Stary Chorwat napisał(a):laguncula napisał(a):Zwabiona tutaj witam serdecznie wszystkich miłośników wyspy Hvar
Od razu pozdrawiam znajomą i przesympatyczną buzię - Kasię Głydziak Bojić!
I korzystając z okazji chciałabym serdecznie zaprosić wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia mojej strony http://hvarsubiektywnie.blogspot.com/
Hvar subiektywnie to strona poświęcona chorwackiej wyspie, na której spędziłam sporo czasu, pracując i zwiedzając ją. Strona powstała z kilku powodów. Pierwszym z nich były coroczne, przedwakacyjne pytania znajomych czy nieznajomych wybierających się w tamte strony co można robić na Hvarze, co zobaczyć, gdzie jechać, gdzie dobrze zjeść, itd. Kolejnym powodem jest oczywiście moja niegasnącą miłość do wyspy, ogromny sentyment, mnóstwo wspomnień, które zwykle nie zapisane gdzieś tam nam umykają po drodze. Tutaj zebrałam je w logiczną całość okraszoną zdjęciami i tekstem.
Jak jednak wskazuje sama nazwa strony, nie jest to typowy przewodnik po wyspie, gdzie dokładnie byłby opisany każdy zabytek, ale subiektywne opisy miejsc, wiosek i miasteczek, oparte na moich wspomnieniach i doświadczeniach. Nie znajdziecie tu typowych praktycznych wskazówek, jednak mam nadzieje, że moje propozycje i opisy miejsc będą impulsem do samodzielnego odkrywania uroków wyspy bez przewodnika w ręce i nie skupią się na odwiedzeniu jedynie jej głównych atrakcji.
Życzę miłej lektury i pięknych wspomnień związanych z odwiedzeniem rajskiego Hvaru!
Pomimo, że dotychczas nie byłem na Hvarze to uważam się za miłośnika tej wyspy. Wielokrotnie chciałem się tam udać ale zawsze coś niespodziewanego mi wyszło nie pozwalając tam dotrzeć. Ale będę na pewno. Byłem jednak na Twojej stronie i stwierdzam, że bardzo interesująca. Zapisałem w zakładkach by móc do niej łatwo wracać. Nie o Hvarze ale o innych częściach Chorwacji możesz znaleźć informacje z kolei na mojej stronie www.mojachorwacja.eu ,na którą serdecznie Cię zapraszam jak pozostałych miłośników Hvaru i całej Chorwacji.
eXe napisał(a):Witam wszystkich gorąco.
Właśnie udało mi się zamówić wycieczkę na Hvar, na majówkę 29 kwietnia-5 maja.
Nocleg w hotelu ARKADA w Stari Grad.
Jako, ze jestem miłośnikiem wysp, myślę, że i ta mi się spodoba. Mam jednak parę pytań.
Jak tam z cenami w sklepach, chodzi bardziej o jakieś drobne przekąski, piwko, coś mocniejszego? Czy jest jakaś szansa, ze uda się wypożyczyć samochód na 3 dni, jeśli tak to jakiej ceny mogę się spodziewać, może jakieś linki do wypożyczalni?
Jak przyjdzie mi jeszcze coś do głowy to dam znać, z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam!
eXe napisał(a):Katarzyno,
Możesz mi powiedzieć jakie tam u Ciebie są ceny w trakcie sezonu? Bo wyżej napisał ktoś, że 350 kun... jeśli to cena za dzień to
ewciaku napisał(a):Jedziemy na Hvar 29.06 na Camp Vira. Szczerze mówiąc, po zeszłorocznym pobycie na Pagu, stwierdziłam, że już chyba nie ma piękniejszego miejsca
AndyB napisał(a):Fajnie, że @maslinka zebrała tak dużo informacji w jednym temacie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne