Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.05.2014 15:30

coobah napisał(a):No i bądź tu mądry człowieku...
Chciałoby się jechać do Chorwacji, na wyspę Pag, do miejscowości....

No cóż, trzeba jeszcze poczytać. We wrześniu celowałabym może w zachodnią stronę wyspy (choć osobiście wolę wschodnią), żeby uniknąć ewentualnego wiatru od Velebitu. Czyli możesz zerknąć np tu, gdzie Lidia K opisała kilka miejscowości:
wrzesniowa-chorwacja-2007-2008-i-2009-gory-wyspy-i-jeziora-t17766-45.html#p249501
wrzesniowa-chorwacja-2007-2008-i-2009-gory-wyspy-i-jeziora-t17766-60.html#p250242

W ciemno masz ten plus, że jak Ci się jedna miejscowość nie spodoba, możesz jechać do następnej. I zdecydowanie się targuj.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.05.2014 19:51

coobah napisał(a):Czego oczekujemy? Ładnych plaż, łagodnego zejścia do wody, POGODY!! :D

Cały Paski Zaljev na pewno...
I tu bym szukał.
A która miejscowość?
W sumie to nie ma aż tak wielkiego znaczenia.......oprócz Bosany oczywiście. :mrgreen:
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 05.05.2014 20:30

Dzięki za podpowiedzi :)
Metajna, Pag.... chyba te dwie miejscowości będą tymi "preferowanymi".. ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.05.2014 20:43

Tylko dlatego, że pochodzisz z bardzo zaprzyjaźnionej miejscowości :wink: , powiem Ci, żebyś (wy)brał zgodnie z kolejnością.... alfabetyczną. :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.05.2014 20:52

anakin napisał(a):
coobah napisał(a):Czego oczekujemy? Ładnych plaż, łagodnego zejścia do wody, POGODY!! :D

Cały Paski Zaljev na pewno...
I tu bym szukał.
A która miejscowość?
W sumie to nie ma aż tak wielkiego znaczenia.......oprócz Bosany oczywiście. :mrgreen:

A niby czemu nie okolice Bosany, hę?... :roll:
Znam osobiście bardzo fajny namiar kawałek za Bosaną, przy urokliwym, bardzo odchudzającym klifie... :oczko_usmiech:

Ma znaczenie. Metajna to koniec świata i wszędzie stamtąd daleko. :mrgreen: A plaża w centrum na asfalcie... :smo: Jakoś też nie widzę naszego kolegi kulającego się codziennie z małą dzieciarnią na plażę za winklem... albo Rucicę z Beritnicą. 8)

coobah napisał(a):Metajna, Pag.... chyba te dwie miejscowości będą tymi "preferowanymi".. ;)

Już lepiej we wrześniu po sezonie znaleźć coś niedrogiego przy jakiejś ładnej plaży w okolicach Pagu-Vodice (ale nie na końcu bo tam wysypisko). Będzie już spokojniej po sezonie, a centrum może być w zasięgu wieczornego spaceru. Bosana zresztą też... :mrgreen:

anakin napisał(a):Tylko dlatego, że pochodzisz z bardzo zaprzyjaźnionej miejscowości :wink: , powiem Ci, żebyś (wy)brał zgodnie z kolejnością.... alfabetyczną. :mrgreen:

...ale od końca :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.05.2014 20:57

No toś mu.......pomogła.Obrazek

No, ale jak mówisz to kwestia indywidualna i każdy ją musi dopasować do własnych potrzeb i możliwości.
Ja się nie widzę w Makarskiej, a dla kogoś innego to będą wakacje (lans) życia.... :oczko_usmiech:

Generalnie zawsze jak siedzieliśmy "za winklem" to nam strasznie żal było tych wszystkich ludzi w w Bosanie, że już muszą światło w apartmanie palić, podczas gdy u nas nawet nikt jeszcze się za kontaktem nie rozglądał. :mrgreen:
No ale Ty mówisz, że tam bajka.
I na tym to polega. :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.05.2014 21:05

anakin napisał(a):No toś mu.......pomogła.Obrazek

Ładnie Ci w warkoczykach... :wink:

Wrzesień to nie szczyt sezonu - świat wygląda wtedy inaczej, nawet na Pagu... albo Makarskiej Riwierze. Po sezonie może nawet Tobie by się tam spodobało. :wink:
Pojadą, zobaczą, coś wybiorą. Szczerze zazdraszczam tego po-sezonu i takiej możliwości...
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 05.05.2014 21:08

No to namieszaliście konkretnie :D
Oboje macie rację, a ja mam mętlik w głowie :D
Wiadomo, że na Rucicę podjeżdżalibyśmy autkiem, bo faktycznie taszczyć cały majdan w rękach i jeszcze pilnować szkrabów to jakoś mi się nie uśmiecha... :(
Cholera, to gdzie znajdę fajną plażę w niewielkiej odległości od "zakwaterowania"? :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.05.2014 21:08

Mikromir napisał(a):Wrzesień to nie szczyt sezonu - świat wygląda wtedy inaczej, nawet na Makarskiej Riwierze. Po sezonie może nawet Tobie by się tam spodobało. :wink:

Mam przeczucie, oczywiście graniczące z pewnościa, że jednak nie. :mrgreen:
Mikromir napisał(a):Pojadą, zobaczą, coś wybiorą. Szczerze zazdraszczam tego po-sezonu i takiej możliwości...

Wrześniowy Pag to byłoby coś.
Póki co jednak........trzeba to odłożyć na kiedyś.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.05.2014 21:17

anakin napisał(a):Generalnie zawsze jak siedzieliśmy "za winklem" to nam strasznie żal było tych wszystkich ludzi w w Bosanie, że już muszą światło w apartmanie palić, podczas gdy u nas nawet nikt jeszcze się za kontaktem nie rozglądał. :mrgreen:

dark side wczesniej a nie bajka ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.05.2014 21:19

anakin napisał(a):Generalnie zawsze jak siedzieliśmy "za winklem" to nam strasznie żal było tych wszystkich ludzi w w Bosanie, że już muszą światło w apartmanie palić, podczas gdy u nas nawet nikt jeszcze się za kontaktem nie rozglądał. :mrgreen:

Sama Bosana - owszem. Ale jak jest z cieniem nieco dalej od niej, opisałam już w innym wątku.
Poza tym - to Ty zacząłeś straszyć jakimiś pełzającymi cieniami właśnie w Matajnie... :wink: Jeszcze im dzieci do jakiejś jamy wciągnie...

coobah napisał(a):Cholera, to gdzie znajdę fajną plażę w niewielkiej odległości od "zakwaterowania"? :)

E tam, Pag nie jest taki wielki, objedziesz cały w jeden dzień i gdzieś znajdziesz... :wink: Zwłaszcza, jeśli chcesz się skupić tylko na tej zatoce. Rodzinkę gdzieś tam wysadzisz przy plaży i blisko lodów, niech się już cieszą urlopem i raz dwa załatwisz cały Paski dokoła. :mrgreen:
Na Pagu i Metajnie zatoka się nie kończy przecież:
ale-to-juz-bylo-czyli-kolejna-relacja-z-pagu-t44234.html
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 05.05.2014 21:27

Danka, moja Małżowinka należy do osób, które za nic w świecie nie zostaną same na nieznanym lądzie :)

Im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie i nie wiem co wybrać. Ale z drugiej strony to samo powoduje u mnie coraz większą chęć wyjazdu :D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 13.05.2014 21:40

Podłącze się bo już kpl. zbaraniałem :roll: Szukam miejsca na tegoroczny urlop i nadal nic nie mam. Warto odwiedzić miasto Pag? Dostałem ciekawą ofertę noclegową, wszystko nam pasuje tylko co z Pag'iem?
Jedziemy we trójkę, starzy + młoda, niespełna 4 latka. Do tej pory była Dalmacja, Primosten, Makarska, Igrane, ciężko podjąć decyzję bo poprzednie wyjazdy były wyjątkowo udane i nie chciałbym zawalić tym razem.

Próbuję wyłapać co cenniejsze informację z tego wątku ale za dużo tego...może ktoś pomoże i w skrócie napisze jak z plażami w Pag, czy są jakieś atrakcje dla dzieci, czy jest gdzie połazić wieczorem?

:hut:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.05.2014 21:51

lukasz22i napisał(a):Podłącze się bo już kpl. zbaraniałem :roll:

W takim razie Pag to odpowiednie miejsce dla Ciebie. :D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 13.05.2014 22:01

gusia-s napisał(a):
lukasz22i napisał(a):Podłącze się bo już kpl. zbaraniałem :roll:

W takim razie Pag to odpowiednie miejsce dla Ciebie. :D

:lol: tak coś czuję!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 113
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone