radek_sziwa napisał(a):Hej,
Mam pytanko do osób znających Prizbe. Zastanawiam się nad kwaterą przy samym cyplu, dosłownie 100m od małego portu, po lewej stronie patrząc na googlemaps. Niestety nie mogę załączyć zdjęcia ani linku ze względu na ograniczenia na forum dla "świeżych" użytkowników. Jadę z żoną i 4 letnią córką. Z tego co widzę, Prizba jest raczej malutka. Moje pytanie brzmi czy w samej mieścinie są jakieś restauracje gdzie można pójść na obiad w ciągu dnia oraz wieczorem? Ile ich jest i czy będą już otwarte w drugiej połowie czerwca? Czy są to fastfoody z hamburgerami itp. czy raczej normalne restauracje z rybą, jakimiś owocami morza, pizzą itp? Czy można kupić jakieś lody? Wiem, że jest sklepik z podstawowymi produktami, czy dostanę w nich np. świeże bułki bądź chleb? Generalnie chodzi mi o to, żeby nie jeździć codziennie na kolacje i zakupy a wszystko mieć w zasięgu spaceru z 4-latką.
Dziękuję za pomoc.
Restauracji jest kilka. Konkretnie cztery. Od 15tej raczej już zamówisz wszystko z karty, ale pewniejsze są godziny od 17tej. Niestety nie wiem czy są czynne w czerwcu.
W porcie i na Priscapacu przez cały dzień (od rana do wieczora) zjesz lody, napijesz się kawy, piwa czy coli, zjesz frytki czy pizzę (chyba z mrożonej). Nie pamiętam czy mają hamburgery.
W sklepiku kupisz i bułki i chleb.
Nie mam niestety własnych doświadczeń z miesiąca czerwca. Może ktoś "czerwcowy" skoryguje moje informacje.