napisał(a) laguncula » 01.04.2012 12:44
Zwabiona tutaj witam serdecznie wszystkich miłośników wyspy Hvar
Od razu pozdrawiam znajomą i przesympatyczną buzię - Kasię Głydziak Bojić!
I korzystając z okazji chciałabym serdecznie zaprosić wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia mojej strony
http://hvarsubiektywnie.blogspot.com/
Hvar subiektywnie to strona poświęcona chorwackiej wyspie, na której spędziłam sporo czasu, pracując i zwiedzając ją. Strona powstała z kilku powodów. Pierwszym z nich były coroczne, przedwakacyjne pytania znajomych czy nieznajomych wybierających się w tamte strony co można robić na Hvarze, co zobaczyć, gdzie jechać, gdzie dobrze zjeść, itd. Kolejnym powodem jest oczywiście moja niegasnącą miłość do wyspy, ogromny sentyment, mnóstwo wspomnień, które zwykle nie zapisane gdzieś tam nam umykają po drodze. Tutaj zebrałam je w logiczną całość okraszoną zdjęciami i tekstem.
Jak jednak wskazuje sama nazwa strony, nie jest to typowy przewodnik po wyspie, gdzie dokładnie byłby opisany każdy zabytek, ale subiektywne opisy miejsc, wiosek i miasteczek, oparte na moich wspomnieniach i doświadczeniach. Nie znajdziecie tu typowych praktycznych wskazówek, jednak mam nadzieje, że moje propozycje i opisy miejsc będą impulsem do samodzielnego odkrywania uroków wyspy bez przewodnika w ręce i nie skupią się na odwiedzeniu jedynie jej głównych atrakcji.
Życzę miłej lektury i pięknych wspomnień związanych z odwiedzeniem rajskiego Hvaru!
Ostatnio edytowano 01.04.2012 12:46 przez
laguncula, łącznie edytowano 1 raz