Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koralinka *xyz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koralinka *xyz » 30.07.2013 09:05

Rysio napisał(a):A ta plaża jak Ci się podoba ?

Obrazek

Albo ta

Obrazek

Na tej też czuliśmy się samotnie :(

Obrazek

Straszna kicha na tym Pagu, ale za tydzień znów jadę :wink:

tu jest boosko,szkoda ze nie trafilismy w to miejsce..mysle, ze jest sporo takich, trzeba je w koncu odkryc:)))
koralinka *xyz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koralinka *xyz » 30.07.2013 09:07

Bea.ta napisał(a):
koralinka *xyz napisał(a):...Ale uwazam ,żę błedem jest uczepianie sie jednych i tych samych plaz...

jeśli trafisz na rewelacyjne plaże, to grzechem jest jeździć i szukać lepszych :)
nie dotarliście w okolice Metajny???

niestety nie dotarlismy, za krotko tam bylismy...ehhh. mam nadzieje ze nastepnym razem beda to 2 tygodnie;) :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.07.2013 09:08

Bea.ta napisał(a):
MRK napisał(a):
koralinka *xyz napisał(a): ..a z 2 strony- czytajac opisy na forum troszke zawiódł... :smo:

To zanim powstanie relacja, to ja poproszę o odpowiedź, dlaczegóż to? :D

Ty już Marek nie kombinuj tylko jedź tam w końcu :)

Ja nic nie kombinuję. W piątek ok.17.00 startuję...przy czym mała zmiana... Do 08/08 najprawdopodobniej będę siedział na Rabie, a 08/08 melduję się w Metajnie. Ten Rab tak średnio, póki co, mi leży...no ale...zobaczymy.

Rysio napisał(a):A ta plaża jak Ci się podoba ?

Ale Ty ciśniesz gumjokiem, więc prościej Ci dotrzeć w te miejsca... :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2013 09:09

MRK napisał(a):Ja nic nie kombinuję. W piątek ok.17.00 startuję...przy czym mała zmiana... Do 08/08 najprawdopodobniej będę siedział na Rabie, a 08/08 melduję się w Metajnie. Ten Rab tak średnio, póki co, mi leży...no ale...zobaczymy.

a na Rabie to gdzie kotwiczysz????
koralinka *xyz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koralinka *xyz » 30.07.2013 09:17

sporo raczkow, rybek, synek mial frajde :)) z drugiej strony -blizej zjezdzalni i basenu tez woda fajna, cieplutka , czysta..tylko jak dla mnie za duzo ludzi..;) ale podobało mi sie tam bardzo:) w Simuni urzekły mnie widoki- juz bardziej na otwarte morze..rozlegle...:) a tu zdjecie z Simuni
Załączniki:
DSCN0868.JPG
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.07.2013 09:21

MRK napisał(a):Ale Ty ciśniesz gumjokiem, więc prościej Ci dotrzeć w te miejsca... :D

Albo kupujesz swój, albo uśmiechasz się do gospodarza albo bierzesz z wypożyczalni albo uśmiechasz się do mnie jak już będziesz w Metajnie :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.07.2013 09:23

Bea.ta napisał(a):
MRK napisał(a):Ja nic nie kombinuję. W piątek ok.17.00 startuję...przy czym mała zmiana... Do 08/08 najprawdopodobniej będę siedział na Rabie, a 08/08 melduję się w Metajnie. Ten Rab tak średnio, póki co, mi leży...no ale...zobaczymy.

a na Rabie to gdzie kotwiczysz????

Nie mam zielonego pojęcia:). Nic zaklepanego, nic zaplanowanego, nic nie wiem:). Znajoma właśnie wróciła i namawią mą żą i teraz mą żą myśli, coby i Rab obskoczyć. Polecono mi dzielnicę Rabu - Palit, jakaś Suha Punta, czy jakoś tak się przewinęło...a odradzono Lopar....i tyle wiem:).

Wyjazd w piątek, więc czasu raczej mało na rozpoznanie. Pojedziemy, zobaczymy. Jak chcesz rzucić jakąś nazwą - ciś:). Niestety, ale Klubu Miłośników Wyspy Rab nie ma...i może to powinno mi dać do myślenia?:)
koralinka *xyz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koralinka *xyz » 30.07.2013 09:27

Z wycieczek obowiazkowych polecam ZADAR- uczta dla zmysłow, dla dzieci frajda- wieczorkiem pozdrowienie słonca , a organy morskie tez warte grzechu;) i oczywiscie Jeziora Plitwickie.. my spedzilismy tam 7 godzin, pomimo iz bylismyz 2 małych dzieci..dalismy rade a wrazenia niezapomnane:)))
:papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.07.2013 09:27

Rysio napisał(a):Albo kupujesz swój,

Był w planach...nawet coś tam oglądałem...ale...może przyszły rok...przy czym, bardziej skłaniałbym się na jakiś mały gumjok, a nie taki full wypas, jaki Ty masz:)

Rysio napisał(a):albo uśmiechasz się do gospodarza albo bierzesz z wypożyczalni

Trzeba rozważyć.

Rysio napisał(a):albo uśmiechasz się do mnie jak już będziesz w Metajnie :wink:

A drogo sobie życzysz? :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.07.2013 09:29

MRK napisał(a):...i może to powinno mi dać do myślenia?:)

Nie no ...fajnie jest :wink:

MRK napisał(a):
A drogo sobie życzysz? :mrgreen:

Jakby co odrobisz w polu :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2013 09:45

MRK napisał(a):Nie mam zielonego pojęcia:). Nic zaklepanego, nic zaplanowanego, nic nie wiem:). Znajoma właśnie wróciła i namawią mą żą i teraz mą żą myśli, coby i Rab obskoczyć. Polecono mi dzielnicę Rabu - Palit, jakaś Suha Punta, czy jakoś tak się przewinęło...a odradzono Lopar....i tyle wiem:).

Wyjazd w piątek, więc czasu raczej mało na rozpoznanie. Pojedziemy, zobaczymy. Jak chcesz rzucić jakąś nazwą - ciś:). Niestety, ale Klubu Miłośników Wyspy Rab nie ma...i może to powinno mi dać do myślenia?:)

ja az takim miłośnikiem Rabu nie jestem żeby klub zakładać ;) - ale byłam tam 3 razy (w sumie miesiąc ) - to o czymś to świadczy :)
Suha Punta - odradzam ....
Palit - w sumie tez nie padniesz na kolana
ja Lopar miło wspominam - oprócz Rajskiej Plaży płytkiej wody i piaszczystej plaży - jest tam w cholerę małych, fajnych zatoczek i dzikich plaż ....
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.07.2013 09:49

Rysio w innym miejscu.... napisał(a):1. Zamiast skał i kamieni/otoczaków na większości plaż smętny "mułopiach" w którym miejscami nawet trawa czy inne tataraki i wodorosty rosły,
2. Generalnie wyspa spacyfikowana przez równie smętnych emerytów niemieckojęzycznych,
3. Całą wyspa płaska jak krowi placek,
4. Miasteczka wyglądają jak targowisko w Częstochowie tudzież inny odpust z tandetnymi straganami,
5. Poza samym miastem Rab, całkowity brak uśmiechu i serdeczności u ludzi i nie jest to moja wina bo gdzie indziej z czymś takim się nie spotkałem, ale jak turyści zachowują się jak pacjenci z geriatryka to nie ma się czemu dziwić,
6. Zero jakichkolwiek atrakcji aczkolwiek to akurat można sobie zapewnić przez własną inicjatywę,
7. Jedzenie w knajpach a byłem w 4 czy 5-ciu rożnych, równie bezpłciowe jak cała wyspa. Kuchnia generalnie miałem wrażenie również przystosowana pod kuracjuszy, którzy nie załapali się na Ciechocinek. Kelnerzy/kelnerki bez uśmiechu i jakiejkolwiek inwencji, może emeryci nie zostawiają napiwków. Sam również nie zostawiłem, bo jak na vocni sok dla malej musiałem czekać 1/2h i 3 razy się o niego upomnieć to mam ich w d ...,
8. W innej knajpie podali mi rybę z "grilla" a smakowała jak z mojego parowaru i nawet nie wiedzieli, że ryba najlepsza jest podawana z czosnkiem i pietruszką choć wszyscy inni Chorwaci spoza Rabu o tym wiedzą,
9. Pokój niby niedrogi i w nowym domu, ale odkurzacza to tam chyba nie mieli, bo w rogach zalegały kłaki kudłów i kurzu. Znów wyszło lenistwo i znudzenie tambylców,
10. W żadnej z knajp w których byłem nie było mjesanego mjesa,
11. Za 18 kn podali mi ciepłe piwo bo im w lodówce brakło a stała niemal pusta tylko z lenistwa nie miał kto go tam włożyć. To ostatecznie przelało szalę goryczy i jak dla mnie wyspa jest do zaorania, może oprócz samego miasta Rab, bo to jedyne ciekawe miejsce na tej wyspie.

Argument 11 rzuca mi cień wątpliwości na tą moją, i tak wątpliwą, decyzję odnośnie pierwszych 6 dni:). Gdzieś tam jeszcze kołacze mi myśl, że skoro od 08/08 jestem na bank w Metajnie, to może wcześniej poszukam coś po drugiej stronie, czyli Mandre i okolice. Wtedy penetracja Pagu byłaby prostsza i pełniejsza:).

Rysio napisał(a):Jakby co odrobisz w polu :mrgreen:

W sumie daleko na Twoje pole nie mam, to w żniwach mógłbym pomóc:).
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2013 09:52

jeśli chodzi o RAb - to mogę napisać, że odradzam bo mi lało przez trzy dni i bora chciała nas porwać a ja pod namiotem na plaży z małymi dziećmi....z których jedno miało biegunkę, drugie jakieś coś a trzecie wysypkę, która w BB okazała się szkarlatyną, piasek w prowadnicach drzwi kiowych zgrzytał jeszcze pół roku później, aaaa... raz stałam 4godziny w kolejce do promu ...
....ale takiego frycowego jak Rikardo nie zapłaciłam :sm:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.07.2013 09:56

Bea.ta napisał(a):jeśli chodzi o RAb - to mogę napisać, że odradzam bo...

Ale trzy razy pojechałaś:)... Nie no, zobaczymy po trasie... Pełen luzik i kulturka... Będą chęci - zjadę w Jablanac... nie będzie chęci - Prizna...

EDIT: a jak mnie najdzie, to sobie na Hvar znowu pojadę i tez będzie dobrze:)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2013 10:40

MRK napisał(a):Ale trzy razy pojechałaś:)... Nie no, zobaczymy po trasie... Pełen luzik i kulturka... Będą chęci - zjadę w Jablanac... nie będzie chęci - Prizna...

EDIT: a jak mnie najdzie, to sobie na Hvar znowu pojadę i tez będzie dobrze:)

właśnie :)
trzy razy byłam :)
raz, że nie poddaję się łatwo :) a dwa ... ma Rab coś w obie, tylko trzeba to wyczuć :) tak jak w Pagu .. :)
o, to jest myśl - jedź na Hvar :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone