Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Korčula

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 13.05.2021 18:15

Csw77 napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi.Można dokonać rezerwacji wcześniej?

Nie ma czegoś takiego jak "rezerwacja". Możesz wcześniej kupić bilet, ale i tak ustawiasz się w kolejce. Jak się nie załapiesz, płyniesz późniejszym rejsem.
Csw77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Csw77 » 13.05.2021 19:52

OK. Wszystko jasne
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 14.05.2021 04:01

Można nawet kupić bilety przez internet na stronie www Jadrolinii. Ja w zeszłym roku tak zrobiłem i okazało się, że to była dobra decyzja bo dojechaliśmy 15 minut przed odpłynięciem promu na Korculę i uniknęliśmy dzięki temu "nerwówki" czy na pewno zdążymy i prom nam nie ucieknie. W tym roku jedziemy na Ciovo tak więc dostaniemy się tam mostem

Pozdrav :papa:
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 21.05.2021 19:44

Koziorożec napisał(a):

Można nawet kupić bilety przez internet na stronie www Jadrolinii. Ja w zeszłym roku tak zrobiłem i okazało się, że to była dobra decyzja bo dojechaliśmy 15 minut przed odpłynięciem promu na Korculę i uniknęliśmy dzięki temu "nerwówki" czy na pewno zdążymy i prom nam nie ucieknie. W tym roku jedziemy na Ciovo tak więc dostaniemy się tam mostem

Pozdrav :papa:

Byłem w ubiegłym roku na Korculi. Przed wyjazdem sprawdziłem stronę Jadroliniji i nie znalazłem możliwości rezerwacji biletu. Ustawiłem się grzecznie w kolejce ok. 4 godzin przed wypłynięciem promu (Split - koniec lipca) i byłem 2 w kolejce. Prom był zapełniony w 60 %. Prawdopodobnie miałeś kupione bilety, ale bez rezerwacji. W marcu tego roku, Jadrolinija pochwaliła się, że uruchamiają możliwość rezerwacji.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 02.06.2021 20:16

Wszystko o Prizbie. Ci, którzy byli. Będę wdzięczna za wszelkie tipy, rekomendacje, gdzie, co i jak - sklepy, restauracje, atrakcje, rejsy, wypożyczalnie sprzętu itd.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 02.06.2021 21:39

naszastruga napisał(a):Wszystko o Prizbie. Ci, którzy byli. Będę wdzięczna za wszelkie tipy, rekomendacje, gdzie, co i jak - sklepy, restauracje, atrakcje, rejsy, wypożyczalnie sprzętu itd.

Jutro Ci odpiszę co wiem.
luz_de_gas
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luz_de_gas » 29.06.2021 23:33

PJazz napisał(a):
naszastruga napisał(a):Wszystko o Prizbie. Ci, którzy byli. Będę wdzięczna za wszelkie tipy, rekomendacje, gdzie, co i jak - sklepy, restauracje, atrakcje, rejsy, wypożyczalnie sprzętu itd.

a czy ja też mogę prosić?

dzięki z góry
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 30.06.2021 16:58

luz_de_gas napisał(a):
PJazz napisał(a):

a czy ja też mogę prosić?

dzięki z góry

Miał napisać miesiąc temu ;) Takie czasy, że można obiecać cokolwiek...
pietrys
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrys » 04.07.2021 20:18

Witam.

Doradzicie jakaś fajną jednodniową wycieczkę statkiem z Korculi lub Vela Luki? Najlepiej „objazdowa” po różnych fajnych „miejscowkach”.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2021 22:36

pietrys
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrys » 05.07.2021 08:05

Dziękuję ale to ze Splitu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2021 08:34

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2021 19:57

We własnym zakresie możesz wybrać się z Vela Luka do Hvaru, katamaranem czyli wodolotem.
Wymaga to wczesnego wstania, ale moim zdaniem dla zobaczenia Hvaru warto.

https://www.putovnica.net/prijevoz/brzi ... adrolinija

https://www.korculainfo.com/ferries/fer ... a-lastovo/
pietrys
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrys » 07.07.2021 09:04

Dziekuje za porady. Wybraliśmy wycieczkę do blue cave i kilka okolicznych wysp. Wycieczkę można kupić w agencji turystycznej przy promenadzie.
roman6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roman6 » 10.07.2021 17:33

Padło w tym roku na Pelješac i Korčulę.
Aby dobrze się przygotować i nie ominąć interesujących lokalizacji do odwiedzenia, mam do przeczytania dwa potężne wątki klubu miłośników oraz przynajmniej kilkanaście relacji z obu lokalizacji.
Czy w międzyczasie polecicie najlepsze plaże na Korčuli? Zależy mi przede wszystkim na snoorkowaniu. No i im mniej ludzi tym lepiej (a więc plaże miejskie odpadają). Na plaże będę dojeżdżać samochodem więc odległość nie ma znaczenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Korčula - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone