anakin napisał(a):MRK napisał(a):Sam jestem ciekaw, jak w tym roku zniosę dużo zieleni w Cro.
Powiem Ci, że znosi się to......fatalnie.
Z autopsji oczywiście...
z autopsji Wam powiem, że są gorsze zielone miejsca
gazinho napisał(a):Chcę się dobrze przygotować do urlopu
gazinho napisał(a):Rozumiem, że każda rodzina jest unikalna i ma unikalne potrzeby, zainteresownania, inaczej postrzega rzeczywistość, ale... jadąc pierwszy raz warto poczytać (co czynię ), jak również bezpośrednio poradzić się tych, którzy kiedyś byli w podobnej sytuacji - eksplorowali Cro (Pag) pierwszy raz / znają Cro i jej dobre oraz złe strony.
Chcę się dobrze przygotować do urlopu - mając wiedzę, dane teleadresowe, wskazówki i sugestie Forumowiczów, będzie mi łatwiej podejmować trafne decyzje w temacie bazy, lokum, atrakcji, etc.
Pozdrawiam
gazinho napisał(a):Pagomania mnie dopadła... Urlop w sierpniu 2015 chyba będzie na Pagu, ale mam dylemat (kikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną, i pewnie setki przed mną, coraz większy mętlik w głowie) - jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze? Rodzinka 2+2 (7 i 3), pierwszy raz Cro, troche plażingu, chill out, trochę zwiedzania. Będę wdzięczny za sugestie.
Dziękuję
anakin napisał(a):
Rany boskie!
Trzy razy przeczytałem i dopiero za czwartym zrozumiałem (aczkolwiek nie wszystko) .
Mikromir napisał(a):gazinho napisał(a):Chcę się dobrze przygotować do urlopu
Popieram w całej rozciągłości. No a poza tym takie przygotowania bardzo przyjemne są przecież, prawda?
Jak masz pytania, nie wahaj się. Pytaj, najwyżej niektóre odpowiedzi tutaj będą takie trochę... hmmm, takie jakby... tego, no... specyficzne.
anakin napisał(a):
Rany boskie!
Trzy razy przeczytałem i dopiero za czwartym zrozumiałem (aczkolwiek nie wszystko) .
A tak poważnie to czytaj...czytaj....jeszcze raz czytaj.
Co prawda nie gwarantuję Ci, że na końcu lektury będziesz mądrzejszy niż teraz ( mam przeczucie, że będzie wręcz przeciwnie ), ale co poczytasz to Twoje.
Kształci.
Czytanie, znaczy się..
mszkudlarek36 napisał(a):W zeszłym roku byłem na Pagu, też przeżywałem to co Ty, im więcej czytałem relacji i opinii tym bardziej byłem w tym wszystkim zagubiony, ale koniec końców udało mi się z dużą pomocą forumowiczów zaplanować świetny urlop.
Ja zakwaterowałem się w Mandre, fajna spokojna i urokliwa miejscowość. Jednak ja potraktowałem ją jako bazę wypadową, bo w samym Mandre nie plażowaliśmy( niezbyt ładne plaże).
Zresztą co będę się rozpisywał zajrzyj do mojej relacji
https://www.cro.pl/sladami-cromaniakow-czyli-jeziora-plitwickie-i-pag-2014-t45751.html
Mikromir napisał(a):anakin napisał(a):aurorcia napisał(a):A co powiecie o Lun?
Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł.
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie.......
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.
Chociaż normalnie anakin i ja jesteśmy zwolennikami wręcz przeciwnych stron Paszkiego Zalivu, to jednak co do Lun i okolicy jestem wyjątkowo zgodna. To jest jeszcze bardziej odległy koniec świata niż Metajna Już lepszy ten Pag na Pagu, stąd przynajmniej nie za daleko do fajnych miejsc na wyspie. I knajpki na miejscu.
rafalisko30 napisał(a):Mikromir napisał(a):anakin napisał(a):aurorcia napisał(a):A co powiecie o Lun?
Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł.
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie.......
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.
Chociaż normalnie anakin i ja jesteśmy zwolennikami wręcz przeciwnych stron Paszkiego Zalivu, to jednak co do Lun i okolicy jestem wyjątkowo zgodna. To jest jeszcze bardziej odległy koniec świata niż Metajna Już lepszy ten Pag na Pagu, stąd przynajmniej nie za daleko do fajnych miejsc na wyspie. I knajpki na miejscu.
Naprawdę tak źle to wygląda?
rafalisko30 napisał(a):.............
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne