Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.06.2014 07:09

tomekkasztelan napisał(a):To ja się chyba dopisuję tutaj, bo Pag jest zjawiskową wyspą - 3 wypady do Cro i 2 razy na Pag. W tym roku znowu się tam wybieram, ale tym razem Povljana, spokojnie i cicho.

P.S. Podobno do portu zawijają łodzie rybackie i jak ktoś wcześnie rano wstanie, to rybki świeżutkie można za małe pieniądze kupić. Mniam ... :-)

Jeśli Povljana to tylko dzielnica Mali Dubrownik! Reszta albo nie ma plaży albo ma najbliżej na piaszczyste ale brzydkie one są
mszkudlarek36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 14.06.2014 10:24

Jutro wyjeżdżam do Mandre no i niestety prognoza pogody na najbliższy tydzień jest bardzo kiepska, w sumie na 10 dni mojego pobytu 7 ma być deszczowych lub pochmurnych, także na plażowanie raczej się nie nastawiam. Stąd moje pytanie. Macie może jakieś ciekawe propozycje na niepogodę? Gdzie jechać, co zobaczyć. Na pewno odwiedzę Zadar i Pag. Bardzo proszę o Wasze propozycję co można odwiedzić, gdy pogoda nie pozwala plażować.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.06.2014 11:01

mszkudlarek36 napisał(a):Jutro wyjeżdżam do Mandre no i niestety prognoza pogody na najbliższy tydzień jest bardzo kiepska, w sumie na 10 dni mojego pobytu 7 ma być deszczowych lub pochmurnych, także na plażowanie raczej się nie nastawiam. Stąd moje pytanie. Macie może jakieś ciekawe propozycje na niepogodę? Gdzie jechać, co zobaczyć. Na pewno odwiedzę Zadar i Pag. Bardzo proszę o Wasze propozycję co można odwiedzić, gdy pogoda nie pozwala plażować.

W drodze do/z Zadaru warto przejechać przez Nin.

:papa:
mszkudlarek36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 14.06.2014 13:14

Vjetar napisał(a):
W drodze do/z Zadaru warto przejechać przez Nin.

:papa:

Dzięki na pewno zajrzę tam :) ktoś coś jeszcze może doradzić?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.06.2014 13:31

-południk 15.

- paški trokut.

- gaje oliwne w Lun.

- produkcja paškiego sira w Kolan.

-Uvala Zavratnica.

Miejscowości w stylu Šibenika, Primsten czy Makarskiej ( :roll: ) tam nie uświadczysz.
Jeno piach, kamienie i barany. :mrgreen:
Niektórym się podoba Pag (miasto), choć ja osobiście zupełnie nie rozumiem dlaczego... :?.
Można zobaczyć, ale d...nie urwa. :?
Novalja, jeżeli czujesz potrzebę lansu. :wink:
Paški most.., no bo jakieś selfie wypada mieć. :oczko_usmiech:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.06.2014 15:17

mszkudlarek36 napisał(a): niestety prognoza pogody na najbliższy tydzień jest bardzo kiepska, w sumie na 10 dni mojego pobytu 7 ma być deszczowych lub pochmurnych, także na plażowanie raczej się nie nastawiam.

To zależy, gdzie sprawdzałeś. Tu już od czwartku ma być lepiej:
http://prognoza.hr/sedam_e.php?id=sedam ... code=14008
Poza tym naprawdę nie wierzyłabym aż tak bardzo w tak długoterminowe prognozy.

mszkudlarek36 napisał(a):Macie może jakieś ciekawe propozycje na niepogodę? Gdzie jechać, co zobaczyć. Na pewno odwiedzę Zadar i Pag. Bardzo proszę o Wasze propozycję co można odwiedzić, gdy pogoda nie pozwala plażować.

Wejdź sobie na Sveti Vid:
sv-vid-najwyzszy-szczyt-na-pag-u-t40267.html

Jak będziesz w Pagu, zajrzyj jeszcze do Starego Pagu po drugiej stronie solanek.

Jeśli nie będzie wiało popłyń Masliną do Rabu z Lun/Tovarnele (3 dni w tygodniu).

Jeśli lubisz góry, pojedź do PN Paklenica i powędruj np. do jaskini Manita Peć przed południem. Bez upału to nawet lepiej. Wracając możesz zajrzeć w okolice kanionu rzeki Zrmanji (zjazd na szutrówkę za Jasenicami jadąc w stronę Obrovaca przy małej tabliczce Parizevacka glavica).

Albo w Novalji se poimprezuj :mrgreen: :wink:
mszkudlarek36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 14.06.2014 23:04

Wielkie dzięki za odpowiedzi
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 14.06.2014 23:14

mszkudlarek36 napisał(a):Wielkie dzięki za odpowiedzi

wjeżdżając na Pag koniecznie poczęstuj się aromatyczną paszką jagnięciną w Dinjiska :P
arii13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arii13 » 15.06.2014 13:04

Witam . wczoraj również zawitaliśmy do miejscowości Mandre na Pagu.miejscowość mała ale bardzo urokliwa i spokojna.Jak dla mnie idealna na spokojny wypoczynek z rodzinką.kwatery znalazłem w necie, okazało się że właścicielami jest małżeństwo polsko-chorwackie.Zofia polka i Vadan Chorwat który mówi bardzo dobrze po polsku.pogoda wczoraj ładna dziś lekko pochmurnie ale ciepło jedynie przeszkadza trochę wiatr.kwatery mile nas zaskoczyły niema może żadnych szaleństw ale co dla mnie najważniejsze jest BARDO CZYSTO a na tym najbardziej nam zależy.do morza mamy jakieś 12-15 metrów plaże są z malutkich kamyczków czyste idealne dla dzieci.teraz jest bardzo mało ludzi .za kwatery w czerwcu płacę 35 euro za sypialnie plus pokój dzienny z aneksem kuchennym ,łazienka i taras.jeśli znajde jeszcze coś godnego polecenia napisze później.
pozdrawiam z ciepłej aczkolwiek wietrzej wyspy Pag
Arek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.06.2014 13:11

czyli sezon pagowski uważamy za otwarty :)
irys66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) irys66 » 16.06.2014 18:53

arii13 napisał(a):Witam . wczoraj również zawitaliśmy do miejscowości Mandre na Pagu.miejscowość mała ale bardzo urokliwa i spokojna.Jak dla mnie idealna na spokojny wypoczynek z rodzinką.kwatery znalazłem w necie, okazało się że właścicielami jest małżeństwo polsko-chorwackie.Zofia polka i Vadan Chorwat który mówi bardzo dobrze po polsku.pogoda wczoraj ładna dziś lekko pochmurnie ale ciepło jedynie przeszkadza trochę wiatr.kwatery mile nas zaskoczyły niema może żadnych szaleństw ale co dla mnie najważniejsze jest BARDO CZYSTO a na tym najbardziej nam zależy.do morza mamy jakieś 12-15 metrów plaże są z malutkich kamyczków czyste idealne dla dzieci.teraz jest bardzo mało ludzi .za kwatery w czerwcu płacę 35 euro za sypialnie plus pokój dzienny z aneksem kuchennym ,łazienka i taras.jeśli znajde jeszcze coś godnego polecenia napisze później.
pozdrawiam z ciepłej aczkolwiek wietrzej wyspy Pag
Arek

Witaj :D
Szukam Jakiegoś apartamentu na Sierpień/Wrzesień w rozsądnej cenie, jak byś mógł zrobić jakieś foty i wysłąć na meila lub dać jakiś namiar bede wdzięczny adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 17.06.2014 19:54

Czy na wyspie Pag można kupić świeże ryby prosto z kutra?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2014 20:06

bydz napisał(a):Czy na wyspie Pag można kupić świeże ryby prosto z kutra?

jeśli ryby są w wodzie to tak :)
bo zdarzało się, że nie przywozili z połowów nic
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 22.06.2014 06:58

Sezon otwarty.Moj sezon otwieram 1.08...i ruszam na kaminie.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.06.2014 10:11

kamil1929 napisał(a):Sezon otwarty.Moj sezon otwieram 1.08...i ruszam na kaminie.

biegnij Kami, biegnij :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 118
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone