Bea.ta napisał(a):coobah napisał(a):No i już jest kolejny punkt do listy zakupów...
no to czekaj ... zaraz Ci taką listę zakupów zrobimy
a to jeszcze nie ma takowej?
coobah napisał(a):takie głupie pytanie: Jakieś parasole plażowe to ciągniecie ze sobą do Chorwacji, czy jest szansa, że na wyposażeniu apartamentu będzie?
Cholera, ale jak w te kamienie to wbić
Pytanie może lamerskie, ale wyjazd coraz bliżej i należy rozpocząć przygotowania
jolcix napisał(a):coobah napisał(a):takie głupie pytanie: Jakieś parasole plażowe to ciągniecie ze sobą do Chorwacji, czy jest szansa, że na wyposażeniu apartamentu będzie?
Cholera, ale jak w te kamienie to wbić
Pytanie może lamerskie, ale wyjazd coraz bliżej i należy rozpocząć przygotowania
Ja mam parasol i podstawkę do niego, napełniam ją wodą i stoi na praktycznie każdym podłożu
Bea.ta napisał(a):Mikromir napisał(a):A co ty chcesz na tym Pagu robić? Bo to determinuje ewentualny wybór miejsca. Lądowanie w Zadarze i pora przyjazdu nie dają zresztą dużego pola do manewru.
dodaj do tego brak samochodu
mariannn1 napisał(a):Plaża Zrce mnie nie interesuje
mariannn1 napisał(a):chciałbym odpocząć i trochę zwiedzić. Zależy mi głównie na Beretnicy. Wg Was dobrym miejscym do noclegu byłoby samo miasto Pag? Ewentualnie stamtąd któregoś dnia udać się na te plaże stopem?
Mikromir napisał(a):mariannn1 napisał(a):Plaża Zrce mnie nie interesuje
To supermariannn1 napisał(a):chciałbym odpocząć i trochę zwiedzić. Zależy mi głównie na Beretnicy. Wg Was dobrym miejscym do noclegu byłoby samo miasto Pag? Ewentualnie stamtąd któregoś dnia udać się na te plaże stopem?
Z Pagu są wycieczki łodzią na te plaże - chyba Beritnica i Uvala Slana z wodną grotą między innymi - poszukaj w sieci, ogłaszali się. Tak byłoby prościej niż stopem po sezonie dokoła zatoki, wydaje mi się. Na stopa mógłbyś zabrać się ewentualnie na plaże w rejonie Sv. Mariji, za Bošaną - poczekać gdzieś w Pagu-Vodicach przy drodze na Bošanę i może będziesz mieć szczęście, ludzie z Pagu tam często bywają.
Co do zwiedzania zabytków kultury, na Pagu z tym szału ni ma, nie nastawiaj się na super wrażenia. Podejrzewam, że zostaje tylko właściwie sam Pag, stary Pag po drugiej stronie solanek ewentualnie. Samochodem łatwiej dojechałbyś do Ninu i szczególnie Zadaru (warto je zobaczyć), bez niego trudniej, choć busy jeżdżą do Zadaru. W necie ogłaszali się przewoźnicy, był rozkład jazdy - poszukaj.
coobah napisał(a):Bea.ta napisał(a):coobah napisał(a):a to jeszcze nie ma takowej?
chyba wiem, gdzie Cię odesłać
odeślij mnie poprzez PW, bo chyba mi na oczy padło...
Mikromir napisał(a):Ależ nie trzeba na PW, już mówię:
- futerka dla całej rodziny, bo może być zimno
- koniecznie peleryny, parasole i gumofilce dla każdego, bo może padać
- łopatki dla dzieci wyłącznie tytanowe, inne się połamią na plaży
- i duuużo jedzienia, bo przecież wszystko drogie tam jest
Mikromir napisał(a):Beata, Ty dopisz resztę, bo większe doświadczenie masz...
Mikromir napisał(a):coobah, życzę Ci baaardzo przyjemnego pobytu - podejrzewam, że listę masz już gotową od zeszłego roku
Mikromir napisał(a):Z Pagu są wycieczki łodzią na te plaże - chyba Beritnica i Uvala Slana z wodną grotą między innymi - poszukaj w sieci, ogłaszali się.
gusia-s napisał(a):1 przystanek lądowy w Metajnie, w porze obiadowej, przerwa na spacer lub plażowanie ok 2h
1x w tyg. pływa jako Party Boat - głośna impreza na pokładzie i cena ciut wyższa.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne