Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
head
Globtroter
Re: Mandre 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) head » 19.11.2014 21:02

Janusz Bajcer napisał(a):
head napisał(a):Hej,
Wybór padł na Mandre, może poproszę o przyjęcie do klubu miłośników PAG??

Już w nim jesteś :oczko_usmiech:

Na pierwszej stronie masz sporo relacji do poczytania :idea: z Mandre 2014 też jest :idea:

Dzięki, chociaż nogę na Pagu postawię dopiero z 9 miesięcy :-( Relacje oczywiście czytam, na bieżąco... bo my już tak mamy, że jeździmy w kilka rodzin i raczej codziennie co innego, nawet na plażę dojeżdżamy, oby tylko fajna była...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.11.2014 07:29

head napisał(a):Byliśmy w Paklenicy, Zadarze, Krka, Na drodze mistrzów, Mały Alan, Burnum. Jeśli blisko jest coś godnego uwagi to za informację dziękujemy!!

Cześć.

Polecam Nin i Lun. Trochę dalej ale też warto: Šibenik i Primošten.

Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.11.2014 23:28

head napisał(a):wiem, że trzeba odwiedzić plaże Bosane

Nie samą Bošanę, bo ... nie urywa, tylko plaże za Bošaną: najlepiej którąś w Sv. Mariji, ewentualnie w Dubravie. Jeśli chcesz bardziej puste, to jedź dalej jeszcze z km za 15. południk do Filino - jak pójdziesz kawałek dalej od zejścia, masz szansę być sam na wąskiej plaży.
Jeśli masz trochę samozaparcia, to oczywiście Beritnica. I spacerek w stronę morza Lunską Maslinadą. A może nawet wejście na Sv. Vid?... 8)
Miłego...
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 29.11.2014 19:39

Hej,
A czy ktoś się orientuje czy w Mandre lub okolicy jest stacja paliw z Plin'em? :?:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 29.11.2014 20:01

drakul napisał(a):Hej,
A czy ktoś się orientuje czy w Mandre lub okolicy jest stacja paliw z Plin'em? :?:

jedyny znany mi punkt tankowania gazu jest w m. Pag
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.11.2014 17:08

Kasia i Krzyś napisał(a):

jedyny znany mi punkt tankowania gazu jest w m. Pag

Autoplin był na stacji przed Novalja (po prawej jadąc od m. Pag)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.11.2014 23:03

Stacje są dwie jak wyżej już napisano :)

Dokładne namiary:
Ok. 10 km od Mandre stacja paliw Tifon przy głównej drodze na wysokości plaży Zrce, jest tam też bankomat Zagrebacka Banka czyli odpowiednik naszego PeKaO S.A. (bez prowizji)

Ok. 16 km od Mandre w Pagu stacja paliw, za marketem Lorenco na terenie skupu surowców wtórnych jest dystrybutor. Obsługują go ludzie ze skupu.
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 01.12.2014 21:02

gusia-s napisał(a):

Stacje są dwie jak wyżej już napisano :)

Dokładne namiary:
Ok. 10 km od Mandre stacja paliw przy głównej drodze na wysokości plaży Zrce, jest tam też bankomat Zagrebacka Banka czyli odpowiednik naszego PeKaO S.A. (bez prowizji)

Ok. 16 km od Mandre stacja paliw, za marketem Lorenco na terenie skupu surowców wtórnych jest dystrybutor. Obsługują go ludzie ze skupu.

Dzięki wszystkim za odzew, plin jest dla mnie istotny bo przez ostatnich kilka lat jak już zjechałem z autostrady to zwykle du... mokra, teraz przynajmniej będę miał pod nosem
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.12.2014 21:49

Potwierdzam. Gaz jest w Novalji niedaleko plaży ZRCE. Swoją drogą nie dziwota... Ludzie wychodzący z tej plaży są na niezłym gazie... a i wytrzymać tempo tamtejszych imprez też wymaga niezłego doładowania...
Wiem bo doświadczyłem...
W tym roku Pag był, ale tylko 1 dzień na pożegnanie z Cro. W przyszłym roku planujemy spędzić w Metajnie... Zobaczymy co z tego wyjdzie...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.12.2014 21:56

sviva napisał(a):W tym roku Pag był, ale tylko 1 dzień na pożegnanie z Cro. W przyszłym roku planujemy spędzić w Metajnie.....

Skoro byłeś i wracasz............... :D
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 08.12.2014 17:31

sviva napisał(a):

Potwierdzam. Gaz jest w Novalji niedaleko plaży ZRCE. Swoją drogą nie dziwota... Ludzie wychodzący z tej plaży są na niezłym gazie... a i wytrzymać tempo tamtejszych imprez też wymaga niezłego doładowania...
Wiem bo doświadczyłem...
W tym roku Pag był, ale tylko 1 dzień na pożegnanie z Cro. W przyszłym roku planujemy spędzić w Metajnie... Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Swoją drogą to fajnie, że niedaleko coś się dzieje, tylko czy jest tam coś dla rodzin z dziećmi? My zawsze trafialiśmy na 15 sierpnia na różne imprezy i zwykle każdy znalazł coś dla siebie, małolaty jak również oldboje :-). Ja miło wspominam szczególnie jeden z koncertów w Paklenicy na który można było wziąć naszych wyrostków a i samemu nieźle przygazować.... Grało wtedy Gazde...
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 08.12.2014 17:40

gusia-s napisał(a):
drakul napisał(a):
jest tam też bankomat Zagrebacka Banka czyli odpowiednik naszego PeKaO S.A. (bez prowizji)

.

a coś wiesz na temat banku w okolicach Mandre?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.12.2014 23:34

drakul napisał(a): a coś wiesz na temat banku w okolicach Mandre?

Bank to w Pagu a w Mandre tylko bankomat - Zagrebacka Banka. W markecie Konzum na wjeździe do miejscowości zapłacisz katą.
Tu masz z pierwszej ręki info z 2014 r. co oferuje Mandre :)

W Kolan jest poczta ale nie wiem czy wymieniają kasę, my wszystko co się dało płaciliśmy kartą + wypłata gotówki z bankomatu ZB potocznie zwanym ZABA :mrgreen: - ta sama grupa kapitałowa Unicredit co nasz PeKaO SA w związku z czym bez prowizji wypłaty. W tym roku w lipcu wychodziło coś 0,57 zł za kunę, przy płatnościach kartą jeszcze mniej.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.12.2014 12:53

Witam,
koniec z obżarstwem świątecznym, pora wziąć się do roboty i urlop planować.
Musimy zmienić plany i przyspieszyć nasz wyjazd. Mieliśmy jechać w połowie września, wyjedziemy prawdopodobnie w połowie czerwca.
Cel - wyspa Pag (na pewno nie miejscowość). Myślimy nad Caską, Kustici, Metajna, Mandre.
Podeślijcie jakieś namiary na sprawdzone apartamenty.
Wymagania:
- miejsce dla 5 osób (my z żoną, rodzice i brat).
- cena przystępna (50 euro za apartament da radę?)
- dobrze jakby było miejsce na grilla, jakiś taras
- klimatyzacją też byśmy nie pogardzili.
Byłem na Pagu 2 razy (raz w Kustici, raz w Casce - mam 2 apartamenty, ale chciałbym coś innego).
Pomożecie?? :hut:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.12.2014 13:13

http://www.metajna.com/en/index.php/acc ... partments/

3 pokoje i dwa zaj............duże tarasy do dyspozycji + grill oczywiście.
Klima w korytarzu między pokojami, ale wyrabia bez problemu (przy otwartych drzwiach :wink: ).
Gospodarze do podusi i...kielonka. :wink:
50 ojro w tym terminie?
Myślę, że da radę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone