Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.05.2012 19:23

Andzia200611 napisał(a):myślałam, myślałam i wymyśliłam :lol:
A może tak zamiast m. Hvar poszukać zakwaterowania w Jelsie?
Mając na uwadze moje wcześniej wskazane wątpliwości, to może jednak Jelsa byłaby lepszym rozwiązaniem?

Co wy na to drodzy Miłośnicy? Wy znacie tą wyspę. Ja ją chcę dopiero poznać.

Pomożecie?:)

a może ...... Vrboska? ;)
bliżej do .... Kasi :)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 10.05.2012 08:41

Ja sie podpytam. Jaka miescowosc polecacie dla rodzin z malymi dzieciakami ? Zeby sklep byl i kilka jakies konoby.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 10.05.2012 08:44

Nie byłem dłużej na Hvarze, ale jakbym miał być to raczej w okolicy Sv. Nedjelii 8)
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 10.05.2012 11:42

Rafał K napisał(a):Nie byłem dłużej na Hvarze, ale jakbym miał być to raczej w okolicy Sv. Nedjelii 8)

Twój instynkt dobrze Ci podpowiada ;)

A przy okazji - czy ta szutrówka ze sv. N do Hvaru nie przeobraziła się już przypadkiem w asfaltówkę?
Andzia200611
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia200611 » 10.05.2012 12:55

To znowu ja:)
Spróbuję inaczej rozwiązać moje Hvarsko-Jelsovskie dylematy.
Czy ktoś mi możne coś powiedzieć o tych dwóch apartamentach:

Holiday Apartment Bozikovic - Mario Bozikovicia - Jelsa
Apartament Seka - Hvar

To są daw apartamenty, które mam do wyboru (jeszcze). Być może ktoś słyszał o tych apartamentach lub też osobiście poznał. Proszę o opinie.
Dzięki
JacKas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 11.05.2012 14:08

Witam
Mam pytanie.
Będziemy we wrześniu (od 1 go) stacjonować z zatoce Basina.
Pytanie,to gdzie najbliżej można wypożyczyć rower.
Vrboska? Jelsa? może gdzieś bliżej ? a może wcale :/
Jeśli macie jakieś info,to prosimy.
Dzięki
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2012 17:59

W Jelsie lub St.Gradzie.. mniej więcej taka sama odległość od Basiny.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 11.05.2012 19:49

Andzia200611 napisał(a):To znowu ja:)
Spróbuję inaczej rozwiązać moje Hvarsko-Jelsovskie dylematy.
Czy ktoś mi możne coś powiedzieć o tych dwóch apartamentach:

Holiday Apartment Bozikovic - Mario Bozikovicia - Jelsa
Apartament Seka - Hvar

To są daw apartamenty, które mam do wyboru (jeszcze). Być może ktoś słyszał o tych apartamentach lub też osobiście poznał. Proszę o opinie.
Dzięki

Ja osobiście wybrałabym Jelsę jako miejsce wypoczynku choćby ze względu na jej usytuowanie. Według mnie to doskonała baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy. Apartamentu nie znam, ale na fotkach wygląda bardzo pozytywnie. :D
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 12.05.2012 13:57

Mam takie pytanie - czy ktoś z Was odbył wycieczkę z Hvaru do Dubrovnika?
Mam taki plan: Stari Grad - Sucuraj (prom o 6.30 do Drvenika), potem ok. 125 km do Dubrovnika. Na 9-10 rano powinniśmy być w Dubrowniku.
Z powrotem promy z Drvenika wieczorem odpływają o 20.30 lub ostatni o 22.35. Myślę, że może to być ciekawa wycieczka?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.05.2012 23:25

AndyB napisał(a):Mam takie pytanie - czy ktoś z Was odbył wycieczkę z Hvaru do Dubrovnika?
Mam taki plan: Stari Grad - Sucuraj (prom o 6.30 do Drvenika), potem ok. 125 km do Dubrovnika. Na 9-10 rano powinniśmy być w Dubrowniku.
Z powrotem promy z Drvenika wieczorem odpływają o 20.30 lub ostatni o 22.35. Myślę, że może to być ciekawa wycieczka?

klik
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 12.05.2012 23:37

smer napisał(a):A przy okazji - czy ta szutrówka ze sv. N do Hvaru nie przeobraziła się już przypadkiem w asfaltówkę?

W lipcu zeszłego roku asfaltu nie było: Klik.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.05.2012 23:40

Krzychooo napisał(a):
smer napisał(a):A przy okazji - czy ta szutrówka ze sv. N do Hvaru nie przeobraziła się już przypadkiem w asfaltówkę?

W lipcu zeszłego roku asfaltu nie było: Klik.

..i po dziś dzień nie ma...
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 13.05.2012 06:01

I szkoda, bo dróżka zacna. Tyle, że nie na moje zawieszenie.

Dwa lata temu jechałem nią ze dwa razy, ale wtedy miałem opony 15''195x65. Teraz mam założone 17''225x45 i przy nich na zwykłym asfalcie czasem można nerki odbić, a co dopiero na szutrówce...

A na marginesie - siedzę sobie w pracy i (równocześnie pracując, oczywiście) rozmyślam, jak to będzie za 2 tyg. na Hvarze :P :P :P
Anitaanitamta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 16.05.2012 10:44

kroj napisał(a):Puk, puk, dzień dobry,
czy zapisy do klubu jeszcze możliwe? Jeśli tak..to..ja..bardzo chętnie..
Wybieramy się w sierpniu do Zavali, oczywiście z czworonogami, ktoś wcześniej pytał już o weterynarza, wiem, że jest w St. Gradzie, a czy wiecie może, czy na południu wyspy w razie, odpukać, czego znajdziemy pomoc wet?
Pozdrawiam :papa:

Witam serdecznie - my też do Zavali w sierpniu z czterołapem - a jakby co ( odpukać oczywiście ) to mąż jest " nieludzkim lekarzem " czyli weterynarz będzie na miejscu... :papa: A do klubu mam nadzieję się wkupić po powrocie... Pozdrawiam
andriu.polak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriu.polak » 16.05.2012 17:44

smer napisał(a):I szkoda, bo dróżka zacna. Tyle, że nie na moje zawieszenie.

Dwa lata temu jechałem nią ze dwa razy, ale wtedy miałem opony 15''195x65. Teraz mam założone 17''225x45 i przy nich na zwykłym asfalcie czasem można nerki odbić, a co dopiero na szutrówce...

A na marginesie - siedzę sobie w pracy i (równocześnie pracując, oczywiście) rozmyślam, jak to będzie za 2 tyg. na Hvarze :P :P :P

Przejechałem tą drogę bez problemu w zeszłym roku Civic'iem z bardzo niskim zawieszeniem. Jedynym dyskomfortem był, od strony tunelu znak "zakaz ruchu", który, o niech mi Chorwaci wybaczą, zignorowałem w duchu przeżycia tej niezrównanej przychody.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone