Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 08.07.2014 00:18

Bea.ta napisał(a):
coobah napisał(a):No i już jest kolejny punkt do listy zakupów... :)

no to czekaj ... zaraz Ci taką listę zakupów zrobimy :roll: ;)

a to jeszcze nie ma takowej? ;)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 08.07.2014 06:15

coobah napisał(a):takie głupie pytanie: Jakieś parasole plażowe to ciągniecie ze sobą do Chorwacji, czy jest szansa, że na wyposażeniu apartamentu będzie? :)
Cholera, ale jak w te kamienie to wbić ;)

Pytanie może lamerskie, ale wyjazd coraz bliżej i należy rozpocząć przygotowania ;)

Ja mam parasol i podstawkę do niego, napełniam ją wodą i stoi na praktycznie każdym podłożu :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.07.2014 07:12

jolcix napisał(a):
coobah napisał(a):takie głupie pytanie: Jakieś parasole plażowe to ciągniecie ze sobą do Chorwacji, czy jest szansa, że na wyposażeniu apartamentu będzie? :)
Cholera, ale jak w te kamienie to wbić ;)

Pytanie może lamerskie, ale wyjazd coraz bliżej i należy rozpocząć przygotowania ;)

Ja mam parasol i podstawkę do niego, napełniam ją wodą i stoi na praktycznie każdym podłożu :D

Stary prosty patent to także pięciolitrowa butelka po wodzie mineralnej wypełniona jadranem i obłożona kamolami. Jakoś się trzyma.
Na parasol w apartmanie bym raczej nie liczyła.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.07.2014 07:19

Bea.ta napisał(a):
Mikromir napisał(a):A co ty chcesz na tym Pagu robić? Bo to determinuje ewentualny wybór miejsca. Lądowanie w Zadarze i pora przyjazdu nie dają zresztą dużego pola do manewru.

dodaj do tego brak samochodu :)

Kluczowy oczywiście. Bez niego najciekawsze miejsca na wyspie są praktycznie niedostępne. No chyba, że rzeczywiście stopem - my kiedyś podwoziliśmy jakiegoś tambylca z Rucicy.
Są autokary z Zadaru na Pag, ale coś mi się zdaje, że kursują tylko do większych miejscowości. No ale jak są młodzi, to się zamelinują gdzieś w Novalji, knajpy i sklepy na miejscu, a na Zrce to chyba coś podwozi tę całą zabawową młódź. :mrgreen: :wink:
Ostatnio edytowano 09.07.2014 11:23 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 08.07.2014 07:46

Mikromir napisał(a):
A co ty chcesz na tym Pagu robić? Bo to determinuje ewentualny wybór miejsca. Lądowanie w Zadarze i pora przyjazdu nie dają zresztą dużego pola do manewru

Plaża Zrce mnie nie interesuje chciałbym odpocząć i trochę zwiedzić. Zależy mi głównie na Beretnicy. Wg Was dobrym miejscym do noclegu byłoby samo miasto Pag? Ewentualnie stamtąd któregoś dnia udać się na te plaże stopem? Wiem, że mogę trochę zamulać ale jadę do Chorwacji pierwszy raz i chce dowiedzieć się jak najwięcej.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.07.2014 08:01

mariannn1 napisał(a):Plaża Zrce mnie nie interesuje

To super :)
mariannn1 napisał(a):chciałbym odpocząć i trochę zwiedzić. Zależy mi głównie na Beretnicy. Wg Was dobrym miejscym do noclegu byłoby samo miasto Pag? Ewentualnie stamtąd któregoś dnia udać się na te plaże stopem?

Z Pagu są wycieczki łodzią na te plaże - chyba Beritnica i Uvala Slana z wodną grotą między innymi - poszukaj w sieci, ogłaszali się. Tak byłoby prościej niż stopem po sezonie dokoła zatoki, wydaje mi się. Na stopa mógłbyś zabrać się ewentualnie na plaże w rejonie Sv. Mariji, za Bošaną - poczekać gdzieś w Pagu-Vodicach przy drodze na Bošanę i może będziesz mieć szczęście, ludzie z Pagu tam często bywają.
Co do zwiedzania zabytków kultury, na Pagu z tym szału ni ma, nie nastawiaj się na super wrażenia. Podejrzewam, że zostaje tylko właściwie sam Pag, stary Pag po drugiej stronie solanek ewentualnie. Samochodem łatwiej dojechałbyś do Ninu i szczególnie Zadaru (warto je zobaczyć), bez niego trudniej, choć busy jeżdżą do Zadaru. W necie ogłaszali się przewoźnicy, był rozkład jazdy - poszukaj.
mariannn1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariannn1 » 08.07.2014 08:05

Mikromir napisał(a):
mariannn1 napisał(a):Plaża Zrce mnie nie interesuje

To super :)
mariannn1 napisał(a):chciałbym odpocząć i trochę zwiedzić. Zależy mi głównie na Beretnicy. Wg Was dobrym miejscym do noclegu byłoby samo miasto Pag? Ewentualnie stamtąd któregoś dnia udać się na te plaże stopem?

Z Pagu są wycieczki łodzią na te plaże - chyba Beritnica i Uvala Slana z wodną grotą między innymi - poszukaj w sieci, ogłaszali się. Tak byłoby prościej niż stopem po sezonie dokoła zatoki, wydaje mi się. Na stopa mógłbyś zabrać się ewentualnie na plaże w rejonie Sv. Mariji, za Bošaną - poczekać gdzieś w Pagu-Vodicach przy drodze na Bošanę i może będziesz mieć szczęście, ludzie z Pagu tam często bywają.
Co do zwiedzania zabytków kultury, na Pagu z tym szału ni ma, nie nastawiaj się na super wrażenia. Podejrzewam, że zostaje tylko właściwie sam Pag, stary Pag po drugiej stronie solanek ewentualnie. Samochodem łatwiej dojechałbyś do Ninu i szczególnie Zadaru (warto je zobaczyć), bez niego trudniej, choć busy jeżdżą do Zadaru. W necie ogłaszali się przewoźnicy, był rozkład jazdy - poszukaj.

OK , dzięki wielkie za info :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.07.2014 08:52

coobah napisał(a):a to jeszcze nie ma takowej? ;)

chyba wiem, gdzie Cię odesłać :)
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 09.07.2014 09:27

Bea.ta napisał(a):

odeślij mnie poprzez PW, bo chyba mi na oczy padło... :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2014 09:32

coobah napisał(a):odeślij mnie poprzez PW, bo chyba mi na oczy padło... :)

zaraz się zorientujesz :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.07.2014 11:20

coobah napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

odeślij mnie poprzez PW, bo chyba mi na oczy padło... :)

Ależ nie trzeba na PW, już mówię:
- futerka dla całej rodziny, bo może być zimno
- koniecznie peleryny, parasole i gumofilce dla każdego, bo może padać
- łopatki dla dzieci wyłącznie tytanowe, inne się połamią na plaży
- i duuużo jedzienia, bo przecież wszystko drogie tam jest
Beata, Ty dopisz resztę, bo większe doświadczenie masz... :mrgreen:

coobah, życzę Ci baaardzo przyjemnego pobytu - podejrzewam, że listę masz już gotową od zeszłego roku :wink: :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2014 11:24

Mikromir napisał(a):Ależ nie trzeba na PW, już mówię:
- futerka dla całej rodziny, bo może być zimno
- koniecznie peleryny, parasole i gumofilce dla każdego, bo może padać
- łopatki dla dzieci wyłącznie tytanowe, inne się połamią na plaży
- i duuużo jedzienia, bo przecież wszystko drogie tam jest

ślicznie :)
i wszystko razy dwa bo jak jedno zmoknie, to w czym chodził będziesz?? :)

Mikromir napisał(a):Beata, Ty dopisz resztę, bo większe doświadczenie masz... :mrgreen:

no właśnie logistycznie go załatwiłam ;) odesłałam w najlepsze miejsce ;) :)

Mikromir napisał(a):coobah, życzę Ci baaardzo przyjemnego pobytu - podejrzewam, że listę masz już gotową od zeszłego roku :wink: :papa:

my Ci też oczywiście :)
i nie zapomnij niczego - bo potem relacja Cię czeka :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.07.2014 11:32

Mikromir napisał(a):Z Pagu są wycieczki łodzią na te plaże - chyba Beritnica i Uvala Slana z wodną grotą między innymi - poszukaj w sieci, ogłaszali się.

Katamaran Festini, stacjonuje w Pagu tuż przy moście. Trzeba wcześniej zarezerwować rejs, z wyprzedzeniem 2- 3 dni, cena w 2013 - 250kun/os. W cenie poczęstunek: ciasteczka, wino do woli, 1 kielonek rakiji, woda mineralna, obiad - grilowana makrela + filet z kurczaka, chleb, surówka.
Poniżej trasa - 3 przystanki ze skokami do wody w okolicach plaży Caska, Beritnica, grota.
Czas 9.30 - 18.00, wejście na pokład tak od 9:15
trasa Festini.jpg

1 przystanek lądowy w Metajnie, w porze obiadowej, przerwa na spacer lub plażowanie ok 2h

1x w tyg. pływa jako Party Boat - głośna impreza na pokładzie i cena ciut wyższa.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2014 11:34

gusia-s napisał(a):1 przystanek lądowy w Metajnie, w porze obiadowej, przerwa na spacer lub plażowanie ok 2h

1x w tyg. pływa jako Party Boat - głośna impreza na pokładzie i cena ciut wyższa.

Ani nie denerwuj z tym przystaniem w Metajnie :evil:
godzinę wcześniej było ich słychać zanim zaparkowali :evil:

przy skokach do wody na Beretnicy dopisz - darcie pysków bo muzyka głośna :roll:
Ostatnio edytowano 09.07.2014 11:35 przez Bea.ta, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.07.2014 11:35

Mikromir napisał(a):coobah, życzę Ci baaardzo przyjemnego pobytu.

My Ci również.
Čipki nie bierz.
Znajdziesz tam. :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano 09.07.2014 11:38 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone