Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 17.02.2014 08:02

My w 2012 na Pagu w miejscowości Caska płaciliśmy za aprtament 4 osobowy 18,5 euro od osoby. Apartament wcale Hiltonem nie był, chociaż nic mu nie brakowało a wspaniale obrośnięta kwiatami altana z grillem rekompensowała wszystko. W 2010 również na Pagu ale w miejscowości Kustici płaciliśmy podobnie. Generalnie Pag wydaje mi się, że najtańszym miejscem nie jest bo jest stosunkowo blisko dlatego dużo ludzi jeździ, ponadto cenę nabija również ZRCE, gdzie stado rozwydrzonych przedstawicieli wszelkich maści (również my bo z 3 razy w ciągu dwóch wyjazdów odwiedziliśmy tą plażę nocą) gotowych mocnych wrażeń jest w stanie zapłacić naprawdę duże pieniądze z kieszeni rodziców.
Dla porównania. w tym roku jedziemy do mieściny Podgora na Riwierze Makarskiej i za 4 osobowy apartament, który wewnątrz wygląda całkiem obiecująco płacimy 60 euro za dobę.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 17.02.2014 21:49

Tak na ucho podpowiemObrazek że dobrze jest przy szukaniu apartamentu sprawdzić strony czeskie,węgierskie,słoweńskie czy włoskie.Obrazek
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 17.02.2014 22:55

Stasiek18 napisał(a):Tak na ucho podpowiemObrazek że dobrze jest przy szukaniu apartamentu sprawdzić strony czeskie,węgierskie,słoweńskie czy włoskie.Obrazek

A czemuż tak? kroją nas bracia chorwaci??:)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 17.02.2014 23:11

sviva napisał(a):
A czemuż tak? kroją nas bracia chorwaci??:)

Nie...Nie to miałem na myśli.
Obrazek
Chodziło mi o to że niektórych apartamentów nie ma na polskich stronach.
Są natomiast np. na czeskich czy słowackich.
Po prostu wtedy mamy większy wybór.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 18.02.2014 08:54

ja pomocą wujka google i jego translatora szukałem na stronach chorwackich i znalazłem coś co mi odpowiadało ;)
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 19.02.2014 16:51

Czy ktoś zna dokładny termin tegorocznego Międzynarodowego Festiwalu Koronki (Međunarodni festival čipke) na Pagu ?
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 19.02.2014 20:42

nie wiem, niestety, ale 25 lub 26.07 jest niezła impreza, taki replay z karnawału, co to palą sv.Marka :oczko_usmiech:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2014 11:03

Paulka napisał(a):Czy ktoś zna dokładny termin tegorocznego Międzynarodowego Festiwalu Koronki (Međunarodni festival čipke) na Pagu ?

Można się nastawiać tradycyjnie na czerwiec.

Przejrzałem od rana milion stron w poszukiwaniu kalendarza ale...nie ma.
Jeśli to dla Ciebie takie ważne to zgodnie z sugestią z tej strony:
http://festival-cipke.com.hr/Vazne-obavijesti.html
proponuję napisać mejla.
E-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl | adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 20.02.2014 11:21

Tak, tak ... wiem, że czerwiec i też z koleżanką szukamy i nie możemy znaleźć. Dzięki za namiary. Ja wprawdzie nie dam rady pojechać, ale koleżanka bardzo by chciała. Natomiast dzięki Tobie trafiłam takie cacuszko
http://paska-cipka.com/hr/2011-07-26-15 ... arica.html

Dzięki wielkie :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2014 11:36

Proszę bardzo.
:)

A tak poza tematem to jest jeszcze cipny festiwal w Lepoglava

Pozdrav
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 20.02.2014 11:49

Vjetar napisał(a):Proszę bardzo.
:)

A tak poza tematem to jest jeszcze cipny festiwal w Lepoglava

Pozdrav

Tak, wiem. Ale tam głównie koronka klockowa :wink:

http://www.cipkarski-festival.com/
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 20.02.2014 20:18

moja mina - bezcenna gdy pierwszy raz zobaczyłem plakat pt "Paska cipka" ;)
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 02.03.2014 22:32

Agawa. napisał(a):
Mikromir napisał(a):
Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji :) Dodam, że zero remontu app czy całego budynku ! :(

Nawet nie patrzę na apartamenty za taką cenę, bo to rozbój, a ja nie chcę być frajerem. Trzeba przysiąść fałdów i da się znaleźć coś duuużo tańszego. W zeszłym roku rezerwowałam dla nas dwa apartamenty - na Pagu i na Makarskiej Rivierze. Propozycje dla rodziny 2+3 były od 50E, i to nie żadne rudery, mieszkania świeżo po remoncie, osobne sypialnie, choć luksusów też nie było (hydromasażu i jakuzzi nie miałam, ajajaj... :wink: ). Do plaży nie więcej niż 100-150m. W tym roku jadę na ten "drogi" Hvar z całą rodzinką też za 50E, do robinsonady 2+3. Ale ja szukam odpowiednio wcześnie i długo - aż znajdę - no i luksusów nie potrzebuję. Najdrożej zapłaciłam 55E za 2+3 w 2012 na riwierze Zadarskiej za b. dobrze położony i ładny apartman.
Nie uważam, żeby w tym roku ceny aż tak bardzo wzrosły. Takie zjawisko w niektórych przypadkach widziałam w zeszłym roku, przed wejściem Chorwacji do Unii, może był to efekt wyolbrzymionych oczekiwań. Bo aż tak podatków im chyba nie podnieśli.
Powodzenia. :papa:

Co to za apartman za 105E 8-O - rozbój to mało powiedziane. Na riwierze płaciłam za ap 2x2 (z wszelkimi dobrodziejstwami) - 55E, a w tym roku zaproponowali nam na Pag-u za 45E + 1E za opłatę klimatyczną za dobę od 12 roku życia czyli w naszym przypadku 48E
Również życzę powodzenia :papa:

OMG...
Ceny z kosmosu jak dla mnie ;)
my płacimy 25E za dwie osoby za dobę :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.03.2014 08:27

Kobieta napisał(a):
OMG...

Boże gdzie takie ceny i kiedy... pochwal się jeśli to nie tajemnica... ja znalazłem w tym roku za 15 euro od osoby i się cieszę (bo apartament 2+2)
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 03.03.2014 09:51

sviva napisał(a):
Kobieta napisał(a):
OMG...

Boże gdzie takie ceny i kiedy... pochwal się jeśli to nie tajemnica... ja znalazłem w tym roku za 15 euro od osoby i się cieszę (bo apartament 2+2)

To ceny ( w sezonie normalnie i poza Jeszce taniej ;) ) dla stałych bywalców i niestety tylko stałych bywalców przyjmują, więc podanie gdzie nic nie zmieni.
Poza tym miejscówka taaka see przy ruchliwej ulicy, wszędzie daleko :wink:
Ale to nasz dom na wakacje :) i nie oddam go nikomu ;) haha

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 99
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone