napisał(a) mariusz_77 » 24.07.2012 14:45
Basik_63 napisał(a):mariusz_77 napisał(a):Również witam z Hvaru-Sv.Nedelja upalnego i przepięknego... piszę siedząc na tarasie i przyglądając się spienionym falom... Ja mam zupełnie inne odczucia odnośnie polaków na Hvarze - spotykam ich na każdym kroku
, w moim miejscu pobytu na 6 pokoi 3 zajmują Polacy!! i wszędzie słyszę nasz język.
Dziś już po wyprawie na sv.Nikole.... jednak zatunelowy Hvar jest tak piękny, że nie chce się stąd ruszać.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ta przed tunelowa część też ma swój urok. Polecam wycieczkę do Velo i Malo Grablije, Rudine - perełki wśród hvarskich wiosek.
Pozdravki z Jelsy
PS. Jakie wrażenia po dzisiejszej nocnej burzy???
Oczywiście i ten "przedtunelowy" Hvar objeżdżamy we wszystkie strony zrobiliśmy już 700 km na wyspie
Burzę przeżyliśmy
szczególnie moja żona... mimo duchoty pozamykała wszystkie okna... dzisiaj chwilkę popadało i jest dużo świeższe powietrze, nasza gospodyni mówi ze to pierwszy deszcz od 2 miesięcy
Niestety już za kilka dni przyjdzie nam wracać
ciężko będzie się rozstawać, ale na pewno będziemy jeszcze w Jelsie bo obiecałem zonie przed wyjazdem jeszcze raz tamtejsze pyyszne lody
Może uda nam siebie jakoś wypatrzeć i spotkać... w Starim Gradzie udało się wypatrzeć mnie Arturowi i zamieniliśmy kilka słów oraz doświadczeń
Pozdrawiamy również wszystkich na Hvarze i nie tylko