Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
redaktorm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) redaktorm » 18.07.2014 08:44

redaktorm napisał(a):Jestem w tej chwili na wyspie i na pogodę nie można narzekać. Jedynie w poniedziałek 14 lipca jak tutaj przyjechałem to lało niemiłosiernie ale do godziny 17. Od tego momentu do dziś przynajmniej jest upał i to taki konkretny. Jedyne co ratuje to wiejący przyjemny wiatr dający trochę orzeźwienia. Jestem na tej wyspie pierwszy raz i mogę powiedzieć że jestem zachwycony. Odpoczywam w miejscowości Vlasici a w zasadzie osadzie z jednym sklepem i dwoma knajpkami przy plaży. początkowo miałem obawy czy nie jest do zbyt spokojne miejsce, ale jak pojechałem jednego dnia ok 18 do pobliskiej Povljany i zobaczyłem ilość ludzi na plaży Dubrovnik to dziękowałem Bogu, że wybrałem Vlasici. Plaża w godzinach szczytu bardzo przyjemna, bo nie ma zbyt wiele osób a dzieci mają radochę, bo piasek i na brzegu i w wodzie. Pod domem prywatna plaża i w okolicy plaże kamieniste więc mam wybór. Mogę powiedzieć, że powoli staję się Miłośnikiem Wyspy Pag :D jak znajdę chwilkę to wrzucę jakieś fotki.

zgodnie z obietnicą rzucam kilka fotek z aktualnego Pag-u

3.JPG
widoki mam takie

1.JPG
moja kwatera

5.JPG
widok z góry na "naszą" plażę

6.JPG
widok z "naszej" prywatnej plaży

17.JPG
jak ktoś chce pochodzić chwilę po górkach to dojdzie w takie miejsce

15.JPG
plażą Vlasici.

16.JPG
plaża Povljana ok godziny 18.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.07.2014 08:55

no Povljana .... bajka ;)
przynajmniej sami nie są :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.07.2014 09:38

Wow! 8O W tej Povljanie to prawie jak na... Makarskiej Riwierze! :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2014 09:39

Abo w jakiej innej.............Breli. 8O :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.07.2014 09:41

o Baśkach nie zapominajcie :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 18.07.2014 09:45

nie jest tak źle :wink: więcej luda widziałam kilka lat temu w Ulcinj :D na miejskiej plaży
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.07.2014 09:46

fiolek napisał(a):nie jest tak źle :wink: więcej luda widziałam kilka lat temu w Ulcinj :D na miejskiej plaży

nie mówiąc o Międzyzdrojach :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 18.07.2014 09:47

Bea.ta napisał(a):nie mówiąc o Międzyzdrojach :)

nie byłam tam niestety w sezonie :(
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.07.2014 09:52

fiolek napisał(a):nie byłam tam niestety w sezonie :(

ja przelotem, żeby zobaczyć, czy faktycznie tak tam mają ... :roll:
mieli :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.07.2014 10:24

Bea.ta napisał(a):
fiolek napisał(a):nie byłam tam niestety w sezonie :(

ja przelotem, żeby zobaczyć, czy faktycznie tak tam mają ... :roll:
mieli :)

Byłem dwa razy. Było cudownie. Zapach drzew, świeżej rybki i frytek, można spokojnie pospacerować, molo takie długie, spokojna muzyka z knajp dobiegajaca, kulturalni panowie w swoich kilku, kilkunastoletniej beemach, gwiazdy ma chodniku, na plaży każdy miał swój skrawek miejsca, ogólna przyjaźń wyrażana często werbalnie poprzez powszechne słowa miłości... Pięknie było... Bylem na bardzo mocnych tabletkach... Takich białych z napisem sld czy lsd.... Jakoś tak.... Lekarz, jak się dowiedział, że jadę to mi przepisał... Bardzo mi się podobało...
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 18.07.2014 10:38

MRK napisał(a):Byłem dwa razy. Było cudownie. Zapach drzew, świeżej rybki i frytek, można spokojnie pospacerować, molo takie długie, spokojna muzyka z knajp dobiegajaca, kulturalni panowie w swoich kilku, kilkunastoletniej beemach, gwiazdy ma chodniku, na plaży każdy miał swój skrawek miejsca, ogólna przyjaźń wyrażana często werbalnie poprzez powszechne słowa miłości... Pięknie było... Bylem na bardzo mocnych tabletkach... Takich białych z napisem sld czy lsd.... Jakoś tak.... Lekarz, jak się dowiedział, że jadę to mi przepisał... Bardzo mi się podobało...

to rzeczywiście było fajnie :oczko_usmiech:
zazdraszczam :mrgreen: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.07.2014 10:39

MRK napisał(a):Byłem dwa razy. Było cudownie. Zapach drzew, świeżej rybki i frytek, można spokojnie pospacerować, molo takie długie, spokojna muzyka z knajp dobiegajaca, kulturalni panowie w swoich kilku, kilkunastoletniej beemach, gwiazdy ma chodniku, na plaży każdy miał swój skrawek miejsca, ogólna przyjaźń wyrażana często werbalnie poprzez powszechne słowa miłości... Pięknie było... Bylem na bardzo mocnych tabletkach... Takich białych z napisem sld czy lsd.... Jakoś tak.... Lekarz, jak się dowiedział, że jadę to mi przepisał... Bardzo mi się podobało...

aaaaa to ja teraz wiem, dlaczego niektórym w niektórych miejscach tak się podoba i tak to zachwalają .... nie, nie piszę o pagowcach :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.07.2014 12:16

redaktorm napisał(a):
Załącznik 16.JPG nie jest już dostępny

plaża Povljana ok godziny 18.

Bo w Povljanie to się chodzi na drugą plażę - przed kempingiem Mali Dubrovnik i tam jest zdecydowanie lepiej, nie żeby całkiem pusto ale znośnie, choć może to urok ostatniego tyg. sierpnia hmmm
P8260067.jpg

P8260035.jpg
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.07.2014 13:22

fiolek napisał(a):to rzeczywiście było fajnie :oczko_usmiech:
zazdraszczam :mrgreen: :wink:

Oj, nie ma czego... Każdy może... Dać namiary na tego mojego dile... Ekhm... znaczy lekarza?

Bea.ta napisał(a):
aaaaa to ja teraz wiem, dlaczego niektórym w niektórych miejscach tak się podoba i tak to zachwalają .... nie, nie piszę o pagowcach :)

Balbym się łączyć te dziwne białe tabletki z pobytem np w Mecie.... Mnie ten cały Pag tak przeraził, że w tym roku już tam nie jadę. To nie na moja psyche.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2014 13:26

MRK napisał(a):
Balbym się łączyć te dziwne białe tabletki z pobytem np w Mecie.... Mnie ten cały Pag tak przeraził, że w tym roku już tam nie jadę. To nie na moja psyche.

No Ci powiem, że Moc musiałyby mieć okrutną.
Bo te bałtykowe to nie stykną... :?
Znaczy się te tabletki co Ci je doktór zalecił. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 126
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone