Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.05.2012 20:42

Dziękuję uprzejmie za info :) dziś jeszcze sprawdzałem i pokazywał mi się na 2011r. Nie będziemy sami namówiliśmy na rowery znajomych :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.05.2012 20:43

bluesman napisał(a):wpieprzanie się komuś w rozmowę to brak kultury ...........

Widzisz jak to jest, gdy Ty robisz to samo...
A teraz pomyśl. Co Kasia ma wspólnego z aktualnym cennikiem przewoźnika... :roll: :wink:
Zrobię EDIT:
Co ma bagażnik do Twojego braku ogłady... 8O

I jeszcze jeden EDIT.
Kasia Ci poszła na rękę i pokazała, czego Ty nie potrafisz odszukać, co i tak w całkowitym koszcie wakacji, ma pięćdziesiąte znaczenie...
Resztę sobie podaruj.
Ostatnio edytowano 23.05.2012 20:48 przez FUX, łącznie edytowano 2 razy
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.05.2012 20:45

FUX napisał(a):
bluesman napisał(a):wpieprzanie się komuś w rozmowę to brak kultury ...........

Widzisz jak to jest, gdy Ty robisz to samo...
A teraz pomyśl. Co Kasia ma wspólnego z aktualnym cennikiem przewoźnika... :roll: :wink:

Przeczytaj wyżej ............. i więcej nie podsłuchuj łobuzie :P
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.05.2012 20:48

parę kun wte czy wewte ......... za dużo zmieniłeś w poście by odpowiedź miała sens :) po prostu chcę założyć budżet na wyjazd. Niektórzy są na garnuszku państwa, niektórzy mają prywatną inicjatywę, widocznie trudno Ci zrozumieć, że ktoś może planować wydatki. A jak wspomniałem jeszcze dziś sprawdzałem znaną mi stronę Jadrolinii. Skoro lepiej umiesz szukać ? chwała Ci za to ale sądzę, że raczej nie musisz się przesadnie liczyć z pieniędzmi ;) Grzecznie poprosiłem i dostałem odpowiedź, Pani Kasia jest dorosłą osobą i nie potrzebuje adwokata :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.05.2012 21:09

Czyli jak dobrze rozumiem za osobę dorosłą 47 kun plus za auto 318kun ?
Andzia200611
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia200611 » 23.05.2012 21:12

To jest asfaltowa droga? Jestem w szoku. To o co tyle szumu na forum w związku z przejazdem tą drogą? Czytając te wszystkie posty, czasem napikowane nawet odrobiną histerii byłam przekonana że to szutrówka, przy której rajd Dakar to pryszcz. O co w tym chodzi?
A co do zwiedzania Dubrovnika, to własnie tak planowałam, aby być tam popołudniu i wieczorem, a na noc spędzić w jakiejś kwaterze. Tylko w zasadzie nie wiem gdzie. Czy szukać w samym mieście, czy też w miejscowościach ościennych. To nie musi być wypasiony apartament z widokiem na morze. Chodzi o to aby się przede wszystkim przespać w łóżku.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.05.2012 21:15

Widocznie nie zwracałaś uwagi na jakość drogi w relacjach :) głównym problemem w tej drodze jest brak pobocza czyli kończy się z boku asfalt i zaczyna się hm jakby to nazwać rów ? w każdym razie takie głębsze coś lub tez nic :)
Andzia200611
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia200611 » 23.05.2012 21:43

Czyli, jak rozumiem, jazda tą drogą w nocy nie jest najlepszym pomysłem, bo można wylądować w tym "rowie"? :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.05.2012 05:51

Droga jest stosunkowo wąska i problemem jest mijanie się z jadącym z naprzeciwka autem, a gorzej kamperem czy dostawczakiem. Jeżeli ktoś nie bardzo czuje rozmiary własnego pojazdu może się stresować. Co do owego rowu :) to w wielu miejscach nie jest to rów w naszym pojęciu, a pionowo ścięty fragment skały. Sądzę, że późnym wieczorem nie będzie ruchu i cała droga będzie Twoja :) Zdjęcia nie są moje tylko z netu

to z Travel Info

Obrazek

to z cronatura.com

Obrazek
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.05.2012 09:24

Paradoksalnie nocą łatwiej, bo dużo wcześniej widzisz nadjeżdzający z przeciwnego kierunku pojazd (ważne na odcinku jakiś 15 km przed Jelsą, gdzie droga najbardziej kręta).. z daleka dostrzegasz świata jego reflektorów. Ostrożnie, noga z gazu i wszystko ok.
Jeśli prom będzie pełny (plus kampery), to rzeczywiście istnieje spore prawdopodobieństwo, że podróż się wydłuży... jazda całą kolumną wymaga cierpliwości, bo możliwości wyprzedzania na tej drodze są ograniczone.
W wypadku, kiedy prom będzie full (w tym i te nieszczęsne kampery), trzema mieć nadzieję, że Wasze autko będziecie zjeżdzać na początku.
Ale w każdym razie rejs z Drvenika to w tym wypadku najlepsze rozwiązanie. Jazda do Splitu i rejs stamtąd to dodatkowych kilka godzin podróży zupełnie bez sensu. Tylko ważne: zatankować na lądzie do pełna. Najbliższa stacja paliw na wyspie dopiero w Jelsie (nie jest czynna 24 h, ale max. do 21.00)!!!
andriu.polak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriu.polak » 24.05.2012 09:56

Fajne jest to na tej drodze, że bardziej stresuje się pasażer po prawicy. Można co nieco usłyszeć od niego, poczuć paznokcie w udzie i takie tam. Ten trudny odcinek jest od Humaca do Jelsy. Trzeba po prostu zwolnić szczególnie np na zakręcie i jak np jedzie straż pożarna lub ciężarówka z przeciwka. Można się nawet zatrzymać. Niech spokojnie przejedzie i ruszyć dalej. Kierowca musi podarować sobie obłędne widoki i skupić się na drodze.
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 26.05.2012 10:07

Witam!
W sierpniu jedziemy na Hvar. Wynajęliśmy robinsonadę między Zavalą a Gromin Dolac. W związku z tym mam pytanie: gdzie w Starim Gradzie lub Jelsie znajduje się targ rybny, ponieważ podejrzewam, że w Zavali niczego takiego nie znajdę? Z góry dziękuję, kibic.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.05.2012 10:20

kibic napisał(a):Witam!
W sierpniu jedziemy na Hvar. Wynajęliśmy robinsonadę między Zavalą a Gromin Dolac. W związku z tym mam pytanie: gdzie w Starim Gradzie lub Jelsie znajduje się targ rybny, ponieważ podejrzewam, że w Zavali niczego takiego nie znajdę? Z góry dziękuję, kibic.

W Jelsie od parkingu jakieś 150 - 200 m.. przejdź na drugą stronę ulicy i przed starówką za małym Kerum skręć w prawo (jest tabliczka z napisem "Ribarnica" i strzałką).
W St.Gradzie to żółty budynek, który mijasz z prawej strony przed dojazdem do ścisłego centrum (obok jest kafejka Kasper przy parku i małym parkingu). Tylko to trzeba rano; między 8.00 a 8.30... ok 9.00 już po balu
plan St.Gradu
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 26.05.2012 10:33

Dziękuję za szybką i szczegółową odpowiedź.
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 26.05.2012 11:17

bluesman napisał(a):Droga jest stosunkowo wąska i problemem jest mijanie się z jadącym z naprzeciwka autem, a gorzej kamperem czy dostawczakiem. Jeżeli ktoś nie bardzo czuje rozmiary własnego pojazdu może się stresować. Co do owego rowu :) to w wielu miejscach nie jest to rów w naszym pojęciu, a pionowo ścięty fragment skały. Sądzę, że późnym wieczorem nie będzie ruchu i cała droga będzie Twoja :) Zdjęcia nie są moje tylko z netu

to z Travel Info

Obrazek

to z cronatura.com

[iMmg]http://anians62.republika.pl/HorrorRoad.JPG[/img]
Moge tylko dodac polecam i pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone