Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 17.07.2012 16:59

Również witam z Hvaru-Sv.Nedelja upalnego i przepięknego... piszę siedząc na tarasie i przyglądając się spienionym falom... Ja mam zupełnie inne odczucia odnośnie polaków na Hvarze - spotykam ich na każdym kroku :D , w moim miejscu pobytu na 6 pokoi 3 zajmują Polacy!! i wszędzie słyszę nasz język.
Dziś już po wyprawie na sv.Nikole.... jednak zatunelowy Hvar jest tak piękny, że nie chce się stąd ruszać.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. :D
Anitaanitamta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 18.07.2012 08:06

kroj napisał(a):
Anitaanitamta napisał(a):
kroj napisał(a):Puk, puk, dzień dobry,
czy zapisy do klubu jeszcze możliwe? Jeśli tak..to..ja..bardzo chętnie..
Wybieramy się w sierpniu do Zavali, oczywiście z czworonogami, ktoś wcześniej pytał już o weterynarza, wiem, że jest w St. Gradzie, a czy wiecie może, czy na południu wyspy w razie, odpukać, czego znajdziemy pomoc wet?
Pozdrawiam :papa:

Witam serdecznie - my też do Zavali w sierpniu z czterołapem - a jakby co ( odpukać oczywiście ) to mąż jest " nieludzkim lekarzem " czyli weterynarz będzie na miejscu... :papa: A do klubu mam nadzieję się wkupić po powrocie... Pozdrawiam

Oooo, dopiero teraz odczytałam :), super!, u nas będzie w sumie 8 łap, tylko wywieście może jakąś flagę w tej Zavali, bo inaczej będziemy pohukiwać w poszukiwaniu :), oczywiście odpukać!
Pozdrav
:D

Ojej....... a ja dopiero teraz odczytałam... nietrudno będzie namierzyć 3 osoby szarpiące się z nadpobudliwym owczarkiem niemieckim , który po roku szkoleń chodzi przy nodze ale niekoniecznie właściciela :oops: Do zobaczenia :D
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 18.07.2012 20:16

Anitaanitamta napisał(a):Ojej....... a ja dopiero teraz odczytałam... nietrudno będzie namierzyć 3 osoby szarpiące się z nadpobudliwym owczarkiem niemieckim , który po roku szkoleń chodzi przy nodze ale niekoniecznie właściciela :oops: Do zobaczenia :D

A u nas bardzo młody wyżeł + springer :)
Już ciężko doczekać się.
Pozdrawiam :P
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 24.07.2012 13:39

mariusz_77 napisał(a):Również witam z Hvaru-Sv.Nedelja upalnego i przepięknego... piszę siedząc na tarasie i przyglądając się spienionym falom... Ja mam zupełnie inne odczucia odnośnie polaków na Hvarze - spotykam ich na każdym kroku :D , w moim miejscu pobytu na 6 pokoi 3 zajmują Polacy!! i wszędzie słyszę nasz język.
Dziś już po wyprawie na sv.Nikole.... jednak zatunelowy Hvar jest tak piękny, że nie chce się stąd ruszać.

Ta przed tunelowa część też ma swój urok. Polecam wycieczkę do Velo i Malo Grablije, Rudine - perełki wśród hvarskich wiosek.
Pozdravki z Jelsy :hut:

PS. Jakie wrażenia po dzisiejszej nocnej burzy???
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 24.07.2012 13:42

Nie wiem czy słyszeliście o pożarach na lądzie, przed wyjazdem sprawdźcie przejezdność dróg i autostrad... :?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.07.2012 13:51

Basik! Słodkości, palce lizać. Dziękujemy pięknie!!!! Do zobaczenia.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 24.07.2012 14:22

To ja dziękuję, że mogłam choć trochę polskich słodkości podrzucić. Najbardziej się zawsze boję czy uda mi się dowieźć takie produkty w całości czy tez w stanie "rozkładu"... :wink: Ale znowu mi się udało w całości. I cieszę się, że choć trochę osłodziłam życie. Do zobaczenia. :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 24.07.2012 14:45

Basik_63 napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):Również witam z Hvaru-Sv.Nedelja upalnego i przepięknego... piszę siedząc na tarasie i przyglądając się spienionym falom... Ja mam zupełnie inne odczucia odnośnie polaków na Hvarze - spotykam ich na każdym kroku :D , w moim miejscu pobytu na 6 pokoi 3 zajmują Polacy!! i wszędzie słyszę nasz język.

Ta przed tunelowa część też ma swój urok. Polecam wycieczkę do Velo i Malo Grablije, Rudine - perełki wśród hvarskich wiosek.
Pozdravki z Jelsy :hut:

PS. Jakie wrażenia po dzisiejszej nocnej burzy???

Oczywiście i ten "przedtunelowy" Hvar objeżdżamy we wszystkie strony zrobiliśmy już 700 km na wyspie :D :D
Burzę przeżyliśmy 8O szczególnie moja żona... mimo duchoty pozamykała wszystkie okna... dzisiaj chwilkę popadało i jest dużo świeższe powietrze, nasza gospodyni mówi ze to pierwszy deszcz od 2 miesięcy :o
Niestety już za kilka dni przyjdzie nam wracać :( :( :( ciężko będzie się rozstawać, ale na pewno będziemy jeszcze w Jelsie bo obiecałem zonie przed wyjazdem jeszcze raz tamtejsze pyyszne lody :D :D
Może uda nam siebie jakoś wypatrzeć i spotkać... w Starim Gradzie udało się wypatrzeć mnie Arturowi i zamieniliśmy kilka słów oraz doświadczeń
Pozdrawiamy również wszystkich na Hvarze i nie tylko :papa:
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 24.07.2012 18:54

Witam jedni już wrócili inni jadą dopiero a jeszcze inni siedzą sobie jeszcze na ziemi obiecanej :) ..najważniejsze że przybywa miłośników tej wyspy czuje dusza moja że w tym roku będzie ich rekord :!: pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.07.2012 21:57

Póki iskry w kontaktach się nie pokazują, póki grzmotów jak bombardowanie brzmiących nie słychać, to nie było burzy...Burza była bardzo daleko stąd...
pan od ciasteczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pan od ciasteczek » 25.07.2012 09:20

Niniejszym składam podanie o przyjęcie do klubu. Od 4 sierpnia będziemy w Świętej Niedzieli.
Jako wpisowe wrzucam fotkę Jelsy z jednostki rybno-piknikowej, wrzesień 2010. Pozdrawiam !

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.07.2012 17:52

pan od ciasteczek napisał(a):Niniejszym składam podanie o przyjęcie do klubu.

I ja również.
Byliśmy od 4 do 16 VII

Obrazek

pzdr :wink:
atands
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atands » 27.07.2012 21:54

To też proszę o wpisanie ;) 16.06-30.06
Obrazek

Więcej zdjęć z pobytu (już dawałem link w innym wątku)http://www.panoramio.com/user/2540152/tags/Hvar
(a tu więcej zdjęć z Chorwacji - razem z tymi z Hvaru - Zivogosce Blato, Zagrzeb, Split, Makarska, trochę macro)http://www.panoramio.com/user/2540152/tags/Chorwacja
(a tu Bośnia - głównie Mostar)http://www.panoramio.com/user/2540152/tags/Bosnia%20i%20Hercegowina

:)
Ostatnio edytowano 28.07.2012 08:57 przez atands, łącznie edytowano 1 raz
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 28.07.2012 21:10

No i nie udało nam się Mariuszu wypatrzeć. Dopiero dzisiaj zajrzałam do neta. Mam tu ograniczony dostęp. Szkoda, ale może kiedyś się wypatrzymy nawet w Twoim rodzinnym mieście. Czasami tam bywam. :) Kto wiem może mamy nawet wspólnych znajomych w twym mieście...
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 29.07.2012 15:19

A ja Mariusza i innych cromaniaków pozdrawiam, niestety już z Polski..
Piękne dwa tygodnie na wyspie..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone