Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 22:09

Oby pogoda dopisala:-) my ruszamy 24 sierpnia:-)
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 08.08.2014 09:51

Hej czy zna ktoś może dokładny adres albo mniej więcej miejsce, gdzie na Pagu w mieście Pag mogę znaleźć wypożyczalnię rowerów bądź skuterów? Szukam szukam i znaleźć nie mogę. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.08.2014 10:56

mariannn1 napisał(a):Hej czy zna ktoś może dokładny adres albo mniej więcej miejsce, gdzie na Pagu w mieście Pag mogę znaleźć wypożyczalnię rowerów bądź skuterów? Szukam szukam i znaleźć nie mogę. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Zobacz tutaj agencja turystyczna
Mieszczą się w Pagu przy markecie Lorenco tu.
2 lata temu mieli rowery i auta więc chyba nadal mają tak wynika ze stronki.
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 09.08.2014 10:48

Dzięki wielkie:)
reniaf77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) reniaf77 » 11.08.2014 10:30

Witam serdecznie.
Wczoraj wróciłam z wyspy Pag- z całą stanowczością stwierdzam iż Klub Miłośników Wyspy Pag to moje miejsce.
Miejscowość pobytowa Mandre- idealna baza wypadowa na liczne plaże. Urokliwa, mała mieścinka apartamentowców zwrócona w stronę otwartego morza, ładny porcik, kilka restauracji itp.

Ocena plaż
Za krajobraz widziany z plaży
1. p.Rucica (zapewne w tym miejscu byłaby Beretnica gdybym na nią dotarła)
oraz Girenica
2. plaże od Bosany w górę

Za czystość wody
1. Girenica- bezapelacyjnie
oraz plaża w zatoczce przed Simuni (mało znana)- krystaliczna woda, drobniutki piasek, istna filmowa Błękitna Laguna

Za życie podwodne
jak wyżej

za ilość ludzi
Jak wyżej

Wniosek ogólny wygrywa Girenica czysto, bardzo mało ludzi a to przecież sierpień, plaża rozległa,bialutkie kamienie, mnogość ryb, muszli ... widok na otwarte morze. Cisza..................!!!!!!!!!!

Plaże w Zatoce Paskiej ładne, ale więcej plażowiczów, woda miejscami przymulona- przyczyną osypujące się zbocza od Bosany do Sv.Ducha. Przypuszczam, że gdybym tam się wybrała ranną porą byłyby dla mnie bardziej urokliwe a tak szału nie ma.

To moja subiektywna ocena. Jestem typem samotnika, kocham książki, dobrą muzykę, podróże, dzieci mam grzeczne i ciche- nie potrzebują kurortów z czarami. To co pociąga mnie, może nie przypaść do gustu innym, więc proszę nie czuć się urażonym taką moją klasyfikacją plaż.

PS.
Zastanawiają mnie rodacy, którzy kolejny raz są na Pagu i plażują tylko w miejscowości w której przebywają. Na moje pytania o inne plaże i ich dostępność robią wielkie oczy 8O
Zaskoczył mnie także rodak, kóry przy promie pod który podjechaliśmy w ramach przejażdżki zapytał przerażony: Czy Pag to tak wszędzie wygląda, bo rodzina jest wystraszona :)

Grunt to się dobrze bawić.

Dziękuję za to forum- stanowi dla mnie nieocenione źródło informacji, świetną lekturę podczas chłodnych wieczorów. Chwała właścicielom serwisu i moderatorom, oraz Wam piszącym i czytającym.
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 11.08.2014 13:10

Ah po takich wpisach jeszcze szybciej chce się ten urlop...Pag to piekne miejsce zależy co kto lubi...dlatego niektórzy są wystraszeni:P Ja lubię ten spokój który tam jest. Drugi raz dopiero jadę ale moi rodzice wracają tam od 5 lat...chociaz co roku mówią ze pojadą gdzie indziej:) ale mamy juz tam swoich znajomych , świetnych gospodarzy, odpoczynek i opaleniznę na cały rok:) a do wyjazdu zostało 13 dni:)
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 12.08.2014 21:20

Hej, jeszcze jedno pytanie. Będę spać w mieście Pag - to mój pierwszy raz w Chorwacji:) nie mam własnego auta zamierzam wynająć rower i trochę pojeździć po wyspie, czy ktoś poleca jakąś trasę rowerową bądź coś na co mam zwrócić uwagę? Czy trasy są wymagające? Z góry dzięki za odpowiedź
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.08.2014 21:46

mariannn1 napisał(a):Hej, jeszcze jedno pytanie. Będę spać w mieście Pag - to mój pierwszy raz w Chorwacji:) nie mam własnego auta zamierzam wynająć rower i trochę pojeździć po wyspie, czy ktoś poleca jakąś trasę rowerową bądź coś na co mam zwrócić uwagę? Czy trasy są wymagające? Z góry dzięki za odpowiedź

trasy rowerowe na wyspie Pag W agencji, którą podlinkowałam kilka postów wyżej powinni mieć mapkę wyspy z trasami rowerowymi wraz z podanym nachyleniem i trudnością jazdy :)
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 13.08.2014 08:13

Dzięki wielkie jeszcze raz :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 13.08.2014 08:59

Wróciłem z Pagu 8)
Teraz to już mogę zostać pełnoprawnym członkiem klubu Miłośników Wyspy Pag.
Wakacje udane, wyspa piękna :)

Anakin - Wielkie Dzięki :!:
Piksiak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piksiak » 15.08.2014 16:11

W miejscowości Pag za marketem Lorenco jest stacja z LPG https://maps.google.pl/maps?q=Pag,+Chor ... ,,0,0&z=17 czynna codziennie od 7 do 20 a sklep rybny znajduje się na tu: https://maps.google.pl/maps?q=Pag,+Chor ... 54.72,,0,0 Ceny ryb od 20 Kn do 80 za większe. Kalmary (zdarzały się też ośmiornice) po 80 Kn, krewetki duże 120-160 Kn, mule po 20 Kn - wszystkie ceny za kg. Rybny czynny tylko do 11.
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 16.08.2014 15:57

Piksiak napisał(a):W miejscowości Pag za marketem Lorenco jest stacja z LPG https://maps.google.pl/maps?q=Pag,+Chor ... ,,0,0&z=17 czynna codziennie od 7 do 20 a sklep rybny znajduje się na tu: https://maps.google.pl/maps?q=Pag,+Chor ... 54.72,,0,0 Ceny ryb od 20 Kn do 80 za większe. Kalmary (zdarzały się też ośmiornice) po 80 Kn, krewetki duże 120-160 Kn, mule po 20 Kn - wszystkie ceny za kg. Rybny czynny tylko do 11.

Noo mule tanie:-) szok:-) a ile lpg ?
Piksiak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piksiak » 17.08.2014 19:43

LPG 5,15 Kn
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 17.08.2014 20:32

No i ja wróciłam z Paguuuu...i moje spostrzeżenie : sezonie to jednak jest lipa :/ Pełno Italiano, ale dosłownie pełnooooo :twisted:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.08.2014 22:16

Kobieta napisał(a):No i ja wróciłam z Paguuuu...i moje spostrzeżenie : sezonie to jednak jest lipa :/ Pełno Italiano, ale dosłownie pełnooooo :twisted:

W zeszłym roku, grupka ok. 10 sztuk italianskich macho, została spacyfikowana z Metajnie przez kilku miejscowych policjantów, w tym przez właściciela apartamentu, w którym mieszkałem. Jak rusze jakoś z dokończeniem relacji, to może opiszę ten przypadek. Ciekawie się oglądało nocny przemarsz tych fagasow z tarasu. Bidule w ciągu nocy musieli się wynosić z Metajny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 129
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone