Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 07.02.2014 13:20

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):. Cały czas obecnie jestem w podróży. Myślę, że niebawem powstanie niezła relacja:-)

Gdybyś przypadkiem miał problem z tytułem.... :mrgreen:

Taaaaaaa... :-). Juz tytuł mam. Relacja pod koniec czerwca.
pulalula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pulalula » 07.02.2014 21:04

Dopisuję się do Miłośników:) Pag po raz pierwszy odwiedziliśmy w 2012, w tym roku planujemy powtórkę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2014 21:17

Zapraszamy oczywiście serdecznie wszystkich nowych miłośników moona. :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.02.2014 22:33

i ja i ja się zapisuje :) byłam, widziałam i mi się łokropnie podobało :lol:
20130818563.jpg
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 11.02.2014 10:35

Hejka ! :)

Po ostatniej zwyżce cenowej w tym roku na Pagu, zaczęliśmy się z żoną zastanawiać nad zmianą przyjazdu/porą wakacyjną do CRO :), zamiast jak do tej pory standardowo lipiec/sierpień...:)
Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji :) Dodam, że zero remontu app czy całego budynku ! :(
Ktoś powie, a tam to tylko 28 eurasów ale razy 15 dni to daje 420 Euro :)!
My raczej traktujemy app jako noclegownie bo cały czas przebywamy od rana poza nim.
Nie wiem czy to tendencja tylko na naszej wyspie do takich cen ale powoli dostaje info że raczej w tym roku zaczyna się pierwsza podwyżka cen za app :(
Sprawdźcie swoje miejsca na Pagu czy czasem też nie poszybowały mocno w górę ? :)

Pozdrawiam :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.02.2014 10:44

kasandryczny post, a każda linijka zakończona uśmieszkiem .... poza dwoma .... :roll:

Może Twoja zaprzyjaźniona agencja, ma gwarancję na ceny w tym roku???
Masz tam coś ciekawego????

Rzucasz hasło - żeby sprawdzić, czy przypadkiem ceny nie poszły w górę .... jeśli ktoś tam jedzie juz to sprawdził rezerwując (lub nie), jeśli ktoś się na to rumowisko kamieni nie wybiera - to po co mu ta informacja????
narzekalność podtrzymywac??? :)

a jeśli możesz mi wytłumaczyć, bo ja wiesz, techniczna jestem i mam problem ze zrozumieniem tego ....

Asia&Grześ napisał(a):Hejka ! :)
Po ostatniej zwyżce cenowej w tym roku na Pagu...

Asia&Grześ napisał(a):Nie wiem czy to tendencja tylko na naszej wyspie do takich cen ale powoli dostaje info że raczej w tym roku zaczyna się pierwsza podwyżka cen za app :(

nijak mi się kupy te dwa zdania nie trzymają to raz, a dwa pachną dawnym pytaniem o pizzerie w Pagu .... :roll:
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 11.02.2014 12:23

Bea.ta - spokojnie, zaprzyjaźniona agencja też ma takie ceny. A ciekawego znajdziesz tam pełno...

Post może faktycznie zacząłem fatalnie czy "kasandrycznie" ale z jednego powodu, coraz częstszych pytań dlaczego tak w tym roku drogo ? Tu na forum Cro.pl już też powoli pojawiają się te pytania.
Zapewne tak jak Ty, ze znajomymi tudzież nieznajomymi :) ,opowiadasz podczas towarzyskich spotkań o Chorwacji czy odpoczynku w Chorwacji w tym roku, czy planach z wypoczynkiem w Cro związanych.
I tu po pewnym czasie pada pytanie - a ile za taki apartament? Odpowiadasz ile, zaznaczasz że lepiej niech sprawdzą sami bo różnie jest w zależności od terminu. Po jakimś czasie dzwonią i zadają pytania że owszem ceny widzą ale o 20-30 euro wyżej niż im sugerowaliśmy.
Bea.ta, sprawdziłem,dzwoniłem i się upewniałem...ceny app poszybowały w górę.
Stąd ten post o tym, bo ceny poszły w styczniu w górę i znajomi niestety dostali info o dodatkowej dopłacie, pomimo rezerwacji 3 app w grudniu :(...

P.S.
Pizzerie zlokalizowałem sam, dalej tak doskonałe lazanie i pizzy robią :)
I nie narzekam tylko kalkuluję - 1750 zł więcej za ten sam app ! Dla mnie to jednak dużo, dlatego czerwiec lub wrzesień spoko:)....
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.02.2014 13:06

Ależ ja jestem spokojna, :sm: tylko zareagowałam tak na robienie paniki przez Ciebie, jakbyś miał w tym jakiś interes.
Wszystko idzie w górę, wiemy dobrze wszyscy, jak również, że ceny w agencji są o wiele wyższe, niż te, które oferują nam gospodarze bez pośredników.
Po co osobiście mam dawać zarabiać agencji, skoro od lat jeżdżę i radzę sobie świetnie bez dodatkowej opłaty???
I to wcale nie takiej małej :roll:

I co mówisz ludziom, na pytania - dlaczego tak drogo????
Masz jakieś uzasadnienie???

Ile za apartman???
Mogę powiedzieć - mniej więcej ile .... i też wiesz, ze zależy to od apartmana, jeden się zadowoli takim za 30 euro, inny weźmie za 80, kolejnemu spasuje taki za 130 ...
cena zależy - od terminu, miejsca i wszystkiego dookoła.

Znajomi, którzy muszą ewentualnie dopłacić - dostali info od gospodarza czy z agencji???
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 11.02.2014 13:33

Od gospodarza niestety, prywatnie sobie zaklepali Bea.ta :(
Odpowiedział im że od stycznia ceny prądu, wody i utrzymania app poszły znacząco w górę - więc oddzwaniają do nich z tą informacją i czy dalej chcą rezerwację, bo tylko oni zaklepali w grudniu. Trochę nieciekawa sytuacja...
Ja, Bea.ta jestem tylko tym zniesmaczony że nasz app bez remontu, odnowienia po tylu latach nagle staje się droższy o 28E. Odpowiedź, bo inni też takie ceny na wyspie mają. Gdzie w innych rejonach ceny poszły klasycznie o 5 do 7E.
Ale trudno, stało się, nie ciągnijmy wątku...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.02.2014 13:40

Asia&Grześ napisał(a):Od gospodarza niestety, prywatnie sobie zaklepali Bea.ta :(
Odpowiedział im że od stycznia ceny prądu, wody i utrzymania app poszły znacząco w górę - więc oddzwaniają do nich z tą informacją i czy dalej chcą rezerwację, bo tylko oni zaklepali w grudniu. Trochę nieciekawa sytuacja...

zależy ile im podniósł, bo wypada pamiętać, że z tych naszych wakacji, to oni tam żyją i fajnie by było, jakby zarobili ....

Asia&Grześ napisał(a):Ja, Bea.ta jestem tylko tym zniesmaczony że nasz app bez remontu, odnowienia po tylu latach nagle staje się droższy o 28E. Odpowiedź, bo inni też takie ceny na wyspie mają. Gdzie w innych rejonach ceny poszły klasycznie o 5 do 7E.

jesteście dożywotnio do niego przypisani??? :wink:

Asia&Grześ napisał(a):Ale trudno, stało się, nie ciągnijmy wątku...

dobrze, że się zorientowałeś :) bo w sumie Ty zacząłeś narzekanie :roll:

Ja wychodzę z założenia, że jadę tam gdzie chcę i kiedy mogę (niestety tylko wakacje) i jadę pod warunkiem, że mnie stać, skoro mnie nie stać - to coś zmieniam a nie narzekam, że mi ciężko :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.02.2014 14:17

Asia&Grześ napisał(a):Ja, Bea.ta jestem tylko tym zniesmaczony że nasz app bez remontu, odnowienia po tylu latach nagle staje się droższy o 28E.

Przez "nasz" apartemen rozumiem fakt, że byliście "zaprzyjaźnieni" z gospodarzami, którzy byli mili, uczynni i bardzo rodzinni?
Jeździcie tam od lat i nawet dla Was cena wzrosła o 28 ojro, czyli jak dla "obcych".
No to teraz masz pokazaną jak na dłoni wartość tejże przyjaźni.
Jak mawia nieodżałowany trener Wójcik....kasa misiu, kasa...

Wiesz co ja bym zrobił?
Powiedziałbym, że mogę im dać, powiedzmy 10 ojro więcej niż w zeszłym roku (bo wiadomo, że wszystko drożeje).
Nie?
No to sorry gregory..wypad.
Szukam dalej, absolutnie się nie spinając w tym temacie.

I nie ma co robić histerii z tego powodu.
Jak im troche bora pohula po pustych apartmanach, szybciutko sie przestanie w doopach przewracać.

A tak na marginesie, to ja bym w Pagu nawet 40 jro za apartman nie zpłacił. :oczko_usmiech:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 15.02.2014 14:05

Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro

ObrazekObrazek
Chyba z jacuzzi,basenem krytym i posiłkami.
Bez problemu na Pagu znajdziesz za 50E.
Chyba że jesteś leniuszkiem i nie chce ci się szukać albo jesteś jakoś "uwiązany" przy jednym gospodarzu,bo poczęstuje cie winem albo zrobi grilla.
Asia&Grześ napisał(a):My raczej traktujemy app jako noclegownie bo cały czas przebywamy od rana poza nim.

To tym łatwiej znajdziesz.
Naprawdę to nie jest trudne ,wystarczy poświęcić kilka czy kilkanaście dni.
Mi szukanie zawsze zajmuje sporo czasu, ale nigdy nie zapłaciłem więcej niż 40E w sezonie z klimą(2+1)
Czy na Pagu,Murter,Losinj czy Brać zawsze znalazłem a nie są to tanie miejsca jak na lądzie.
Obrazek
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 15.02.2014 14:36

Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji :) Dodam, że zero remontu app czy całego budynku ! :(

Nawet nie patrzę na apartamenty za taką cenę, bo to rozbój, a ja nie chcę być frajerem. Trzeba przysiąść fałdów i da się znaleźć coś duuużo tańszego. W zeszłym roku rezerwowałam dla nas dwa apartamenty - na Pagu i na Makarskiej Rivierze. Propozycje dla rodziny 2+3 były od 50E, i to nie żadne rudery, mieszkania świeżo po remoncie, osobne sypialnie, choć luksusów też nie było (hydromasażu i jakuzzi nie miałam, ajajaj... :wink: ). Do plaży nie więcej niż 100-150m. W tym roku jadę na ten "drogi" Hvar z całą rodzinką też za 50E, do robinsonady 2+3. Ale ja szukam odpowiednio wcześnie i długo - aż znajdę - no i luksusów nie potrzebuję. Najdrożej zapłaciłam 55E za 2+3 w 2012 na riwierze Zadarskiej za b. dobrze położony i ładny apartman.
Nie uważam, żeby w tym roku ceny aż tak bardzo wzrosły. Takie zjawisko w niektórych przypadkach widziałam w zeszłym roku, przed wejściem Chorwacji do Unii, może był to efekt wyolbrzymionych oczekiwań. Bo aż tak podatków im chyba nie podnieśli.
Powodzenia. :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.02.2014 14:46

a ja nadal do końca nie jestem przekonana, że ktoś, kto ma taki adres w opisie ma problem ze znalezieniem kwatery :)
:smo: :smo:
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 15.02.2014 23:41

Mikromir napisał(a):
Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji :) Dodam, że zero remontu app czy całego budynku ! :(

Nawet nie patrzę na apartamenty za taką cenę, bo to rozbój, a ja nie chcę być frajerem. Trzeba przysiąść fałdów i da się znaleźć coś duuużo tańszego. W zeszłym roku rezerwowałam dla nas dwa apartamenty - na Pagu i na Makarskiej Rivierze. Propozycje dla rodziny 2+3 były od 50E, i to nie żadne rudery, mieszkania świeżo po remoncie, osobne sypialnie, choć luksusów też nie było (hydromasażu i jakuzzi nie miałam, ajajaj... :wink: ). Do plaży nie więcej niż 100-150m. W tym roku jadę na ten "drogi" Hvar z całą rodzinką też za 50E, do robinsonady 2+3. Ale ja szukam odpowiednio wcześnie i długo - aż znajdę - no i luksusów nie potrzebuję. Najdrożej zapłaciłam 55E za 2+3 w 2012 na riwierze Zadarskiej za b. dobrze położony i ładny apartman.
Nie uważam, żeby w tym roku ceny aż tak bardzo wzrosły. Takie zjawisko w niektórych przypadkach widziałam w zeszłym roku, przed wejściem Chorwacji do Unii, może był to efekt wyolbrzymionych oczekiwań. Bo aż tak podatków im chyba nie podnieśli.
Powodzenia. :papa:

Co to za apartman za 105E 8-O - rozbój to mało powiedziane. Na riwierze płaciłam za ap 2x2 (z wszelkimi dobrodziejstwami) - 55E, a w tym roku zaproponowali nam na Pag-u za 45E + 1E za opłatę klimatyczną za dobę od 12 roku życia czyli w naszym przypadku 48E
Również życzę powodzenia :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 98
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone