Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2014 14:12

Kasia i Krzyś napisał(a):Trochę demonizujecie Makarską -

...trochę .... bo całkiem Pag :) przynajmniej taki był zamiar :)

tego się nie da porównać :)
tak jak Międzyzdroje i Kąty Rybackie czy inny Jantar :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.07.2014 14:28

Kasia i Krzyś napisał(a):Witam się w wątku :wink:

Witamy serdecznie. :D

Kasia i Krzyś napisał(a):Czy można nas zaliczyć do miłośników Pagu? Hmmm, na pewno nie jestem nim zawiedziona, bo dokładnie wiedziałam, czego się spodziewać. Nie jest to także nasz cel na przyszły urlop, ale jestem w stanie zrozumieć tych, którzy jeżdżą tam co roku - te spalone Słońcem kamienie mają coś w sobie :roll:

Generalnie to sami musicie o tym zdecydować.
Pag się kocha, albo nienawidzi- nie ma półśrodków. :mrgreen:
W pierwszym poście tego wątku napisałem, że Pag jest po prostu inny.
I ciężko się z tym nie zgodzić, nieprawdaż? :oczko_usmiech:

Kasia i Krzyś napisał(a):Trochę demonizujecie Makarską - tam też można znaleźć bezludne plaże, tak samo jak na Pagu są takie, gdzie nie ma jak ręcznika wcisnąć (jak prezentowana wcześniej Povljana czy miejska plaża w Pagu).
W Breli plażowaliśmy w miejscach, gdzie ludzi widywaliśmy tylko na łódkach czy innych pływadałach i to z dojściem lepszym niż na Beretnicę :twisted:). Najpiękniejsze moim zdaniem plaże na Pagu (okolice Bosany :boss:) też nie należą do intymnych, no ale byłam w stanie wiele wytrzymać dla tych widoków. Jakoś inni nie przeszkadzają mi szczególnie, chyba że palą albo mają rozwydrzone dzieciaki, czyli w 99%...

Oj, tam zaraz demonizujemy.... :mrgreen:
Jeden szuka ustronnego miejsca, ciszy i spokoju, drugi realizuje nieodpartą potrzebę lansu i spacerów promenadą. :mrgreen:

A co do rozwydrzonych dzieciaków, to np.taka Beretnica...
Nawet największe adhd po dojściu na nią, siada grzecznie na d...w wodzie i pluska jedynie łapkami.
Jak ma jeszcze siłę ofkors. :mrgreen:

Ale żeby nie było, że próbujemy kogoś do czegokolwiek przekonywać.....co to to nie.
Dla mnie M-ka jest git. :mrgreen:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 21.07.2014 19:17

anakin napisał(a):
Kasia i Krzyś napisał(a):A co do rozwydrzonych dzieciaków, to np.taka Beretnica...
Nawet największe adhd po dojściu na nią, siada grzecznie na d...w wodzie i pluska jedynie łapkami.

Ten argument mnie przekonuje, Beretnica zyskała dodatkowy punkt i żałuję, że tak pochopnie ją oceniłam...
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 23.07.2014 08:47

Witam Miłośników Wyspy Pag.!! Na początku sierpnia wybieram się do Cro. Chyba zdecyduję się na wysp,e Pag. Nie wiem jaką miejscowość wybrać. Jedziemy w 4 dorosłych i dziecko 17 m-cy. Dobrze żeby była jakaś plaża gdzie można znaleźć cień np. pod piniami, a po południu żeby było gdzie wyjść. Proszę o wskazówki i rady.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.07.2014 09:55

Na pierwszej stronie tego wątku jest lista relacji z rożnych miejsc na wyspie. Do sierpnia zdążysz wiele z nich przeczytać, pooglądasz zdjęcia i coś wybierzesz. Tylko te pinie na plazy znacząco zaciesniaja wybór... ;-) gdzieś w Simumi pare by się może znalazło... :-) wiesz, zawsze zostaje jeszcze Makarska riwiera :-)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 25.07.2014 20:33

Coście mi cholery z Pagiem zrobili?
2 tygodnie w Podgorze siedziałem, w drodze powrotnej mówimy - jedziemy na Pag bo tam ładniej i co?
Most zardzewiał, słońca zero a takiej ulewy jak 22.07 na Pagu to dawo nie widziałem. Niepotrzebnie jechałem na Plitvice oglądać wodospady bo na Pagu też woda tryskała ze skał... I nawet zdjęcie z wiadomego miejsca z widokiem na Pag bez rozświetlonych gór straciło swoją moc...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2014 20:42

sviva napisał(a):Coście mi cholery z Pagiem zrobili?

my?? :roll: 8O :wink:

sviva napisał(a):2 tygodnie w Podgorze siedziałem, w drodze powrotnej mówimy - jedziemy na Pag bo tam ładniej i co?
Most zardzewiał, słońca zero a takiej ulewy jak 22.07 na Pagu to dawo nie widziałem. Niepotrzebnie jechałem na Plitvice oglądać wodospady bo na Pagu też woda tryskała ze skał... I nawet zdjęcie z wiadomego miejsca z widokiem na Pag bez rozświetlonych gór straciło swoją moc...

no przecież już było napisane - ze na Pagu jest .... wszystko :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 25.07.2014 20:50

Że cholera nie wspomnę, że traw, trzcin to tam tyle chyba jak nigdy... Tamtejsi się chyba nad zakupem maszyn rolniczych zaczęli zastanawiać... ;)
Był Księżyc - Księżyca nie ma...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2014 20:55

sviva napisał(a):Że cholera nie wspomnę, że traw, trzcin to tam tyle chyba jak nigdy... Tamtejsi się chyba nad zakupem maszyn rolniczych zaczęli zastanawiać... ;)

.... badyle, trawy i inne zielska?? ;)

sviva napisał(a):Był Księżyc - Księżyca nie ma...

spokojnie :sm:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.07.2014 21:03

sviva napisał(a):Że cholera nie wspomnę, że traw, trzcin to tam tyle chyba jak nigdy... Tamtejsi się chyba nad zakupem maszyn rolniczych zaczęli zastanawiać... ;)

Nie rób scen.
Żniwa idą po prostu. :mrgreen:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 25.07.2014 21:39

Dziś minął ostatni dzień na Pagu i w Chorwacji w ogóle. Temperatura wody na dzikiej plaży pod Povljaną wynosiła 28*C. Żegnaj Pagu być może do następnego roku.
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 26.07.2014 16:51

Adam K.... Jedni żegnają, inni będą witać już w czwarteczek. Live is brutal. Sasasa.. :D
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 26.07.2014 18:46

:D A jeszcze inni za tydzień.
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 02.08.2014 20:35

Pozdrawiamy z Pagu, cieplutko, woda boska ;)
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 04.08.2014 20:21

Zazdroszczę Ci ciepłego Pagu :D
Prognoza na sierpień - ponad 30 stopni. A zresztą na Pagu nieważne ile stopni, tam zawsze jest cudownie :D
Pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone