Katowice - Split - Vela Luka no i dalej okolice Korculi
Jeszcze 9 dni =)
19/06 - 30/06
kyter napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów W połowie lipca jadę pierwszy raz na Korculę do miejscowości Brna w środkowej części wyspy. Przeglądałem kilka relacji z Korculi w poszukiwaniu najładniejszych zatoczek. Numerem 1 zdecydowanie jest Proizd. Chciałbym doradzić się kilku rzeczy od osób, które tam były. Czy w lipcu tłoczno jest na Proizdzie? Jak często kursują i mniej więcej od której kursują wodne taksówki z Vela Luki? Następne w kolejce są zatoki Zitna, Bacva i na północy wyspy Vaja i Samograd. Jakie jeszcze warto odwiedzić? Głównie zależy mi na tym, żeby nie było na nich dzikich tłumów
W kwestii zwiedzania, co warto zobaczyć na wyspie oczywiście poza miastem Korcula?
Będę bardzo wdzięczy za wszelkie rady i sugestie.
kyter napisał(a):Dzięki wielkie za odpowiedź Polecacie jakieś sprawdzone konoby z dobrym jedzeniem czy zdać się na TripAdvisor?
CROnikiCROpka napisał(a):kyter napisał(a):Dzięki wielkie za odpowiedź Polecacie jakieś sprawdzone konoby z dobrym jedzeniem czy zdać się na TripAdvisor?
Dobrze zjedliśmy w:
- konobie Balin (Zrnovo)
zielczi napisał(a):Ktoś orientuje się jak wygląda infrastruktura drogowa na korculi? Chodzi mi głównie o bezproblemowe poruszanie się busem na wyspie. Na Hvarze penetrowaliśmy najdalsze zakątki osobówką, ale busem raczej nie dalibyśmy rady. Tym razem jest nas 6 i musimy coś wynająć, wahamy się miedzy niewygodnym oplem zafirą a busem z tym że nie wiem busem damy radę jeździć po korculi.
alemarszalek napisał(a):Dzięki wielkie za informacje,
Jedziemy z Podkarpacia dokładnie z Jasła przez Ożenną, Presov-kosice, Miskolc, Budapeszt, Balaton, Letenye Gorican i dalej.... tak więc kawał drogi
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne