Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.06.2012 10:16

albo szpachlarka :)

generalnie - pipra się strasznie i bez sensu więc powinna się skupić na pływaniu :)
ale to moje zdanie 8)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 18.06.2012 21:15

miraculus napisał(a):
Mentasm napisał(a):witam w sierpniu będziemy na wyspie Pag, czy na wyspie znajdują się jakieś klify lub skały z których można bezpiecznie poskakać do wody ? :)

pozdrawiam

Witam,
Najlepsze miejsce do poskakania są na Premanturze Istria ale Jeśli mówimy o Pag to znam jedno miejsce. Klify 3-4m są też bardziej hardcorove.Musisz przejechać całą Starą Novalje i na końcu w górę później polną w lewo. Bardzo urokliwe miejsce.Woda kryształ.
Obrazek
Obrazek

a jak z ludźmi tam? dość łatwo trafić? :)
ewelka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewelka1 » 19.06.2012 15:58

Nasze pierwsze wakacje w Chorwacji to właśnie Pag -Mandre.Na pewno tam wrócimy.
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 20.06.2012 08:03

martos napisał(a):
miraculus napisał(a):
Mentasm napisał(a):witam w sierpniu będziemy na wyspie Pag, czy na wyspie znajdują się jakieś klify lub skały z których można bezpiecznie poskakać do wody ? :)

pozdrawiam

Witam,
Najlepsze miejsce do poskakania są na Premanturze Istria ale Jeśli mówimy o Pag to znam jedno miejsce. Klify 3-4m są też bardziej hardcorove.Musisz przejechać całą Starą Novalje i na końcu w górę później polną w lewo. Bardzo urokliwe miejsce.Woda kryształ.
Obrazek
Obrazek

a jak z ludźmi tam? dość łatwo trafić? :)

Na głównej plaży przy parkingu trochę tłoczno. My położyliśmy się trochę z boku i byliśmy prawie sami. Samochód blisko i zejście do wody też. Nie ma problemu. Wjazd płatny za samochód chyba 20kun.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.06.2012 07:02

Mam parę luźnych wniosków na temat : klubu MWP, rabatów, naklejek itp.
Nie wiem jedynie czy pisać w tym temacie czy gdzie indziej (nowym temacie). Proszę "ojców założycieli (matki)" o opinie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 07:09

Torac napisał(a):Mam parę luźnych wniosków na temat : klubu MWP, rabatów, naklejek itp.
Nie wiem jedynie czy pisać w tym temacie czy gdzie indziej (nowym temacie). Proszę "ojców założycieli (matki)" o opinie.

co prawda nie jestem ojciec :)
ale myślę, że ojciec założyciel mnie nie okrzyczy :roll:
pisz tutaj, nawyzej sie wytnie ;)
szkoda biegać po całym forum, niech to będzie w jednym miejscu.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.06.2012 07:26

W sprawie rabatów napisałem do wspomnianej agencji i otrzymałem informację, że niezbędna jest karta członkowska.
inicjatorzy (lub osoby które napisały o rabatach w klubie) zapewniali, że należy w dowolny sposób udowodnić członkostwo (wydaje mi się, że to zrobiłem)

Możemy dalej brnąć w tą sytuację i robić "chłyt małketingowy" ale w moim przypadku chodzi o ok.500 złotych - zabieram grupę 20osobową - oczywiście nie chodzi o wyjazd zarobkowy tylko o dużą grupę znajomych z rodzinami.

Mam propozycję - chciałbym aby oficjalną kartą rabatową była karta jokera z napisanym nickiem (napiszę ołówkiem, żeby karta miała multi wykorzystanie)

Niestety. w obecnej formule projekt rabatów, w mojej ocenie ma służyć jedynie celom reklamowym w/w agencji. Oczywiście sprawa jest załatwiana w białych rękawiczkach bo userzy ten wariant propagują a nie agencja. Rozumiem, że w szlachetnym celu (żeby klubowiczom było taniej) ale pamiętajmy obiecane rabaty a nie wręczone - parę osób może się zagotować.

BeJur napisał(a):[
co prawda nie jestem ojciec :)
ale myślę, że ojciec założyciel mnie nie okrzyczy :roll:

i dlatego napisałem o "matkach" :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 07:55

no to poczekaj na ojca jednak :)

a ja mam pytanie, bom ciekawska
te 500zł - to za jedną osobę?? czy za 20???
na dzien ? czy na ...więcej dni??? ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.06.2012 08:00

BeJur napisał(a):no to poczekaj na ojca jednak :)

a ja mam pytanie, bom ciekawska
te 500zł - to za jedną osobę?? czy za 20???
na dzien ? czy na ...więcej dni??? ;)

całość rabatu to ok 120E za wszystkich (20os) za 10 dni
mamy rachunek ok 2400E - całość
no chyba, że ja coś nie doczytałem i chodzi o 5% ale na jeden dzień :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.06.2012 08:02

Torac napisał(a):.......

Mamy tu osobę,która powiedziała:

Asia&Grześ napisał(a):
No to jak Klub MWP - to i klubowe przywileje też trzeba wprowadzić :)

Na początek, wynegocjowana zniżka na apartamenty na Wyspie Pag w wysokości 5% ! w agencji turystycznej Perla-Pag na tej wyspie.

Oczywiście po przybyciu do p.Beaty należy tylko udowodnić swoją przynależność do Klubu Miłośników Wyspy Pag :) (z tym to chyba nie będzie problemu :))

więc myślę,że skoro zaczął ten temat winien go skończyć. 8)

Dla mnie jazda za pośrednictwem agencji jest nieporozumieniem i nigdy z ich usług nie korzystam.
No,ale to ja. 8)

Myślę,że jeżeli ktoś miałby się tym zająć to własnie Asia&Grześ.
Jak?
Nie mam bladego pojęcia i w sumie mnie to nie bardzo interesuje.
Rabaty załatwiam sobie sam,a agencje są mi szczerze obojętne.
:D

Co do naklejek to Piter M się w to bawi.
Myślę,że nie będzie żadnego problemu z ich zrobieniem o ile oczywiście znajdą się chętni. 8)

Z drugiej zaś strony nie przypominam sobie żeby "hvarowcy" czy "braciowcy" oferowali jakieś rabaty na tych wyspach.
No,ale jeżeli ktoś się chce w to bawić - proszę uprzejmie. :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 08:03

no to .... 2,4E za dzien od osoby .... to lody tyle kosztują ;)

chyba, że źle liczę :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.06.2012 08:09

BeJur napisał(a):no to .... 2,4E za dzien od osoby .... to lody tyle kosztują ;)

źle liczysz:
120E/ 20os = 6E
6E/10dni = 0,6E czyli 10kn - tj około 1,5 kugli lodów dla każdego i codziennie.
lub za 120Euro można, po paru dniach zrobić sympatyczny wieczorek.

zresztą nie ważne, chodzi o zasady. Nie chcemy, chyba klubu bez zasad :idea: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 08:15

Torac napisał(a):
BeJur napisał(a):no to .... 2,4E za dzien od osoby .... to lody tyle kosztują ;)

źle liczysz:
120E/ 20os = 6E
6E/10dni = 0,6E czyli 10kn - tj około 1,5 kugli lodów dla każdego i codziennie.
lub za 120Euro można, po paru dniach zrobić sympatyczny wieczorek.

zresztą nie ważne, chodzi o zasady. Nie chcemy, chyba klubu bez zasad :idea: :wink:

aaaaaaaaaaa bo za rano jest :)
sorki - pomnożyłam to przez złotówki, wyszło .... 2,4zł:)
czyli .... jeszcze mniej wartości rabatu :)
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 21.06.2012 08:18

Anakin nie wiem czemu jestes taki przeciwny agencjom posredniczącym, z agnecji Perla skorzystałam dawno temu jak jechaliśmy ze znajomymi na Pag i wyszło całkiem dobrze i cenowo i lokalowo. Pytałam potem gospodarza czy mozna od niego wynając bezpośrednio w przyszłości bez agencji i wiesz cena była wyższ niż agencyjna.
Teraz w tym roku też jadę w inne miejsce na Pag z innej agencji na Pagu ( Mediteran Pag) i jest podobna sytuacja ,że kwatera która jest wręcz świetna jest przez gospodarza wynajmowana na cały sezon agencji i on nie bawi się w prywatne wynajmy, a cena agencji za dwa pokoje z kuchnią, tarasem i prawie prywatną plażą w lipcu - to 38 euro.Czy to jest zabójcza cena? chyba nie. Wiem, bo jadę 10 raz do Cro, wynajmowałam już prywatnie, agencyjnie, jeździłam do hotelu i na wczasy.Na Pagu jakoś ceny zą przystepne również u pośredników.Czy znalazłabym w lipcu apartament tej samej klasy za mniej szukając samodzielnie nie wiem, chyba by było trudno. Nie jest to reklama agencji, bo nic z tego nie mam, ale dlaczego nie skorzystać z rabatów jeśli takie agencja Perla proponuje, to dla nich tez jest reklama, a dla cromaniaków niższe koszty :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.06.2012 08:20

anakin napisał(a):Dla mnie jazda za pośrednictwem agencji jest nieporozumieniem i nigdy z ich usług nie korzystam.
No,ale to ja. 8)

No ja taki dogmatyczny nie jestem. Jedynie dwukrotnie korzystałem z agencji (nie chorwackich, nie polskich) ale czeskich.
Wybieram sobie dom a w jaki sposób jest wynajmowany to mnie nie interesuje-
niech ktoś spróbuje wynająć apartament u Farciców na Peljeśacu (Podobuće) bez agencji - nie da się, ma takie zasady i koniec.
drugi raz to Gojko z dubravy sprzedawany przez mesites.cz - podejrzewam, że maila nie ma i telefonu nie odbiera- wyluzowany gość :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone