Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 22.06.2014 13:56

Bea.ta napisał(a):
kamil1929 napisał(a):Sezon otwarty.Moj sezon otwieram 1.08...i ruszam na kaminie.

biegnij Kami, biegnij :)

Beata tam niestety ale podjade :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.06.2014 13:58

kamil1929 napisał(a):Beata tam niestety ale podjade :D

ale tam pobiegasz znając Cię ;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 23.06.2014 07:02

W sobotę ze znajomymi z którymi 11.07 wyjeżdżamy do Podgory rozmawialiśmy i planowaliśmy wyjazd. Przy drugiej butelce rakiji (mam jeszcze 2 butelki z 2012 r. - ale nabrała % aromatu) kolega stwierdził:
- Tam, gdzie my teraz jedziemy to taka lipa nic nie ma, na Pagu to było coś. Same kamienie, widoczki, dzikie puste plaże, prawie jak na księżycu...
Nie zostało mi nic innego jak udać się szybko do domu po kolejną butelkę smakołyku... :hut:
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 23.06.2014 12:52

arii13 a czy z waszej kwatery masz widok na morze ? czy są balkony z widokiem w pokojach ?
arii13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arii13 » 26.06.2014 17:13

leszekmw napisał(a):arii13 a czy z waszej kwatery masz widok na morze ? czy są balkony z widokiem w pokojach ?

Witam . Tak mieliśmy widok na morze . my mieliśmy pokój na parterze z tarasem , na piętrze pokoje są z balkonem. Jeśli masz jeszcze pytania to pisz.
pozdrawiam
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 28.06.2014 18:50

Mikromir polecił mi ten wątek bo poszukuję miejsca w które mogłabym pojechać w tym roku. Nie byłam nigdy w Chorwacji, ale chciałam zawsze jechać jak patrzyłam na te piękne widoki w necie. Ale problem jest z miejscowością, jest tego zbyt dużo, już parę dni siedzie i szukam. Koleżanka polecała Nin, trochę miejsc odrzuciłam ze wzg na dłuższą drogę m.in Brać, Korcula, Hvar, Rab; Cres (bo czytałam że dojazd tylko promem). No i przyjrzałam się bliżej Pag i gdyby nie te góry to bym na pewno tam była i już nie szukała. Przejrzałam wasz wątek i nie wiem co robić, obawiam się tam jechać bo nie chce spędzić tych dni tylko wśród skał.Lubię zieleń i widzę że po drugiej stronie Pagu są miejscowości z lasami. Jadę z psem więc chciałabym żeby miał gdzie pobiegać, plaż nie lubię przeludnionych więc mogę nawet iść 15 min do plaży czy gdzieś podjechać. Wolałabym żeby z tyłu na plaży były jakieś drzewa. Miast wielkich tez nie lubię, raczej wolę kameralne, no i żeby można był coś może zwiedzić, choć w pobliżu.I jak z tymi wiatrami na Pagu, bo tyle się naczytałam o nich. Doradźcie czy jechać na Pag czy szukać dalej w necie. Może coś w Dalamcji :?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2014 19:40

anksma napisał(a):Mikromir polecił mi ten wątek bo poszukuję miejsca w które mogłabym pojechać w tym roku. Nie byłam nigdy w Chorwacji, ale chciałam zawsze jechać jak patrzyłam na te piękne widoki w necie. Ale problem jest z miejscowością, jest tego zbyt dużo, już parę dni siedzie i szukam. Koleżanka polecała Nin, trochę miejsc odrzuciłam ze wzg na dłuższą drogę m.in Brać, Korcula, Hvar, Rab; Cres (bo czytałam że dojazd tylko promem). No i przyjrzałam się bliżej Pag i gdyby nie te góry
to bym na pewno tam była i już nie szukała.

jakie góry???? :roll:

anksma napisał(a):Przejrzałam wasz wątek i nie wiem co robić, obawiam się tam jechać bo nie chce spędzić tych dni tylko wśród skał.

no to wg mnie już masz rozwiązany problem :)

anksma napisał(a):Lubię zieleń i widzę że po drugiej stronie Pagu są miejscowości z lasami.

ale gdzie są te lasy????

anksma napisał(a):Jadę z psem więc chciałabym żeby miał gdzie pobiegać, plaż nie lubię przeludnionych więc mogę nawet iść 15 min do plaży czy gdzieś podjechać. Wolałabym żeby z tyłu na plaży były jakieś drzewa.

no to kolejny problem ....

anksma napisał(a): Miast wielkich tez nie lubię, raczej wolę kameralne, no i żeby można był coś może zwiedzić, choć w pobliżu.

no to w pobliżu ... nie bardzo
chyba, że duzo dalej ..

anksma napisał(a):I jak z tymi wiatrami na Pagu, bo tyle się naczytałam o nich.

są, czasem długo i mocno

anksma napisał(a): Doradźcie czy jechać na Pag czy szukać dalej w necie. Może coś w Dalamcji :?

jeśli chcesz tego wszystkiego co wytłuściłam - to szukaj dalej :)
Pag to kamień, na kamieniu póki co :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.06.2014 19:54

Bea.ta napisał(a):Pag to kamień, na kamieniu póki co :)

A 80 tysięcy drzewek oliwnych i rezerwat Dubrava Hanzine?...

:wink: :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tylko ciężko będzie te oliwki i dęby przeflancować na samą plażę...

:oczko_usmiech:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2014 19:59

Mikromir napisał(a):A 80 tysięcy drzewek oliwnych i rezerwat Dubrava Hanzine?...

a te oliwki to na czym rosną???? :) na kamieniach :)

Mikromir napisał(a):Tylko ciężko będzie te oliwki i dęby przeflancować na samą plażę...

:oczko_usmiech:

też tak myślę :)

w sumie teraz dopiero się zastanawiam, czy zbyt wyrodna nie jestem, bo jadąc z dziećmi - nie szukałam dla nich luksusów na plaży w postaci .... cienia :roll: czy zieloności :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.06.2014 20:11

Bea.ta napisał(a):
Mikromir napisał(a):A 80 tysięcy drzewek oliwnych i rezerwat Dubrava Hanzine?...

a te oliwki to na czym rosną???? :) na kamieniach :)

No tak... wygrałaś. :wink:

anksma napisał(a):Mikromir polecił mi ten wątek bo poszukuję miejsca w które mogłabym pojechać w tym roku.

No tak szczerze mówiąc, to dałam Ci linka do pierwszej strony tego wątku, gdzie jest lista relacji z Pagu, żebyś sobie te relacje poczytała i znalazła w nich odpowiedzi na swoje pytania. To najlepszy sposób. Serio.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2014 20:25

Mikromir napisał(a):No tak... wygrałaś. :wink:

niechcący :oops: :oczko_usmiech:
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 28.06.2014 20:27

Wiem poczytałam i chyba na razie odpuszczę tę wyspę, choć wydaje się interesująca i jest kilka fotek z ładnymi plażami z zielenią w tle, krajobrazami, czy ciekawymi miejscami do zwiedzenia i trochę chciałabym zobaczyć tę wyspę tylko nie chcę się rozczarować za bardzo, bo w końcu nie jadę na 3 dni. Może poszukam czegoś na Dalmacji, a jak tam nie, to zaryzykuje wyspę Pag, może okaże się i dla mnie piękna wyspą, tylko będę musiała poszukać jakiejś odpowiedniej miejscowości.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.06.2014 20:37

anksma napisał(a):chciałabym zobaczyć tę wyspę tylko nie chcę się rozczarować za bardzo, bo w końcu nie jadę na 3 dni.

A, jak nie na 3 dni to zdecydowanie Makarska.
Albo Brela.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.06.2014 20:58

anakin napisał(a):
anksma napisał(a):chciałabym zobaczyć tę wyspę tylko nie chcę się rozczarować za bardzo, bo w końcu nie jadę na 3 dni.

A, jak nie na 3 dni to zdecydowanie Makarska.
Albo Brela.

Makarska ... musieliby mi dopłacić za szkodliwe + miesiąc bezpłatnego zafundować. Choć w sumie nie jest źle. Konzum na miejscu, Grasevina po 24,90 kn za 3l, można się wyluzować :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2014 21:02

Rysio napisał(a):Makarska ... musieliby mi dopłacić za szkodliwe + miesiąc bezpłatnego zafundować. Choć w sumie nie jest źle. Konzum na miejscu, Grasevina po 24,90 kn za 3l, można się wyluzować :mrgreen:

i wszędzie rodacy jakbyś się stęsknił za krajanami :)

jakoś mam tak samo Rikardo - jeśli chodzi o plany wakacyjne ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone