Piksiak napisał(a):LPG 5,15 Kn
nooo to jakieś 2,80 zł no to i tak nieźle:)
reniaf77 napisał(a):
Ocena plaż
Za krajobraz widziany z plaży
1. p.Rucica (zapewne w tym miejscu byłaby Beretnica gdybym na nią dotarła)
oraz Girenica
2. plaże od Bosany w górę
Plaże w Zatoce Paskiej ładne, ale więcej plażowiczów, woda miejscami przymulona- przyczyną osypujące się zbocza od Bosany do Sv.Ducha. Przypuszczam, że gdybym tam się wybrała ranną porą byłyby dla mnie bardziej urokliwe a tak szału nie ma.
To moja subiektywna ocena. Jestem typem samotnika, kocham książki, dobrą muzykę, podróże, dzieci mam grzeczne i ciche- nie potrzebują kurortów z czarami. To co pociąga mnie, może nie przypaść do gustu innym, więc proszę nie czuć się urażonym taką moją klasyfikacją plaż.
PS.
Zastanawiają mnie rodacy, którzy kolejny raz są na Pagu i plażują tylko w miejscowości w której przebywają. Na moje pytania o inne plaże i ich dostępność robią wielkie oczy
Zaskoczył mnie także rodak, kóry przy promie pod który podjechaliśmy w ramach przejażdżki zapytał przerażony: Czy Pag to tak wszędzie wygląda, bo rodzina jest wystraszona
Grunt to się dobrze bawić.
Dziękuję za to forum- stanowi dla mnie nieocenione źródło informacji, świetną lekturę podczas chłodnych wieczorów. Chwała właścicielom serwisu i moderatorom, oraz Wam piszącym i czytającym.
MRK napisał(a):Kobieta napisał(a):No i ja wróciłam z Paguuuu...i moje spostrzeżenie : sezonie to jednak jest lipa :/ Pełno Italiano, ale dosłownie pełnooooo
W zeszłym roku, grupka ok. 10 sztuk italianskich macho, została spacyfikowana z Metajnie przez kilku miejscowych policjantów, w tym przez właściciela apartamentu, w którym mieszkałem. Jak rusze jakoś z dokończeniem relacji, to może opiszę ten przypadek. Ciekawie się oglądało nocny przemarsz tych fagasow z tarasu. Bidule w ciągu nocy musieli się wynosić z Metajny.
Rysio napisał(a):Nema problema kao ne ma ,popis osoba, ništo ne je problem
Nazwy miejscowości nie wymieniam. Ale rezerwację już mam 6-23.08 jakby co. Może Be się też zdecyduje. Fajnie by było zrobić pacyfikację tej wsi Cromaniakami na złość Slo i D
nanka5 napisał(a):Witajcie, jestem właśnie w PAgu-u i chcialam zapytac stalych bywalcow, gdzie w miasteczku mozna kupic oliwę domowej produkcji? ewentual nie wino?
nanka5 napisał(a):Witajcie, jestem właśnie w PAgu-u i chcialam zapytac stalych bywalcow, gdzie w miasteczku mozna kupic oliwę domowej produkcji? ewentual nie wino?
Piksiak napisał(a):Na ichnich bazarach tu: http://tiny.pl/qsvpt była po 80-100 Kn. Dobrą możesz też kupić w tym sklepie: http://tiny.pl/qsvpr w ładnych butelkach szklanych. Ceny zaczynały się ok 99 Kn.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne