anakin napisał(a):MRK napisał(a):. Cały czas obecnie jestem w podróży. Myślę, że niebawem powstanie niezła relacja:-)
Gdybyś przypadkiem miał problem z tytułem....
Taaaaaaa... . Juz tytuł mam. Relacja pod koniec czerwca.
anakin napisał(a):MRK napisał(a):. Cały czas obecnie jestem w podróży. Myślę, że niebawem powstanie niezła relacja:-)
Gdybyś przypadkiem miał problem z tytułem....
Asia&Grześ napisał(a):Hejka !
Po ostatniej zwyżce cenowej w tym roku na Pagu...
Asia&Grześ napisał(a):Nie wiem czy to tendencja tylko na naszej wyspie do takich cen ale powoli dostaje info że raczej w tym roku zaczyna się pierwsza podwyżka cen za app
Asia&Grześ napisał(a):Od gospodarza niestety, prywatnie sobie zaklepali Bea.ta
Odpowiedział im że od stycznia ceny prądu, wody i utrzymania app poszły znacząco w górę - więc oddzwaniają do nich z tą informacją i czy dalej chcą rezerwację, bo tylko oni zaklepali w grudniu. Trochę nieciekawa sytuacja...
Asia&Grześ napisał(a):Ja, Bea.ta jestem tylko tym zniesmaczony że nasz app bez remontu, odnowienia po tylu latach nagle staje się droższy o 28E. Odpowiedź, bo inni też takie ceny na wyspie mają. Gdzie w innych rejonach ceny poszły klasycznie o 5 do 7E.
Asia&Grześ napisał(a):Ale trudno, stało się, nie ciągnijmy wątku...
Asia&Grześ napisał(a):Ja, Bea.ta jestem tylko tym zniesmaczony że nasz app bez remontu, odnowienia po tylu latach nagle staje się droższy o 28E.
Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro
Asia&Grześ napisał(a):My raczej traktujemy app jako noclegownie bo cały czas przebywamy od rana poza nim.
Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji Dodam, że zero remontu app czy całego budynku !
Mikromir napisał(a):Asia&Grześ napisał(a):Niestety nasz 4 os. apartament poszybował dość wysoko - 105 Euro z psiakiem ( plus 5E/dobe klima jak używasz), co w zeszłych latach było 77 Euro całościowo - do akceptacji Dodam, że zero remontu app czy całego budynku !
Nawet nie patrzę na apartamenty za taką cenę, bo to rozbój, a ja nie chcę być frajerem. Trzeba przysiąść fałdów i da się znaleźć coś duuużo tańszego. W zeszłym roku rezerwowałam dla nas dwa apartamenty - na Pagu i na Makarskiej Rivierze. Propozycje dla rodziny 2+3 były od 50E, i to nie żadne rudery, mieszkania świeżo po remoncie, osobne sypialnie, choć luksusów też nie było (hydromasażu i jakuzzi nie miałam, ajajaj... ). Do plaży nie więcej niż 100-150m. W tym roku jadę na ten "drogi" Hvar z całą rodzinką też za 50E, do robinsonady 2+3. Ale ja szukam odpowiednio wcześnie i długo - aż znajdę - no i luksusów nie potrzebuję. Najdrożej zapłaciłam 55E za 2+3 w 2012 na riwierze Zadarskiej za b. dobrze położony i ładny apartman.
Nie uważam, żeby w tym roku ceny aż tak bardzo wzrosły. Takie zjawisko w niektórych przypadkach widziałam w zeszłym roku, przed wejściem Chorwacji do Unii, może był to efekt wyolbrzymionych oczekiwań. Bo aż tak podatków im chyba nie podnieśli.
Powodzenia.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne