Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Korčula

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 02.07.2023 21:56

te kiero napisał(a):Piękności, Korcula bardzo korci, bo dla mnie dziewicza; znajomi byli blisko 20x...

...oj korci, korci. My może nie 20 razy, ale z połowę tego na pewno. W tym roku również wpadniemy tam niedlugo na kilka dni. :D
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 03.07.2023 10:58

kiepuczi napisał(a):Pošip z kolei uważany jest za króla wszystkich białych wytrawnych win chorwackich.

Team Vugava zgłasza veto :lol:
Furido
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Furido » 08.07.2023 16:10

Dzień dobry

Kochani planuję spędzić kolka dni na wyspie. I mam pytanko odnośnie samej wyspy. Wyczytałem ze można wypożyczyć skuter na miejscu ? Ktoś coś wie na ten temat w praktyce. I drugie pytanie gdzie kupić wino lane w plastiki ?? Do degustacji oczywiście ogarnę inne ale na wieczorne posiedzenia raczej takie będzie bardziej ekonomiczne.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 08.07.2023 18:42

Na wieczorne posiedzenia jednak szukaj czegoś lepszego, bo plastiki mają bardzo różną jakość i bywają doprawiane spirytusem. Zresztą w winnicach albo w sklepach regionalnych też sprzedają baniaki, tam można zakładać że takie wino będzie pijalne. Czegoś "no name" bez etykiety, z przydrożnego straganu albo "od sąsiada" nie ryzykowałbym.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.07.2023 19:28

Furido napisał(a):Dzień dobry

Kochani planuję spędzić kolka dni na wyspie. I mam pytanko odnośnie samej wyspy. Wyczytałem ze można wypożyczyć skuter na miejscu ? Ktoś coś wie na ten temat w praktyce. I drugie pytanie gdzie kupić wino lane w plastiki ?? Do degustacji oczywiście ogarnę inne ale na wieczorne posiedzenia raczej takie będzie bardziej ekonomiczne.

Wysłałam Ci wiadomość na PW
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 16.07.2023 12:44

Witam, w sierpniu będziemy pierwszy raz na Korculi na dłużej, a nie na jeden dzień. Podpowiedzcie proszę, gdzie są fajne plaże. My będziemy w samym mieście Korčula, ale nie ma pro lemu żeby jojezdzac na plażę autem. Kompletnie nie znam tej wyspy.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 16.07.2023 14:23

Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 19.07.2023 13:32

Guinness79 napisał(a):Witam, w sierpniu będziemy pierwszy raz na Korculi na dłużej, a nie na jeden dzień. Podpowiedzcie proszę, gdzie są fajne plaże. My będziemy w samym mieście Korčula, ale nie ma pro lemu żeby jojezdzac na plażę autem. Kompletnie nie znam tej wyspy.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Zasadniczo, przede wszystkim plaże na południowym wybrzeżu, na które wjeżdża się od strony wsi Žrnovo: Bratinja Luka, Rosohatica.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.07.2023 16:57

...proponuję jeszcze Żitną, Čavicę i Pupnatską Lukę.
W obecnej chwili woda na Korculi jest bardzo ciepła. Najgorętsze chwile na plaży to godziny od 16 do 17.

Pozdrawiam z Korculi :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 19.07.2023 17:15

...a ja dodam Samograd i Vaję :D
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 19.07.2023 20:33

Dzięki za podpowiedzi odnośnie plaż. Jeszcze chwila sprawdzę Wasze propozycje
Niclaus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niclaus » 20.07.2023 10:37

Wypożyczalnia quadów? Może ktoś korzystał i podzieli się adresem?
Googlam, ale poza rowerami, autami i skuterami nic się więcej nie pokazuje.
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 20.07.2023 15:33

Mam pytanko, jak dostać się na plażę Priżba? Chcemy tam podjechać z drugiego końca wyspy i moje pytanie, gdzie najlepiej zostawić auto i jak tam się dostać. Pewnie pływają jakieś wodne taksówki? A jak wygląda powrót, trzeba się umówić, czy oni pływają do jakieś godziny?
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 20.07.2023 15:38

Sorry chodziło mi o wyspę Proizd, a nie Priżba. Drobna pomyłka
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.07.2023 17:05

Niclaus napisał(a):Wypożyczalnia quadów? Może ktoś korzystał i podzieli się adresem?
Googlam, ale poza rowerami, autami i skuterami nic się więcej nie pokazuje.

Tylko takie wynalazki widziałem w Žrnovskiej Banji, ale nie wiem czy wypożyczają, czy tylko wycieczki objazdowe...
https://www.korcula-buggy.com/en/photo-gallery

Guinness79 napisał(a):Sorry chodziło mi o wyspę Proizd, a nie Priżba. Drobna pomyłka

https://muro.com.hr/proizd-raspored-voznje/

Parkowałem obok ...
https://www.google.com/maps/place/Publi ... ?entry=ttu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Korčula - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone