A jaki "urlopnik" jesteś?
miastowo-zwiedzający, leżąco-plażujący, łódko-pływający, pieszo-rowerowy-interieur?
Jakie widoki preferujesz?
Otwarte morze i (prawie) gładki horyzont, wysepki w pobliżu,... ?
boboo napisał(a):A jaki "urlopnik" jesteś?
miastowo-zwiedzający, leżąco-plażujący, łódko-pływający, pieszo-rowerowy-interieur?
Jakie widoki preferujesz?
Otwarte morze i (prawie) gładki horyzont, wysepki w pobliżu,... ?
Habanero napisał(a):coco jumbo napisał(a):Myślimy o Peljesacu lub Korculi. Wiem że tu są miłośnicy półwyspu ale myślę że wielu zwiedziło również wyspę i coś pomogą. )
Racisce, Prizba, Prigradica.
coco jumbo napisał(a):Habanero napisał(a):coco jumbo napisał(a):Myślimy o Peljesacu lub Korculi. Wiem że tu są miłośnicy półwyspu ale myślę że wielu zwiedziło również wyspę i coś pomogą. )
Dzięki A samo miasto Korcula? Okolica nadaje się do pływania supem po zatoczkach i eksplorowania rowerem?
Tomas12 napisał(a):Niestety nie mam za dnia ale mam jeszcze kilka filmów z okolic Orebic: plaza Duba, Korcula ,plaża Mokala i zatopiony wrak statku przy tej plaży.
Habanero napisał(a):coco jumbo napisał(a):Habanero napisał(a):coco jumbo napisał(a):Myślimy o Peljesacu lub Korculi. Wiem że tu są miłośnicy półwyspu ale myślę że wielu zwiedziło również wyspę i coś pomogą. )
Dzięki A samo miasto Korcula? Okolica nadaje się do pływania supem po zatoczkach i eksplorowania rowerem?
Dla mnie archipelag korczulański jest mega atrakcyjny do pływania kajakiem lub supem.
Prizba też ma fajne wysepki, a Racisce urocze zatoczki z plażami.
Jeśli chodzi o jazdę rowerem z Korczuli, to polecam drogę do Racisce,
po płaskim z dużą ilością ukrytych plażyczek pod drodze.
P.S.
Drogi na całej Korczuli są w super stanie, a ruch na nich znikomy.
Tomas12 napisał(a):....
Nam jak sie uda wyjechać to właśnie myślimy nad Prizba i objeżdżanie Korculi ale ogólnie potrzebna nam cisza .
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne