Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sheryll
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sheryll » 08.03.2014 09:26

Ja byłem dwa razy na Pagu, ale wybrałem drugą stronę - wg mnie ładniejsze widoki, bo widać i wodę i góry w tle - dla mnie bajka - pokój z zadaszonym tarasem i widokiem w standardzie - żyć nie umierać;)
Mieszkaliśmy chyba w drugim rzędzie domków od plaży przy ulicy Silvija Strahimira Kranjčevića.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 08.03.2014 11:53

aurorcia napisał(a):
pag.jpg

Witam wszystkich na forum! Od kilku lat jeżdżę do Chorwacji...ale palcem po mapie :evil:
W tym roku się to zmieni, bo planuję swój pierwszy raz i mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje moich planów. Po latach wirtualnego zwiedzania padło na Pag i mam nadzieję, że wybór dobry, ale czy dobre miejsce na noclegi??( patrz, strzałka na mapie), fajny apartament, duży, przystępna cena, ale jak okolice, plaża i w ogóle? Dodam, że jedziemy z trójką dzieciaków:)
Z góry dziękuję za wskazówki :D

druga strona ciekawsza do plażowania- możesz tam dojechać, bo miejsce noclegu o tyle ciekawe, że możesz z buta uczesniczyć w życiu wieczornym Pagu, konoby na wyciągnięcie ręki, etc... ale zależy co kto lubi. nieopodal masz miejską plażę z atrakcjami dla dzieci, chyba, ze wolisz ciszę i spokój, to jak mówiłam- druga strona mocy :lol: :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.03.2014 12:50

Potwierdzę co pisała CroAna - jeśli marzą Ci się wieczorne spacery po starówce bez konieczności dojazdu do miasta z dziećmi, to ok. Ale prędzej czy później i tak zaczniesz dojeżdżać na plaże po drugiej stronie zalewu za Bosaną: Dubrava, Sv. Marija, Sv. Marko, Filino. Jak jesteście uparci, to i za Metajnę dojedziecie :-) Miejska plaża w Pagu to ręcznik przy ręczniku, nie oddaje klimatu wyspy. Pag-Vodice już odrobinę spokojniejsze, ale w pogoni za niedrogim apartamentem trzeba uważać, żeby nie wylądować przy wysypisku śmieci na końcu tej dzielnicy.
Jak jesteście mobilni. dacie radę i codziennie możecie odkrywać nowe urokliwe i niezatłoczone plaże. Jeśli planujecie bardziej stacjonarny urlop, to miejsce nie da Wam poznać uroków wyspy. Zresztą popatrz sobie na brzeg w tej okolicy w google street view - czy to jest to czego oczekujesz?
Wszystkie relacje z pierwszej strony już przeczytane pewnie? ;-)
aurorcia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aurorcia » 08.03.2014 14:39

Pewnie i racja, ale w miejscach typu Mandre czy Sv. Marija koszt apartamentu w sierpniu to ok 80-100 euro :evil: , tak czy inaczej nie mamy zamiaru "zalegnąć" na jednej plaży przez 10 dni i na pewno pozwiedzamy większą część wyspy.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.03.2014 15:35

aurorcia napisał(a): w miejscach typu Mandre czy Sv. Marija koszt apartamentu w sierpniu to ok 80-100 euro

Jeśli się odpowiednio wcześnie szuka, można zapłacić dużo mniej. Sv. Marko mieliśmy ofertę 50-60E dla 5 osób w zeszłym roku. W Dubravie też można było bukować po 60E nawet przez agencję, tylko że na początku stycznia (choć chyba jeden tydzień wolny w lipcu jest jeszcze u Gojko w mesites). W Bosanie jeszcze niedawno był wolny ap. Fijan, który w zeszłym roku proponowano nam po 55E dla 5 osób. Ale teraz mamy marzec, i w sezonie pewnie zostały te po 80E... No chyba, że w Metajnie :mrgreen: :wink: Jednak i w przypadku droższych ap. warto negocjować ceny.
W jakim terminie jedziesz? W jakim wieku masz dzieci, jeśli można wiedzieć?
aurorcia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aurorcia » 08.03.2014 17:22

Wybieramy się chyba w "najlepszym " terminie, bo od 2 sierpnia :lol:
a dzieciaki to 4, 11 i 16,5
aurorcia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aurorcia » 08.03.2014 18:38

A co powiecie o Lun?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.03.2014 18:47

aurorcia napisał(a):A co powiecie o Lun?

Trochę wszędzie daleko :/
sheryll
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sheryll » 08.03.2014 18:54

Wg. mnie na Pagu warto zobaczyć Lun - wycieczka na kilka godzin - wiadomo gaj oliwny itd. Ale Mieszkac chyba warto w Pagu - mniej wiecej jest to w środku wyspy i w jedną i w drugą stronę można się wybrać i coś pozwiedzać. My w jedną stronę dojechaliśmy do miejscowości Lun - zwiedzając oczywiście kilka innych po drodze, no a w drugą stronę dojechaliśmy do Splitu przez Nin, Zadar, Sibenik no i wodospady Krka.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 08.03.2014 20:07

Jak macie apartman w dobrej cenie w samym Pagu, to brać ;) o ile nie ma nic lepszego po drugiej stronie :D
To zawsze jest coś za coś... Jak jesteś na zajefajnym odludziu, to pieszkom nie pójdziesz na kolację, kierowca poszkodowany :devil: :lool:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.03.2014 20:58

Eee, to spore już te dzieci. Myślę, że to dziecię 16,5 byłoby najbardziej zadowolone z mieszkania w samym Pagu. Wieczorem będzie mogło się posnuć i pozwiedzać bez "starych" i młodszego rodzeństwa... :wink: A reszta dziatwy też na tyle duża, że spokojnie pewnie bez marudzenia da się wpakować w samochód i zawieźć na jakieś inne plaże niż te w samym Pagu. I to codziennie na inną, więc będą mieć ciągle nowe podwodne tereny do odkrywania, tylko starszakom w Polsce kupcie zestawy do snorkowania, nawet taki z Lidla wystarczy, i będą z głowy. W takim składzie nawet na Beritnicę dojdziecie, najmłodsze tylko może na barana, jak nasza Anula. Jak jesteście mobilni, mieszkanie Wam odpowiada i cena też, bukować, bo już naprawdę późno. Miłego pobytu :D
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 09.03.2014 00:36

Mikromir napisał(a):...tylko starszakom w Polsce kupcie zestawy do snorkowania, nawet taki z Lidla wystarczy...

Ale z Irlandii,względnie z Niemiec,bo pewnie u nas znów z 3x przytną na cenie :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.03.2014 09:06

CroAna napisał(a):
Mikromir napisał(a):...tylko starszakom w Polsce kupcie zestawy do snorkowania, nawet taki z Lidla wystarczy...

Ale z Irlandii,względnie z Niemiec,bo pewnie u nas znów z 3x przytną na cenie :mrgreen:

Rurkę przytną czy jak?... :smo:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.03.2014 13:33

Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł. :?
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie....... :?
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.03.2014 13:40

anakin napisał(a):

Lun czy Tovarnele, to nie jest dobry pomysł. :?
Owszem, można (i nawet trzeba) tam wpaść, ale mieszkać tam dwa tygodnie....... :?
Po pierwsze primo - wszędzie stamtąd daleko.
Po drugie primo - ciekawych plaż tam nie uświadczysz.

Chociaż normalnie anakin i ja jesteśmy zwolennikami wręcz przeciwnych stron Paszkiego Zalivu, to jednak co do Lun i okolicy jestem wyjątkowo zgodna. :wink: To jest jeszcze bardziej odległy koniec świata niż Metajna :mrgreen: Już lepszy ten Pag na Pagu, stąd przynajmniej nie za daleko do fajnych miejsc na wyspie. I knajpki na miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 106
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone