Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 17.08.2014 23:46

Piksiak napisał(a):LPG 5,15 Kn

nooo to jakieś 2,80 zł no to i tak nieźle:)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.08.2014 00:06

reniaf77 napisał(a):
Ocena plaż
Za krajobraz widziany z plaży
1. p.Rucica (zapewne w tym miejscu byłaby Beretnica gdybym na nią dotarła)
oraz Girenica
2. plaże od Bosany w górę

Plaże w Zatoce Paskiej ładne, ale więcej plażowiczów, woda miejscami przymulona- przyczyną osypujące się zbocza od Bosany do Sv.Ducha. Przypuszczam, że gdybym tam się wybrała ranną porą byłyby dla mnie bardziej urokliwe a tak szału nie ma.

To moja subiektywna ocena. Jestem typem samotnika, kocham książki, dobrą muzykę, podróże, dzieci mam grzeczne i ciche- nie potrzebują kurortów z czarami. To co pociąga mnie, może nie przypaść do gustu innym, więc proszę nie czuć się urażonym taką moją klasyfikacją plaż.

PS.
Zastanawiają mnie rodacy, którzy kolejny raz są na Pagu i plażują tylko w miejscowości w której przebywają. Na moje pytania o inne plaże i ich dostępność robią wielkie oczy 8O
Zaskoczył mnie także rodak, kóry przy promie pod który podjechaliśmy w ramach przejażdżki zapytał przerażony: Czy Pag to tak wszędzie wygląda, bo rodzina jest wystraszona :)

Grunt to się dobrze bawić.

Dziękuję za to forum- stanowi dla mnie nieocenione źródło informacji, świetną lekturę podczas chłodnych wieczorów. Chwała właścicielom serwisu i moderatorom, oraz Wam piszącym i czytającym.

Rucica to tak może 3 dziesiątkę otwiera :wink: Beretnica 2 :lol: Na jednej z bosanskich zbudowałem szałas, stoi do dziś tylko lokatorzy się zmieniają, ale byłem raz i styknie. Paski zaljev ima puno plaž. Te o których piszesz mają nazwy i są na nich ludzie. Czasem dzicz jak Festini przypłynie. Tam gdzie ja jestem to jestem najczęściej sam. Ovo je duša Paga :smo:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.08.2014 00:29

Rysio napisał(a):Tam gdzie ja jestem to jestem najczęściej sam. Ovo je duša Paga :smo:

Ale Ty masz gumjoka :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.08.2014 00:46

Ovo nije problem :P U Hrvatskoj nama problema. Da znaš?

Ja jedan problem :evil: owocówki mi się w winie topią. Co ja jestem jakiś bejłocz?
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 18.08.2014 14:13

MRK napisał(a):
Kobieta napisał(a):No i ja wróciłam z Paguuuu...i moje spostrzeżenie : sezonie to jednak jest lipa :/ Pełno Italiano, ale dosłownie pełnooooo :twisted:

W zeszłym roku, grupka ok. 10 sztuk italianskich macho, została spacyfikowana z Metajnie przez kilku miejscowych policjantów, w tym przez właściciela apartamentu, w którym mieszkałem. Jak rusze jakoś z dokończeniem relacji, to może opiszę ten przypadek. Ciekawie się oglądało nocny przemarsz tych fagasow z tarasu. Bidule w ciągu nocy musieli się wynosić z Metajny.

To nieźle.... Mnie najbardziej zirytowało jak o 3 nad ranem ktoś jechał pod naszymi oknami walizką na kołkach... tam i z powrotem... wyszłam na balkon i usłyszałam; "si..si.. " ;)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 20.08.2014 05:55

Jak plaze na Pagu to tylko w samotnosci...Dzieki Rysio za wspólne rejsy...a ta plaza nazywa sie Veli Zaton.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.08.2014 22:46

Nema problema :) kao ne ma ,popis osoba, ništo ne je problem :)

Nazwy miejscowości nie wymieniam. Ale rezerwację już mam 6-23.08 jakby co. Może Be się też zdecyduje. Fajnie by było zrobić pacyfikację tej wsi Cromaniakami na złość Slo i D :wink:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 21.08.2014 12:23

Rysio napisał(a):Nema problema :) kao ne ma ,popis osoba, ništo ne je problem :)

Nazwy miejscowości nie wymieniam. Ale rezerwację już mam 6-23.08 jakby co. Może Be się też zdecyduje. Fajnie by było zrobić pacyfikację tej wsi Cromaniakami na złość Slo i D :wink:

W takim razie jestem z Wami,ale super było :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2014 09:48

Witajcie, jestem właśnie w PAgu-u i chcialam zapytac stalych bywalcow, gdzie w miasteczku mozna kupic oliwę domowej produkcji? ewentual nie wino?
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 22.08.2014 10:01

nanka5 napisał(a):Witajcie, jestem właśnie w PAgu-u i chcialam zapytac stalych bywalcow, gdzie w miasteczku mozna kupic oliwę domowej produkcji? ewentual nie wino?

A przy drogach nie widziałaś przypadkiem takim małych stoisk z produktami regionalnymi :?:
Jak my jeździliśmy po Pagu to były takie przynajmniej w kilkunastu miejscach.

A wino my kupiliśmy w mieście Pag, točeno vino po 17 kun za litr.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.08.2014 10:09

nanka5 napisał(a):Witajcie, jestem właśnie w PAgu-u i chcialam zapytac stalych bywalcow, gdzie w miasteczku mozna kupic oliwę domowej produkcji? ewentual nie wino?

Zapytaj gospodarzy, może nawet u nich :) a jak nie to polecą kogoś.
Ostatecznie na targu.
Winiarnia jest tu ok. 5 km przed Pagiem.
Całkiem niezłe i niedrogie winko, w ubiegłym roku 17 kun za litr białe i czerwone lane z beczki + 1,5 kuny za butelkę plastikową 1,5l jeśli nie ma się swojego naczynia. Mają też butelkowane.
Piksiak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piksiak » 22.08.2014 10:10

Na ichnich bazarach tu: http://tiny.pl/qsvpt była po 80-100 Kn. Dobrą możesz też kupić w tym sklepie: http://tiny.pl/qsvpr w ładnych butelkach szklanych. Ceny zaczynały się ok 99 Kn.
Wino kupowaliśmy w tej drewnianej budce po 17Kn za litr + butelka 1,5l za 1,5 Kn (czerwone i białe) http://tiny.pl/qsvpw
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.08.2014 10:17

Piksiak napisał(a):Na ichnich bazarach tu: http://tiny.pl/qsvpt była po 80-100 Kn. Dobrą możesz też kupić w tym sklepie: http://tiny.pl/qsvpr w ładnych butelkach szklanych. Ceny zaczynały się ok 99 Kn.

Odnośnie ceny za oliwę w Cro naszła mnie taka refleksja, czy nie uważacie że jak na kraj gdzie oliwki rosną jak chwasty te ceny są nieco zawyżone?
U nas można kupić dobrą oliwę o połowę tańszą. No chyba, że ja się nie znam na smakach ale ja tam różnicy nie wyczuwam pomiędzy oliwą z Cro a tą kupioną w PL w markecie, dlatego zastanawiam się nad sensem ciągnięcia jej z tamtąd.
Piksiak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piksiak » 22.08.2014 10:22

W okolicach Trogiru oliwa jest po 60 Kn i to jest jakaś tam rozsądna cena. Tej na Pagu nie kupiłem bo uważałem, że jest za droga. Zdarzyło mi się zauważyć rok temu, że dżem ze smokwy na bazarach kosztował 30 Kn a ten sam w markecie za 19 Kn. Niektórzy twierdzą, że jakoś tam fałszują oliwę i dlatego jest tańsza, inni twierdzą, że mają drogo bo ich jest najlepsza - komu tu wierzyć i jak postąpić ?? :D
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 22.08.2014 13:54

Cromaniacy, czy w Mandre to jest gdzie smacznie i w przyzwoitej cenie zjeść? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 130
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone