Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.08.2012 12:22

Ludzie, tu nie padało od maja..... od ok. 10 czerwca non stop upały, które naprawdę trudno znieść....Marzę o załamaniu pogody (prawdziwym, nie takim jak to prognozują po niedzieli, że temperatury spadną .. do 30 st...). Ale to się najprawdopodobniej nie stanie.. a nawet gdyby, to na 20 st. i deszcz przez tydzień naprawdę nie nie ma szansy..Niestety..
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 26.08.2012 13:08

Pani Kasiu ,front burzowy nadchodzi. Ciekawe czy do Hvaru dotrze i ew. kiedy:

http://www.sat24.com/pl/ba

Po prawej w okienku ,2 zębate kółeczka to ustawienia ,trzeba zaznaczyć błyskawice to pokaże wyładowania(pomarańczowe krzyżyki)

:)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.08.2012 20:19

$$ napisał(a):Pani Kasiu ,front burzowy nadchodzi. Ciekawe czy do Hvaru dotrze i ew. kiedy:

http://www.sat24.com/pl/ba

Po prawej w okienku ,2 zębate kółeczka to ustawienia ,trzeba zaznaczyć błyskawice to pokaże wyładowania(pomarańczowe krzyżyki)

:)

No to jakoś przeszedł bokiem, bo tutaj nic.. poza tym, że powiało ze 2 h i nieco się zachmurzyło.....W naszej wiosce nie spadła ani kropla deszczu, a temperatura teraz (po 21.00) 26,5 st... Hvar ma specyficzny klimat...
Najprawdopodobniej z deszczu niestety nici...
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 26.08.2012 21:06

No niestety , myśmy liczyli na przydrożne jeżyny a tu nici :cry: Całe krzaki z owocami ususzone. Pocieszalismy się figami, które dostaliśmy od gospodarzy.
W drodze powrotnej 7 pożarów widzieliśmy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2012 21:33

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ludzie, tu nie padało od maja..... od ok. 10 czerwca non stop upały, które naprawdę trudno znieść....Marzę o załamaniu pogody (prawdziwym, nie takim jak to prognozują po niedzieli, że temperatury spadną .. do 30 st...). Ale to się najprawdopodobniej nie stanie.. a nawet gdyby, to na 20 st. i deszcz przez tydzień naprawdę nie nie ma szansy..Niestety..

Z 12-tego na 13-tego sierpnia około czwartej w nocy w Zavali spadło kilka kropel, cały kamping wziął się do ewakuacji pozostawionych na powietrzu rzeczy, ale były to kpiny z deszczu. Od rana po staremu, słońce i lekki wiatr. Patrząc na okoliczną przyrodę i nie tylko, życzę Wam solidnego zlewu, oczywiście bez anomalii.

Pozdrawiam.

P.S. Czy dobrze pamiętam? Pani mieszka na tej "patelni" wystawionej do słońca o nazwie Rudine?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.08.2012 23:52

Interseal napisał(a):P.S. Czy dobrze pamiętam? Pani mieszka na tej "patelni" wystawionej do słońca o nazwie Rudine?

A juści... :)
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 28.08.2012 08:55

Dziękuję wszystkim Miłośnikom, dzięki Wam mieliśmy cudowne wakacje.
Pozdrawiam
Poti
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 28.08.2012 09:02

A co do pogody, to wracaliśmy 26 sierpnia i w głębi lądu lało cały dzień. I było ok 16 stopni. Poprawiło się dopiero przed samą granicą ze Słowenią.
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 29.08.2012 21:16

Witajcie (jak widać na załączonym obrazku jestem na forum niczym ta nowalijka, ale nie w Chorwacji). W ubiegłym roku we wrześniu byliśmy m.in. na wyspie Hvar (Vrboska) było cudownie, ale....
Byliśmy tylko 3 dni (mogliśmy więcej, nasze postępowanie to czysty kretynizm, ale cóż gnało nas dalej). Przestrzegam więc wszystkich by nie popełniali tego błędu i zakotwiczyli tam na więcej dni i nie żałowali jak ja teraz, że byłam tuż obok i nie widziałam tego i owego... (oczywiście wnioski te przyszły po opisach na forum).
Ostatnio edytowano 29.08.2012 21:31 przez aga_stella, łącznie edytowano 1 raz
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 29.08.2012 21:30

Mam prośbę! Jak się edytuje wpisy? W tym powyżej wkradło się dwa razy" nas" nas. Chcę poprawić i kręcę się jak dziecko we mgle, nie mogę znaleźć edycji.
Ostatnio edytowano 29.08.2012 21:37 przez aga_stella, łącznie edytowano 1 raz
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 29.08.2012 21:32

Sorka, już znalazłam. Ach te blondynki....
luka87sg
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luka87sg » 03.09.2012 05:58

Kupię gdzieś w Jelsie grilla ? ;-))
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.09.2012 07:34

luka87sg napisał(a):Kupię gdzieś w Jelsie grilla ? ;-))

A o co dokładnie chodzi? O sprzęt do grillowania? Hm... W Jelsie raczej ciężko, ale w St.Gradzie bardziej prawdopodobne (Volat).. Tutaj to nie jest popularny "sprzęt". W Dalmacji praktycznie przy każdym domu, w gródku jest kominek/ grill ogrodowy.. to standard....polecałabym znalezienie kwatery, gdzie jest on do dyspozycji gości. .
luka87sg
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luka87sg » 03.09.2012 08:01

Właśnie jestem na zatoce Pokrivenik i nie ma do dyspozycji gości grilla..
Domyslam się że nie jest to popularny sprzęt bo po drodze nie było w żadnym sklepie gdzie się zatrzymywaliśmy.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.09.2012 12:13

luka87sg napisał(a):Właśnie jestem na zatoce Pokrivenik i nie ma do dyspozycji gości grilla..
Domyslam się że nie jest to popularny sprzęt bo po drodze nie było w żadnym sklepie gdzie się zatrzymywaliśmy.

Na zatoce? Ojej, tylko nie spadnijcie.
Stari Grad - sklepy : Volat lub Maestral.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone