Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gazinho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gazinho » 10.01.2015 22:08

Pagomania mnie dopadła... Urlop w sierpniu 2015 chyba będzie na Pagu, ale mam dylemat (kikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną, i pewnie setki przed mną, coraz większy mętlik w głowie) - jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze? Rodzinka 2+2 (7 i 3), pierwszy raz Cro, troche plażingu, chill out, trochę zwiedzania. Będę wdzięczny za sugestie.
Dziękuję
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2015 22:09

gazinho napisał(a):Pagomania mnie dopadła... Urlop w sierpniu 2015 chyba będzie na Pagu, ale mam dylemat (kikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną, i pewnie setki przed mną, coraz większy mętlik w głowie) - jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze? Rodzinka 2+2 (7 i 3), pierwszy raz Cro, troche plażingu, chill out, trochę zwiedzania. Będę wdzięczny za sugestie.
Dziękuję

jak wybierzesz - niech to jednak będzie Metajna :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.01.2015 22:11

gazinho napisał(a):Pkikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną

Jak to mawiają - dobra ściema nigdy nie jest zła..Obrazek

Ja proponuję, zżebyś naprawdę poczytał, a potem.......sam dokonał wyboru. :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.01.2015 22:48

Bea.ta napisał(a):
gazinho napisał(a):jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze?

jak wybierzesz - niech to jednak będzie Metajna :)

:lool: :lool:

Inną. 8)

Ty widziałeś na mapie, gdzie ta Metajna leży? Tam ptaki zawracają... Domy nawiedzone straszą... Dzieci do dziur wpadają i już nie wychodzą... Zakręty mają tyle stopni, że w głowie się kręci... Samochody rozjeżdżają plażowiczów... A wszędzie kamienna pustynia i wicher świszczący wśród ruin...

Jak nie wiesz co wybrać, jedź do Mandre. Tam jest... normalnie. Typowo i bezpiecznie. Normalne morze jest, a nie jakaś tam zatoka. Bardziej zielono. Duży wybór apartmanów. Jakieś normalne knajpy są. Dużo ludzi tam jeździ, jakiś powód muszą mieć. Chyba.

A mówiąc szczerze i życzliwie: każdy lubi coś innego. Zrób jak radzi Anakin - poczytaj więcej relacji z pierwszej strony tego wątku i sam dokonaj wyboru. Tylko Ty sam najlepiej wiesz, co lubisz mieć na wakacjach. A zwłaszcza czego nie lubisz.

Ja nie wybrałam na Pagu ani Mandre, ani Metajny, ani nawet Vidalici. Wybrałam to, co sama lubię. I bardzo mi się podobało. :mrgreen:

Edit: zerknęłam na Twoje pytanie w innym wątku. :roll:
NIE ISTNIEJE jakieś jedno najlepsze miejsce na Pagu dla rodziny 2+2 (7,3)!!
Moje miejsce było najlepsze - dla mojej rodziny (dzieci od 4 do 14) i znajomych z dziećmi od 2 do 13 lat - ale czy Ty czułbyś się dobrze biegając codziennie na plażę 150m po baardzo stromym klifie, słysząc nocami tylko cykady, wycie wiatru i owce wędrujące za płotem, jeżdżąc na zakupy do najbliższego marketu 7km, i tyleż zazwyczaj do knajpy, mając najbliższych sąsiadów 200m dalej, itd, itp.?...
Prawdopodobnie nie uznałbyś tego miejsca za najlepsze. Tak samo jak ja za takie nie uznałabym w różnych powodów Metajny tak tutaj lubianej :smo: , ani Mandre popularnego wśród forumowiczów, ani tym bardziej Novalji :lol: bo jestem za stara :mrgreen:
Czytaj relacje, oglądaj zdjęcia i wybierz sam, mówię raz jeszcze, kończąc ten słowotok będący jak podejrzewam stratą czasu.

Pozdrawiam. :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 23:35

gazinho napisał(a):Pagomania mnie dopadła... Urlop w sierpniu 2015 chyba będzie na Pagu, ale mam dylemat (kikadziesiąt godzin czytania w 2015 roku o Pagu za mną, i pewnie setki przed mną, coraz większy mętlik w głowie) - jaką miejscówke wybrać? Vidalići, Metanja, Mandre czy może inną? Co polecacie, drodzy forumowicze? Rodzinka 2+2 (7 i 3), pierwszy raz Cro, troche plażingu, chill out, trochę zwiedzania. Będę wdzięczny za sugestie.
Dziękuję

Odpal sobie moja relacje (pag-s-not-dead-czyli-chorwacja-tak-poprosze-t43523.html), gdzie masz opisany niecały tydzień w Mandre i ponad tydzień w Metajnie. Metajna jest, niestety, ale nie dla każdego. Powodów kilka i cześc opisała Ci Mikromir bardzo zgrabnie. Ponadto warto też dodać, że w Metajnie na wakacjach może w tym samym czasie przebywać cześć użytkowników tego forum. Czy to dobre? Niekoniecznie. Sęk w tym, że tam raczej pojawia się dość specyficzna cześć. Niekoniecznie...ekhm.. norm... w sensie dość specyficzna :-).
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2015 23:45

MRK napisał(a):Metajna jest, niestety, ale nie dla każdego

zgadzam się :)

MRK napisał(a):Ponadto warto też dodać, że w Metajnie na wakacjach może w tym samym czasie przebywać cześć użytkowników tego forum. Czy to dobre? Niekoniecznie.

jak wszędzie Marek .... jak wszędzie :)

MRK napisał(a):Sęk w tym, że tam raczej pojawia się dość specyficzna cześć. Niekoniecznie...ekhm.. norm... w sensie dość specyficzna :-).

chciałbyś może o tym porozmawiać?? :roll: tak z ciekawości pytam :roll:
:sm:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.01.2015 23:45

Ale nie jest źle, prawda? W końcu człowiek Pag wybiera na pierwszy raz, a nie np. Brelę w sierpniu. :mrgreen:

Tak trzymać, Dario. :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 23:49

Bea.ta napisał(a):
MRK napisał(a):Sęk w tym, że tam raczej pojawia się dość specyficzna cześć. Niekoniecznie...ekhm.. norm... w sensie dość specyficzna :-).

chciałbyś może o tym porozmawiać?? :roll: tak z ciekawości pytam :roll:
:sm:

Poproszę:). Porozmawiaj ze mną:).
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2015 23:50

MRK napisał(a):Poproszę:). Porozmawiaj ze mną:).

porozmawiam skoro tak ładnie prosisz ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 23:51

Mikromir napisał(a):Ale nie jest źle, prawda? W końcu człowiek Pag wybiera na pierwszy raz, a nie np. Brelę w sierpniu. :mrgreen:

Tak trzymać, Dario. :papa:

Bez żartów teraz. Ja widziałem najpierw Brelę, potem Pag. Wg mnie ta kolejność jest ok. Powód prosty: zobaczy Pag i już nic więcej nie będzie wyglądać tak samo:)...no i kwestia psychiki...i wyszło pół poważnie:).
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2015 23:53

MRK napisał(a):Bez żartów teraz. Ja widziałem najpierw Brelę, potem Pag. Wg mnie ta kolejność jest ok. Powód prosty: zobaczy Pag i już nic więcej nie będzie wyglądać tak samo:)...no i kwestia psychiki...i wyszło pół poważnie:).

i tu masz rację :)
mnie zielone teraz po prostu drażni w Chorwacji :?
:)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 23:57

Bea.ta napisał(a):
MRK napisał(a):Poproszę:). Porozmawiaj ze mną:).

porozmawiam skoro tak ładnie prosisz ;)

:mrgreen:

Pag we wrześniu/październiku albo za dwa lata. Se poczeka jeszcze.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.01.2015 00:00

Bea.ta napisał(a):
MRK napisał(a):Bez żartów teraz. Ja widziałem najpierw Brelę, potem Pag. Wg mnie ta kolejność jest ok. Powód prosty: zobaczy Pag i już nic więcej nie będzie wyglądać tak samo:)...no i kwestia psychiki...i wyszło pół poważnie:).

i tu masz rację :)
mnie zielone teraz po prostu drażni w Chorwacji :?
:)

Sam jestem ciekaw, jak w tym roku zniosę dużo zieleni w Cro. Tyle, że ekipa większa jedzie, więc ta zieleń to może być widoczna tak przez mgłę:).
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.01.2015 00:02

MRK napisał(a):Pag we wrześniu/październiku albo za dwa lata. Se poczeka jeszcze.

nie zając, nie ucieknie ;)

MRK napisał(a):Sam jestem ciekaw, jak w tym roku zniosę dużo zieleni w Cro. Tyle, że ekipa większa jedzie, więc ta zieleń to może być widoczna tak przez mgłę:).

ten filtr może Cię uratować :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.01.2015 20:54

MRK napisał(a):Sam jestem ciekaw, jak w tym roku zniosę dużo zieleni w Cro.

Powiem Ci, że znosi się to......fatalnie. :?
Z autopsji oczywiście... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone