Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.01.2015 21:14

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Sam jestem ciekaw, jak w tym roku zniosę dużo zieleni w Cro.

Powiem Ci, że znosi się to......fatalnie. :?
Z autopsji oczywiście... :mrgreen:

z autopsji Wam powiem, że są gorsze zielone miejsca :roll:
:)
gazinho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gazinho » 12.01.2015 23:37

Bea.ta
Mikromir
Anakin
MRK

dziękuję za sugestie!
Przeczytałem już naprawdę sporo, serio serio (Nie ściemniam :-) ). Rozumiem, że każda rodzina jest unikalna i ma unikalne potrzeby, zainteresownania, inaczej postrzega rzeczywistość, ale... jadąc pierwszy raz warto poczytać (co czynię :-) ), jak również bezpośrednio poradzić się tych, którzy kiedyś byli w podobnej sytuacji - eksplorowali Cro (Pag) pierwszy raz / znają Cro i jej dobre oraz złe strony.
Chcę się dobrze przygotować do urlopu - mając wiedzę, dane teleadresowe, wskazówki i sugestie Forumowiczów, będzie mi łatwiej podejmować trafne decyzje w temacie bazy, lokum, atrakcji, etc.
Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.01.2015 23:46

gazinho napisał(a):Chcę się dobrze przygotować do urlopu

Popieram w całej rozciągłości. :) No a poza tym takie przygotowania bardzo przyjemne są przecież, prawda? :oczko_usmiech:

Jak masz pytania, nie wahaj się. Pytaj, najwyżej niektóre odpowiedzi tutaj będą takie trochę... hmmm, takie jakby... tego, no... specyficzne. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.01.2015 10:08

gazinho napisał(a):Rozumiem, że każda rodzina jest unikalna i ma unikalne potrzeby, zainteresownania, inaczej postrzega rzeczywistość, ale... jadąc pierwszy raz warto poczytać (co czynię :-) ), jak również bezpośrednio poradzić się tych, którzy kiedyś byli w podobnej sytuacji - eksplorowali Cro (Pag) pierwszy raz / znają Cro i jej dobre oraz złe strony.
Chcę się dobrze przygotować do urlopu - mając wiedzę, dane teleadresowe, wskazówki i sugestie Forumowiczów, będzie mi łatwiej podejmować trafne decyzje w temacie bazy, lokum, atrakcji, etc.
Pozdrawiam

Rany boskie! 8O
Trzy razy przeczytałem i dopiero za czwartym zrozumiałem (aczkolwiek nie wszystko) :? . :wink:

A tak poważnie to czytaj...czytaj....jeszcze raz czytaj.
Co prawda nie gwarantuję Ci, że na końcu lektury będziesz mądrzejszy niż teraz ( mam przeczucie, że będzie wręcz przeciwnie :oczko_usmiech: ), ale co poczytasz to Twoje. :mrgreen:
Kształci.
Czytanie, znaczy się.. :oczko_usmiech:
mszkudlarek36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 13.01.2015 11:20

gazinho napisał(a):Pagomania mnie dopadła... Urlop w sierpniu 2015 chyba będzie na Pagu, ale mam dylemat (kikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną, i pewnie setki przed mną, coraz większy mętlik w głowie) - jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze? Rodzinka 2+2 (7 i 3), pierwszy raz Cro, troche plażingu, chill out, trochę zwiedzania. Będę wdzięczny za sugestie.
Dziękuję

W zeszłym roku byłem na Pagu, też przeżywałem to co Ty, im więcej czytałem relacji i opinii tym bardziej byłem w tym wszystkim zagubiony, ale koniec końców udało mi się z dużą pomocą forumowiczów zaplanować świetny urlop.

Ja zakwaterowałem się w Mandre, fajna spokojna i urokliwa miejscowość. Jednak ja potraktowałem ją jako bazę wypadową, bo w samym Mandre nie plażowaliśmy( niezbyt ładne plaże).

Zresztą co będę się rozpisywał zajrzyj do mojej relacji :P
https://www.cro.pl/sladami-cromaniakow-czyli-jeziora-plitwickie-i-pag-2014-t45751.html
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.01.2015 17:19

anakin napisał(a):
Rany boskie! 8O
Trzy razy przeczytałem i dopiero za czwartym zrozumiałem (aczkolwiek nie wszystko) :? . :wink:

Zapewne spowodowane jest to tym, iż ideologia Twojej mentalności nie obliguje tutaj nikogo do prowadzenia z Tobą merytorycznych konwersacji :-).
gazinho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gazinho » 13.01.2015 18:10

Mikromir napisał(a):
gazinho napisał(a):Chcę się dobrze przygotować do urlopu

Popieram w całej rozciągłości. :) No a poza tym takie przygotowania bardzo przyjemne są przecież, prawda? :oczko_usmiech:

Jak masz pytania, nie wahaj się. Pytaj, najwyżej niektóre odpowiedzi tutaj będą takie trochę... hmmm, takie jakby... tego, no... specyficzne. :mrgreen:

prawda, prawda!
Specyficzne poczucie humoru forumowiczów również wpływa korzystnie na lekturę ;-)
Pzdr.
gazinho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gazinho » 13.01.2015 18:18

anakin napisał(a):
Rany boskie! 8O

A tak poważnie to czytaj...czytaj....jeszcze raz czytaj.
Co prawda nie gwarantuję Ci, że na końcu lektury będziesz mądrzejszy niż teraz ( mam przeczucie, że będzie wręcz przeciwnie :oczko_usmiech: ), ale co poczytasz to Twoje. :mrgreen:
Kształci.
Czytanie, znaczy się.. :oczko_usmiech:

:D
No tak, czytam czytam... i zastanwiam się jak tu załatwić 3 miesiące urlopu, hehe... 8)
gazinho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gazinho » 13.01.2015 18:22

mszkudlarek36 napisał(a):W zeszłym roku byłem na Pagu, też przeżywałem to co Ty, im więcej czytałem relacji i opinii tym bardziej byłem w tym wszystkim zagubiony, ale koniec końców udało mi się z dużą pomocą forumowiczów zaplanować świetny urlop.

Ja zakwaterowałem się w Mandre, fajna spokojna i urokliwa miejscowość. Jednak ja potraktowałem ją jako bazę wypadową, bo w samym Mandre nie plażowaliśmy( niezbyt ładne plaże).

Zresztą co będę się rozpisywał zajrzyj do mojej relacji :P
https://www.cro.pl/sladami-cromaniakow-czyli-jeziora-plitwickie-i-pag-2014-t45751.html

Czytałem relację... jako jedną z pierwszych!
Mandre znajduje się "w czubie" moich zamiarów :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.01.2015 20:58

MRK napisał(a):Zapewne spowodowane jest to tym, iż ideologia Twojej mentalności nie obliguje tutaj nikogo do prowadzenia z Tobą merytorycznych konwersacji :-).

Mądrego po szkołach zawsze dobrze posłuchać. :mrgreen:
Medal Ci jakiś dali? 8O
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 22:28

anakin napisał(a):Medal Ci jakiś dali? 8O

Dali. Należy się:).
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 19.01.2015 18:00

Szukam fajnej miejscówki na Pagu, mam już kilka ofert i w domu trwa "burza mózgów". Mam pytanie do miłośników Wyspy Pag, szczególnie do tych, co zwiedzili ją "wzdłuż i wszerz", bo podoba mi się oferta z miejscowości Lun :roll: , ale chciałbym kilka popularnych plaż na wyspie zaliczyć, a Lun jest wysoko, oj bardzo wysoko na tym Pagu... I właśnie się zastanawiam czy to nie będzie troszeczkę uciążliwe i czasochłonne takie przejeżdżanie wyspy z góry na dół. Lun wygląda na spokojną miejscowość, taką jak lubię. Oczywiście inne pytanie, czy w jej pobliżu są fajne plaże, czy raczej będę "skazany" na codzienne zjazdy w dół wyspy...
Mam też satysfakcjonujące oferty z Mandre i Novaliji. Większe miejscowości i wieczorem można "pójść w miasto", w Lun to chyba niemożliwe?
Będę wdzięczny, jeśli ktoś będzie chciał się podzielić swoimi uwagami na moje rozterki. :hut:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 19.01.2015 18:04

Mikromir napisał(a):
anakin napisał(a):
aurorcia napisał(a):A co powiecie o Lun?

Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł. :?
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie....... :?
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.

Chociaż normalnie anakin i ja jesteśmy zwolennikami wręcz przeciwnych stron Paszkiego Zalivu, to jednak co do Lun i okolicy jestem wyjątkowo zgodna. :wink: To jest jeszcze bardziej odległy koniec świata niż Metajna :mrgreen: Już lepszy ten Pag na Pagu, stąd przynajmniej nie za daleko do fajnych miejsc na wyspie. I knajpki na miejscu.

Naprawdę tak źle to wygląda? :roll:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.01.2015 19:16

rafalisko30 napisał(a):
Mikromir napisał(a):
anakin napisał(a):
aurorcia napisał(a):A co powiecie o Lun?

Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł. :?
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie....... :?
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.

Chociaż normalnie anakin i ja jesteśmy zwolennikami wręcz przeciwnych stron Paszkiego Zalivu, to jednak co do Lun i okolicy jestem wyjątkowo zgodna. :wink: To jest jeszcze bardziej odległy koniec świata niż Metajna :mrgreen: Już lepszy ten Pag na Pagu, stąd przynajmniej nie za daleko do fajnych miejsc na wyspie. I knajpki na miejscu.

Naprawdę tak źle to wygląda? :roll:

Z tych trzech przez Ciebie wymienionych (Lun, Mandre, Novalja) wybrałbym Mandre. Lun - niewygodne odnosnie jeżdżenia po wyspie i małe. Novalja - za duża i za tłoczna. Mandre - w sam raz. Nie za duża, nie za mała miejscowość. Knajpki są, plaże są, dojazdowo ok. Siedziałem kilka dni w Mandre. Nie narzekalem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.01.2015 21:31

rafalisko30 napisał(a):.............

Z tych trzech opcji Lun jest zdecydowanie najgorszą.
Owszem, fajnie tam wpaść na chwilę, ale dłuższy pobyt już niekoniecznie. :?
Jeżeli już to zdecydowanie Mandre.
Novalja jest jednym z najbardziej zatłoczonych miejsc na Pagu w sezonie.
Dla szukających rozrywki (Zrce) fajna lokalizacja, dla szukających spokoju już niekoniecznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone