Pag jade na pewno - to zdecydowane. Na pewno kierunek obrany.
Niestety nie termin - mój zaplanowany po zawirowaniach termin niestety odpadł.
Wlascielka pokoju, mimo przecudownej dobroci i cierpliwości do mnie nie jest wstanie zaoferować mi innego terminu.
Udalo mi sie znalezc tydzien pozniej wolny pokoj w Lanterne oraz w tym domku, przy tej Zagrebskiej, chyba Kovac, ale w sierpniu.

Z Coobah rozmawialam juz, dzieki, z tego co wiem byl wlasnie w Lanterna - stad sie zgadalismy :)
Akurat on poleca :) Niemniej jednak ja nie bylam w Mandre i stąd się waham.

Nie idzie mi mocno w tym roku z planowanie - kwaterę, którą chciałabym odsprzedać zmieniałam już raz, z sierpnia na lipiec, ze względów służbowych. Teraz się ukazało ze lipcowy termin tez nie trafiony bo wesele siostry. Podziewam tych właścicieli za cierpliwość do mnie.. Długo można by o tym opowiadać i to nie do tego miejsce. Wyjątkowo pokręcone wakacje chyba będą...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.05.2015 08:00

sylwiaur napisał(a):Nie idzie mi mocno w tym roku z planowanie - kwaterę, którą chciałabym odsprzedać zmieniałam już raz, z sierpnia na lipiec, ze względów służbowych. Teraz się ukazało ze lipcowy termin tez nie trafiony bo wesele siostry. Podziewam tych właścicieli za cierpliwość do mnie.. Długo można by o tym opowiadać i to nie do tego miejsce. Wyjątkowo pokręcone wakacje chyba będą...

jedź w ciemno po prostu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone