Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tom2tom2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom2tom2 » 29.05.2014 09:01

:) Witam mam pytanko czy ktoś może był na Pagu w ubiegłe wakacje i wie czy w wyniku ulewnych deszczy które ponoć nawiedziły wyspę nie zniszczyło plaży ŚV Marko (Girisce)?pytam ponieważ przez 5 lat jeżdziłem z żoną do Pagu i Novali ale w poprzednim roku pojechaliśmy głębiej na Peljeszac jednak w te wakacje planujemy ponownie czyli juz 6 raz pojachać na naszą ukochaną wyspę Pag ,plaża ta jest naszym ukochanym miejscem i kiedyś gdzies wyczytałem że ponoc tę plaże osunęła się skarpa i już jej nie ma może ktoś mi odpowiedzieć kto był w ubiełe wakacje czy tak jest będę wdzięczny .
Jesli ktoś chce czegos się dowiedziec o tej wyspie chętnie podpowiem .... :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.05.2014 09:09

tom2tom2 napisał(a)::) Witam mam pytanko czy ktoś może był na Pagu w ubiegłe wakacje i wie czy w wyniku ulewnych deszczy które ponoć nawiedziły wyspę nie zniszczyło plaży ŚV Marko (Girisce)?pytam ponieważ przez 5 lat jeżdziłem z żoną do Pagu i Novali ale w poprzednim roku pojechaliśmy głębiej na Peljeszac jednak w te wakacje planujemy ponownie czyli juz 6 raz pojachać na naszą ukochaną wyspę Pag ,plaża ta jest naszym ukochanym miejscem i kiedyś gdzies wyczytałem że ponoc tę plaże osunęła się skarpa i już jej nie ma może ktoś mi odpowiedzieć kto był w ubiełe wakacje czy tak jest będę wdzięczny .
Jesli ktoś chce czegos się dowiedziec o tej wyspie chętnie podpowiem .... :D

Spędziłam tydzień (17-24) lipca 2013 w Sv. Marko właśnie przy tej plaży i nie zauważyłam żadnych zniszczeń (oprócz pękniętej i nienaprawialnej drogi szutrowej w stronę Sv. Duh - ale to już było wcześniej i objazd działa dalej). Chyba, że chodzi o jakieś jeszcze późniejsze ulewy.
Zeszłoroczne zdjęcia Girisce w relacji.

Owszem, czytałam wcześniej o pęknięciach ziemi w tym rejonie, ale widać je było jedynie koło 15. południka. Dość spore szczeliny, jednak całość jeszcze się jakoś trzymała. :wink:
Ostatnio edytowano 29.05.2014 09:38 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.05.2014 09:12

kaszubskiexpress napisał(a):Zaklepałem sobie na bookingu nockę w Metajnie z niedzieli na poniedziałek..

Cóż............niech Moc będzie z Wami. :? :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.05.2014 09:14

pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Są możliwości swobodnego zwiedzania, czy jakieś zakazy ( o co miejscowych ie podejrzewam ) ?

Szczerze powiedziawszy to nie kojarzę, żeby ktokolwiek tam był....albo przynajmniej o tym pisał... :?
Możesz Ryśka zapytać, bo mógł tam być.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.05.2014 09:19

anakin napisał(a):
pipeman napisał(a):Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak wygląda możliwość dostępu do wyspy Veli Sikavac na południu wyspy Pag.
Są możliwości swobodnego zwiedzania, czy jakieś zakazy ( o co miejscowych ie podejrzewam ) ?

Szczerze powiedziawszy to nie kojarzę, żeby ktokolwiek tam był....albo przynajmniej o tym pisał... :?

Wiem, że prowadzone są tam prace archeologiczne, ale czy turyści mają wstęp? Można spróbować napisać do TZ w Pagu - w końcu to stolica wyspy, mogą coś wiedzieć.
zabcia847
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabcia847 » 29.05.2014 09:35

Mam nadzieję, że Klub Miłośników Wyspy Pag wciąż chętnie przyjmie nowych członków :)

Pierwszy pobyt w Chorwacji w 2010 na Pagu w Pagu :lol: Powrót po 4 latach do Chorwacji także na Pag - tym razem Novalja :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.05.2014 09:36

anakin napisał(a):Cóż............niech Moc będzie z Wami. :? :mrgreen:

Dzięki, chyba damy radę.
8O
tom2tom2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom2tom2 » 29.05.2014 14:50

bardzo dziękuję za odpowiedź :)teraz będziemy już odliczać dni na piąty wyjazd na Pag :)ale to jeszcze trachę ..aby do września:)....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.05.2014 09:57

zabcia847 napisał(a):Mam nadzieję, że Klub Miłośników Wyspy Pag wciąż chętnie przyjmie nowych członków :)

Jak nie, jak tak...?! :D
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 30.05.2014 10:30

pipeman
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pipeman » 30.05.2014 21:05

Mikromir napisał(a):
anakin napisał(a):

Wiem, że prowadzone są tam prace archeologiczne, ale czy turyści mają wstęp? Można spróbować napisać do TZ w Pagu - w końcu to stolica wyspy, mogą coś wiedzieć.

A po co pisać .... podskoczymy zobaczymy .... :D lokal zaklepany. Ostatni tydzień lipca będziemy na Pagu.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.05.2014 21:07

pipeman napisał(a):
Mikromir napisał(a):
anakin napisał(a):

A po co pisać .... podskoczymy zobaczymy .... :D lokal zaklepany. Ostatni tydzień lipca będziemy na Pagu.

To dajcie znać co i jak z tą wyspą, jak wrócicie. Jeśli wrócicie... :| Bo wiecie, to Pag jest jednak... róznie bywa... :wink: :mrgreen:
tomekkasztelan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekkasztelan » 12.06.2014 19:51

To ja się chyba dopisuję tutaj, bo Pag jest zjawiskową wyspą - 3 wypady do Cro i 2 razy na Pag. W tym roku znowu się tam wybieram, ale tym razem Povljana, spokojnie i cicho.

P.S. Podobno do portu zawijają łodzie rybackie i jak ktoś wcześnie rano wstanie, to rybki świeżutkie można za małe pieniądze kupić. Mniam ... :-)
Ostatnio edytowano 12.06.2014 20:19 przez tomekkasztelan, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.06.2014 20:07

tomekkasztelan napisał(a):To ja się chyba dopisuję tutaj, bo Pag jest zjawiskową wyspą - 3 wypady do Cro i 2 razy na Pag. W tym roku znowu się tam wybieram, ale tym razem Povljana, spokojnie i cicho. Jak ktoś podrzuci namiary na apartament z 2 sypialniami będę ogromnie wdzięczny.

Masz oczywiście rację..
Ale czy jest na tyle zjawiskowy, żeby tu linkować apartmany?
Wątpię. :?
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 12.06.2014 20:35

po co ja tam jadę kolejny raz???? hmmmm :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone