Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 14.05.2014 18:46

Mikromir napisał(a):Zastanawiam się jeszcze nad tym adresem, który podałeś w linku. To namiar na agencję Perla chyba. Tam gdzieś jest ten apartman? :roll: On się jakoś nazywa?

Przepraszam, pomyłka z mojej strony, skopiowałem namiary na agencję. Postaram się podrzucić właściwy adres domu jak tylko dostanę na niego namiary.

dario7 napisał(a):Lukasz22i

Wydaje mi się, że Mikromir ma na imię......Danka :roll: :lol:

Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi...mam nadzieje że Danusia nie będzie miała mi tego za złe ;)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 14.05.2014 18:58

Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.05.2014 19:33

lukasz22i napisał(a):...

Danusia nie ma za złe oczywiście - w końcu sama sobie wybrała taki gupi nick :wink: :mrgreen:

Tam, gdzie jest ten dom, nie ma plaży, tylko solanka. Tak mi się zdaje. Najbliższa jest główna miejska plaża w Pagu, ale to też daleko, jak widać na mapie.
Czy mogę zadać niedelikatne pytanie po ile tam chodzą kwatery?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 14.05.2014 20:25

Mikromir napisał(a):

Danusia nie ma za złe oczywiście - w końcu sama sobie wybrała taki gupi nick :wink: :mrgreen:

Tam, gdzie jest ten dom, nie ma plaży, tylko solanka. Tak mi się zdaje. Najbliższa jest główna miejska plaża w Pagu, ale to też daleko, jak widać na mapie.
Czy mogę zadać niedelikatne pytanie po ile tam chodzą kwatery?

Tak też myślałem, jak zobaczyłem lokalizację na mapie to pomyślałem "co to za bajoro" :lol: Wcześniejsza a którą pomyliłem z lokalizacją biura wydawała mi się fajniejsza.
Co do cen to spokojnie, mam propozycję 10 dni za 480euro, koniec czerwca i początek lipca. Martwi mnie ta odległość do plaży która zapewne będzie mocno oblegana, do tego z małym dzieckiem które po 100 metrach mówi że go nogi bolą takie wycieczki nie należą do najmilszych. :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.05.2014 20:41

lukasz22i napisał(a):Tak też myślałem, jak zobaczyłem lokalizację na mapie to pomyślałem "co to za bajoro" :lol: Wcześniejsza a którą pomyliłem z lokalizacją biura wydawała mi się fajniejsza.
Co do cen to spokojnie, mam propozycję 10 dni za 480euro, koniec czerwca i początek lipca. Martwi mnie ta odległość do plaży która zapewne będzie mocno oblegana, do tego z małym dzieckiem które po 100 metrach mówi że go nogi bolą takie wycieczki nie należą do najmilszych. :roll:

Nie możesz się wycofać teraz? To nie jest tak całkiem tanio w tym położeniu i terminie dla 2+1. Chyba, że apartman naprawdę wypasiony.
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 14.05.2014 20:47

Witaj lukasz22i,
a czy bardzo zależy Ci na kwaterze w mieście Pag? Z tego co widziałam w wielu relacjach to fajne miejscówki są też w Mandre, Śimuni - na miejscu ładne plaże i można też wieczorami pospacerować.
Ja byłam ( i wtym roku będę ponownie w Vidalići) ale to jest "mini" miejscowość - raczej takie skupisko aratamentów, cisza spokój blisko do plaży - ale nie ma gdzie spacerować wieczorami więc z tego co zrozumiałam to wolałbyś coś trochę większego:)
W samym Pagu raczej nie ma mało obleganych plaż (tak mi się przynajmniej wydaje...)
pozdrawiam
Gośka
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.05.2014 20:57

lukasz22i, musisz bukować przez agencję? Oni naprawdę zdzierają. Potrzebujesz rachunek do pracy, czy jak?
Jak w desperacji sprawdzałam apartmany w Perli w zeszłym roku, to wychodziło mi około 12-15E więcej na dzień niż bezpośrednio u właściciela.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.05.2014 21:08

Ta lokalizacja jest taka sobie, faktycznie poniżej jest solana a najbliższa plaża to ta przy ul. Prosika tzw. miejska ze zjeżdżalnią właśnie. Miasteczko też dopiero po drugiej stronie mostu. Tzn zaletą może być to, że jest tam napewno spokojniej niż w centrum Pagu.
Wejdź sobie na Street view i połaź ludzkiem po okolicy.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 14.05.2014 21:52

lukasz22i napisał(a):
Agawa. napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

Czyżbyś podążał naszymi śladami - tak jak rok temu :) My w tym roku również Pag tyle, że Zubovici :)

Pozdrawiam

Nie to żebym was śledził :lol: ale miły zbieg okoliczności!

p.s. czy ktoś może ocenić tą lokalizację? nadaje się czy lepiej szukać gdzie indziej (ew. gdzie?!), dzięki

https://maps.google.pl/maps?q=J.Bana+Je ... a&t=m&z=15

Powiem tak, jak szukałam kwatery na Pagu to interesowała mnie tylko strona Metajna, Zubovici, Kustici, Vidalici z szczególnym uwzględnieniem Metajny i Zubovici bo krajobraz, zaludnienie i rejon w baaardzo w moim typie. Wszystko mnie interesowało tylko broń Boże nie sam Pag. Ale jak kto woli prawda ?

lukasz22i napisał(a):

koniec czerwca i początek lipca.

Czyli tym razem się nie rozminiemy :)
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 15.05.2014 09:22

no i my chyba po raz już 6 albo 7 na Pag (tym razem znowu do Pagu) bo kwatera na 95% wybrana :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 15.05.2014 09:27

subim napisał(a):my chyba po raz już 6 albo 7 na Pag

8O 8O 8O

O q... lepiej niż anakin...

:mrgreen: :wink:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 15.05.2014 09:41

gosiak.k napisał(a):Witaj lukasz22i,
a czy bardzo zależy Ci na kwaterze w mieście Pag? Z tego co widziałam w wielu relacjach to fajne miejscówki są też w Mandre, Śimuni - na miejscu ładne plaże i można też wieczorami pospacerować.
Ja byłam ( i wtym roku będę ponownie w Vidalići) ale to jest "mini" miejscowość - raczej takie skupisko aratamentów, cisza spokój blisko do plaży - ale nie ma gdzie spacerować wieczorami więc z tego co zrozumiałam to wolałbyś coś trochę większego:)
W samym Pagu raczej nie ma mało obleganych plaż (tak mi się przynajmniej wydaje...)
pozdrawiam
Gośka

Gosiu, absolutnie nie zależy mi na Pag'u jako wyspie a tym bardziej na mieście Pag, chętnie inne na wyspie/wyspach bądź na lądzie. Nic jeszcze nie jest zarezerwowane, szukam cały czas. Jak wcześniej wspomniałem, ważna jest dla nas lokalizacja, z małym szkrabem ciężko się chodzi, plaża musi być w zasięgu...wzroku?! :lol: No i ważne by było gdzie wieczorem wyjść, na lampkę wina czy zwykły, wakacyjny spacer. Jako że na co dzień mam Wrocław to nie biorę pod uwagę dużych miast, muszę od nich trochę odpocząć. Przejrzę jeszcze miejscowości o których wspomniałaś, dzięki.

Agawa. napisał(a):
Powiem tak, jak szukałam kwatery na Pagu to interesowała mnie tylko strona Metajna, Zubovici, Kustici, Vidalici z szczególnym uwzględnieniem Metajny i Zubovici bo krajobraz, zaludnienie i rejon w baaardzo w moim typie. Wszystko mnie interesowało tylko broń Boże nie sam Pag. Ale jak kto woli prawda ?

8) Dobrze wiedzieć ;) a kiedy planujecie urlop? Zerknę na Wasz wybór...

gusia-s napisał(a):Ta lokalizacja jest taka sobie, faktycznie poniżej jest solana a najbliższa plaża to ta przy ul. Prosika tzw. miejska ze zjeżdżalnią właśnie. Miasteczko też dopiero po drugiej stronie mostu. Tzn zaletą może być to, że jest tam napewno spokojniej niż w centrum Pagu.
Wejdź sobie na Street view i połaź ludzkiem po okolicy.

Dzięki...rzeczywiście nie wygląda to za ciekawie. Jakoś nie czuję tego klimatu :x
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 15.05.2014 10:49

lukasz22i napisał(a):
Agawa. napisał(a):

Wycinek z kalendarza wyjazdowego ;)
mysza73 napisał(a):
27.06-12.07 Agawa., Zawiercie-Zubovici(Pag), Renault Megane II(N)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 15.05.2014 11:10

Agawa. napisał(a):
lukasz22i napisał(a):
Agawa. napisał(a):

Wycinek z kalendarza wyjazdowego ;)
mysza73 napisał(a):
27.06-12.07 Agawa., Zawiercie-Zubovici(Pag), Renault Megane II(N)

My planujemy 29.06 do ok 10.07 :D Jak trafimy na Pag to wcale bym się nie ździwił gdybyśmy się spotkali :papa:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 15.05.2014 12:50

Mikromir napisał(a): 8O 8O 8O

O q... lepiej niż anakin...

:mrgreen: :wink:

ale widziałem pewnie tylko jakieś 10% :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 115
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone