napisał(a) Marsallah » 12.02.2018 10:02
Wega napisał(a):Drodzy,
pomóżcie mi rozstrzygnąć taką kwestię... czy wybór apartamentu ( a właściwie małego domku) w Prigradicy przy głownej drodze wjazdowej do miasteczka to dobry pomysł? Miejsce opisane jest jako ciche i spokojne, ale zastanawiam się czy jednak ta droga nie będzie problemem. Dom znajduje się z 50 m. za znakiem z nazwą miejscowości.
Nie będzie. Prigradica to naprawdę zadupie. Sympatyczne, z konobami i sklepikiem, ale zadupie. Już wyjeżdżając z Blato w jej kierunku zobaczysz, że mało kto tamtą drogą jeździ. W Prigradicy nie ma urokliwych plaż (tak naprawdę, to nie ma PRAWIE żadnych), więc nie ma tam żadnego tranzytu. A okolica Prigradicy, czyli sąsiednie miejscowości na północnym wybrzeżu (Bristva, Babina) to jeszcze większe zadupia, gdzie raz pojedziesz, nie zatrzymasz się ani na chwilę i nigdy więcej nie wrócisz.
Nie zniechęcam do wyboru Prigradicy (sam tam spędziłem wakacje z rodziną) - myślę, że będziecie zadowoleni (choć na najbliższą sensowną plażę będziecie zapylać na południową stronę wyspy). Z zaopatrzeniem o wiele lepiej - w Blato znajdziecie wszystko, czego potrzeba.