Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 16.08.2013 21:17

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Spróbuj kiedyś. Fajne uczucie:).

Skoro Twoja łajf tak mówi... :mrgreen:

Wiem, że Jej nie znasz, ale spokojnie możesz zaufac:-).
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 17.08.2013 14:34

Pozwolę sobie napisać też tutaj :)

Witam, wraz z córką (40 i 19) szukamy dwóch wolnych miejsc do Chorwacji w okresie od 25 sierpnia do 15 września na max 10 dni pobytu w Cro.
Może ktoś w celu obniżenia kosztów podróży, chciałby nas zabrać? :) Pokrywamy połowę kosztów podróży, bardzo nam zależy! :)
Miejsce jest nam raczej obojętne, ale jeśli ktoś jechałby na Pag... ;)
umca81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca81 » 18.08.2013 11:05

Witam. Przeczytałem kilka relacji lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Gdzie na Pagu najlepiej pojechać aby popływać z rurką i zobaczyć troszkę podwodnego życia?
Mam kilka typów ale nic konkretnego. Prośba o jakieś podpowiedzi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.08.2013 11:20

umca81 napisał(a):Witam. Przeczytałem kilka relacji lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Gdzie na Pagu najlepiej pojechać aby popływać z rurką i zobaczyć troszkę podwodnego życia?

Pomijając solankę w Pagu - wszędzie. :mrgreen:
umca81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca81 » 18.08.2013 11:27

anakin napisał(a):
umca81 napisał(a):Witam. Przeczytałem kilka relacji lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Pomijając solankę w Pagu - wszędzie. :mrgreen:

A już chciałem tam żonę wysłać ;-)
mam rozumieć ze o widoki podwodne mam się nie martwić?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.08.2013 11:30

umca81 napisał(a):A już chciałem tam żonę wysłać ;-)

Jak Ci zależy możesz ją wysłać.
Sól konserwuje. :mrgreen:

Spokojnie.
Zobaczysz.
Inna kwestia to to co zobaczysz.
Na widoki rodem z Wielkiej Rafy Koralowej się nie nastawiaj. :lol:
umca81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca81 » 18.08.2013 11:36

anakin napisał(a):
umca81 napisał(a):A już chciałem tam żonę wysłać ;-)

Jak Ci zależy możesz ją wysłać.
Sól konserwuje. :mrgreen:

Spokojnie.
Zobaczysz.
Inna kwestia to to co zobaczysz.
Na widoki rodem z Wielkiej Rafy Koralowej się nie nastawiaj. :lol:

Z ta konserwacja to może nie taki głupi pomysł ;-)

ale moje kobiety nie wytrzymająj na plaży dłużej niż 15 min. jeśli nie będzie co oglądać pod wodą.
Uspokoiles mnie.
Dziękuję za szybką odpowiedź.
boombel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) boombel » 19.08.2013 09:06

Witam wszystkich:)

Jutro okolo 19 ruszam na Pag, interesuje mnie miejscowosc Gajac, Novalija, ewentualnie okolice. Bylem juz 4 razy, zawsze z rodzicami(00-04r.) zawsze mielismy nocleg zalatwiony juz w Polsce. Tym razem jade z Kobieta i dwojka znajomych, od 3 lat sie zbieram zeby wrocic w to miejsce i wkoncu pojawila sie opcja:) Jedziemy w ciemno. Wiem, ze pewnie wiekszosc informacji i odpowiedzi na pytania jakie chce wam zadac znajde na forum, ale zostalo mi malo czasu wiec zwracam sie z prosba do Was o pomoc.

Planujemy jechac przez czechy, austrie, slowenie.
Policzylem ze bramki i winiety wyniosa nas okolo 600zl, ktos z was jechal w tym roku moglby podac mi jak wyglada taki koszt realnie?

Nie mamy noclegu, bedziemy szukac na miejscu. Interesuje mnie, jakich cen moge sie spodziewac? Chcieli bysmy znalezc jakies nocleg najlepiej z 2 sypialniami, ewentualnie dwie "dwojki":) moze jakis namiar?

W tym roku bardzo duzo znajomych bylo w Chorwacji, ale nikt na Pagu:) ale wiem mniej wiecej jakich cen moge sie spodziewac:) miem jeszcze jakies pytania, ale w tej chwili nie pamietam, jak sobie przypomne to napisze.
Jestem dzis w pracy do 1-2 w nocy i bede zagladal na forum jak bede na przerwie.
Z gory dzieki za pomoc!
Marcin
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2013 10:31

boombel napisał(a):Wiem, ze pewnie wiekszosc informacji i odpowiedzi na pytania jakie chce wam zadac znajde na forum, ale zostalo mi malo czasu wiec zwracam sie z prosba do Was o pomoc.

Dokładnie tak...no ale skoro masz mało czasu...:)

boombel napisał(a):Planujemy jechac przez czechy, austrie, slowenie.
Policzylem ze bramki i winiety wyniosa nas okolo 600zl, ktos z was jechal w tym roku moglby podac mi jak wyglada taki koszt realnie?

Winietki 10-dniowe:
Czechy 310CZK
Austria 8,30 EUR
Słowenia 0 EUR (objazd:))

Autostrada CRO:
Zagrzeb-Macelj 48 KN
Zjazd Gospic 87 KN
Zjazd Senj 61 KN

Wg mnie założenie 600zł jest troszkę za duże...chyba, że kupujesz na Słowenię. Moje koszty (czyli 2xwinietki 10-dniowe na CZ i A, oraz przejazdy autostradami w CRO) to łącznie 314,34PLN.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 19.08.2013 10:55

Z tych plaż, na których byliśmy, to najwięcej podwodnego życia można zobaczyć przy brzegu Šimuni i w Gubokiej Dradze. Ale szału nie ma.
boombel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) boombel » 19.08.2013 11:21

MRK dzieki za odpowiedz. Dzis dopiero ( w dodatku przypadkiem) znalazlem ta strone:)
Co do Winiety w Czechach widzialem, nie pamietam gdzie, ze mozna kupic miesieczna za 440kc.
Co do obiazdu w Sloweni, duzo sie nadrabia czasu i km? Mozna wiedziec ile placiles za nocleg? Dzieki za pomoc:)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2013 12:03

boombel napisał(a):Co do Winiety w Czechach widzialem, nie pamietam gdzie, ze mozna kupic miesieczna za 440kc.
Co do obiazdu w Sloweni, duzo sie nadrabia czasu i km? Mozna wiedziec ile placiles za nocleg? Dzieki za pomoc:)

Zgadza się, miesięczna 440kc. Ja miałem małe zaćmienie i musiałem kupić dwie 10-dniowe.

Co do objazdu....tutaj masz wszystko ----> objazd-platnych-autostrad-w-slowenii-t28771.html
Nadrobić, nie nadrobisz, bo wychodzi troszkę dalej i dłużej, ale oszczędzisz na winiecie. Objazd nie jest długi, więc nie widzę sensu pchania się na słoweńską autostradę...a przy okazji możesz zobaczyć fajne miasteczka:).

W Mandre płaciłem 40EUR za apartament. Pierwsze szeregi przy morzu drogie i zajętę. Znalazłem w ostatnim, kiedy to już miałem opuścić to miasteczko. Apartament nowy, pokój, kuchnia, łazienka, taras...wada: brak klimy, choć z drugiej strony jest tak sprytnie postawiony, że przez praktycznie cały dzień jest w cieniu. Namiary mam w domu, w razie czego, mogę podesłać później. Właścicielka śmiga po angielsku. Tak więc, jeśli pasuje Ci Mandre...
Akurat w tym apartamencie nie było klimy. Z drugiej strony domu, w innych apartamentach już tak.
boombel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) boombel » 19.08.2013 13:52

Jasne, poprosze namiar! Lepiej miec cos na wszelki wypadek jak nie znajde nic w Gajac. Rozumiem ze 40euro za apartament 2 osobowy?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2013 15:09

boombel napisał(a):Jasne, poprosze namiar! Lepiej miec cos na wszelki wypadek jak nie znajde nic w Gajac. Rozumiem ze 40euro za apartament 2 osobowy?

Podeślę wieczorem.

Tak, 40E za apartament dwuosobowy. Na dostawkę itp raczej miejsca nie było, ale dwie osoby spokojnie się w nim odnajdą.
boombel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) boombel » 19.08.2013 16:05

MRK mam jeszcze pytanie dotyczace cen promu na pag, ewentualnie drogi przez most:) z gory dzieki!:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 92
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone