Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Korčula

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 16.08.2021 17:32

Byłem dzisiaj na Rosohatica. W sumie szału nie ma.
Choć przyznać muszę że pierwszy raz w Chorwacji spotkałem przydenne ryby płaszczkopodobne. I to prawdopodobnie nawet 2 gatunki.
Ktoś poleci coś ciekawego do plażowania? Póki co najlepsza plaża to ta w Lumbarda w okolicy FKK.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 18.08.2021 08:59

naszastruga napisał(a):I jeszcze jedno pytanie. Dojazd z Vela Luki do Prizby. Lepiej jechać przez Blato, czy dołożyć kilka minut i jechać przez Smokvicę?

Najprościej tak. A inne opcje zależą od tego, co chcesz po drodze zobaczyć.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 18.08.2021 09:50

Marsallah napisał(a):
naszastruga napisał(a):I jeszcze jedno pytanie. Dojazd z Vela Luki do Prizby. Lepiej jechać przez Blato, czy dołożyć kilka minut i jechać przez Smokvicę?

Najprościej tak. A inne opcje zależą od tego, co chcesz po drodze zobaczyć.

I tak też pojechaliśmy, droga wyremontowana od czasu, kiedy robiono zdjęcia na google sv. Ostatnie co chcieliśmy, to "zobaczanie" po paru godzinach jazdy w 35C ;)
MrM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrM » 04.09.2021 09:20

Czy ktoś się orientuje, czy na Korculi jest jakaś ręczna myjnia samochodowa? Po tygodniu jeżdżenia po szutrowych drogach auto już usyfione konkretnie.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 04.09.2021 10:57

MrM napisał(a):Czy ktoś się orientuje, czy na Korculi jest jakaś ręczna myjnia samochodowa? Po tygodniu jeżdżenia po szutrowych drogach auto już usyfione konkretnie.

Naprawdę na wakacjach szukasz myjni??? Szutrowa droga i pył to nie off-road 4x4. Przetrzyj szyby płynem i papierowym ręcznikiem, a swój obiekt miłości i dumy wypucujesz pod lupą po powrocie do kraju ;)

Swoją drogą też jeździliśmy na Kurculi po szutrówkach i jakoś wielkiego kurzu nie było.
MrM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrM » 04.09.2021 11:02

Dzięki, ale nie pytałem o życiowe mądrości.
szata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szata » 07.09.2021 14:35

Szukam konoby z wege potrawami, jakiś gulasz warzywny albo inne potrawy z warzywami. Ciężko jest mi znaleźć tradycyjne potrawy na warzywach. Albo same ryby albo owoce morza albo deski z mięsem. Urzędujemy okolice Brna

Dziękuje
mentos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mentos » 07.09.2021 15:34

Witam miłośników Korculi. Ja już jestem miłośnikiem Hvaru i Braca ;-). Na forum tych 2 wymienionych wysp znalazłem wsparcie i dobrzy ludzie poratowali scanami a nawet dokładnymi podesłanymi mapami turystycznymi tak by można było sobie zaprojektować tracka w jakiejś aplikacji do nawigacji przed zwiedzaniem na rowerze w ciągu jednego dnia tej wyspy. Wyzwanie Hvar i Brac już zrealizowane, teraz już myślę nad Korculą w roku przyszłym. Generalnie mam stałe miejsce gdzie jeżdżę na lądzie obok Igrane i latam autem z rowerem do punktu startu promu. Tu zostawię furę w Ploce i potem już rowerkiem najpierw przez Peljasic do Orebica no i na wyspę a potem już objazd kilkanaście godzin non stop bez spania. Taki ultrasik. No, to już backround przedstawiony a teraz szukam dobrych ludzi co pomogą linkami, mapami scanami itp. Dzięki z góry za pomoc.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 21.06.2022 06:45

Cześć Wszystkim.
Mam pytanie odnośnie tego miejsca, a właściwie o pomoc w jego lokalizacji, bo na Otočić Sridnjak mi to nie wygląda.
Czy to zdjęcie jest z Korčuli ? Jeśli tak, to gdzie się znajduje ?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 21.06.2022 07:06

Habanero napisał(a):Mam pytanie odnośnie tego miejsca

"Mapy google nie mogły otworzyć tego linku"

Możesz sprawdzić?

edit: to chyba jednak z moim telefonem coś nie tak
Ostatnio edytowano 21.06.2022 07:13 przez empire13, łącznie edytowano 2 razy
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 21.06.2022 07:51

Dzięki Krzysiek za szybką pomoc :D
Faktycznie to Sridnjak, ale na Rabie :D
Zawsze można liczyć na Ciebie :papa:
Doniacro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doniacro » 07.07.2022 15:51

Witam, czy ktoś może polecic konkretne miejsce, gdzie dostanę dobrą oliwę na Korculi?
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 07.07.2022 15:53

W tym roku ponownie spędzamy urlop na Korculi, chcieliyśmy też wybrać się na wycieczkę na VIS. czy ktoś się orientuje, czy są organizowane jakieś wycieczki np. z Vela Luki lub z Korculi?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2022 16:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Korčula - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone