napisał(a) tomwak » 28.07.2013 15:49
Witam
Jestem "świeżak" na tym forum. Za dwa tyg wybieram się do Cro na wyspę Pag. Wyjazd autem z Krakowa w sobotę wieczorem by dojechać na miejsce rano. Nie robiłem rezerwacji i mam nadzieje że znajdziemy coś rozsądnego w ciemno w tym czasie - szczyt sezonu
(7 dni czyli 11-18 sierpnia od ND do ND - tylko w tym czasie mamy urlop)
Będziemy szukać wspólnego apartamentu dla mnie z żoną i dzieckiem (5 lat) + szwagier z dziewczyną czyli 4 dorosłych + 1 dziecko. Zależy nam aby w okolicy była jakaś piaszczysta plaża tak na wszelki wypadek gdyby żwirkowe nam nie podpasowały (mnie to wsio ryba ale kobitki i dziecko są wybredne). Jednocześnie dobrze by w okolicy był jakiś większy sklep i miejsce do długich spacerów np: wieczorami. Na nocleg za dzień mamy przeznaczone max ok.70Euro na dzień za apart.dla 5osób (oczywiscie jak będzie taniej to się nie pogniewamy). Początkowo mieliśmy jechać do Nin ale to forum przekonało nas do tej pięknej wyspy. Myśleliśmy o miejscowości Pag lub Stara Novalja (ta jest chyba trochę daleko na odludziu)
Jak oceniacie czy jest szansa na znalezienie w mieście Pag dobrego apartamentu w tej cenie w ciemno w szczycie sezonu ?
Czy w miejscowości Pag są jakieś piaszczyste plaże ?
Jakie ewentualnie miejscowości byście polecili mi na tej wyspie ?
z góry dzięki za podpowiedzi (na forum wyczytałem już wiele wątków ale jakoś nie jestem do końca pewny więc stąd moje pytania)