Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 02.01.2012 16:43

Może ktoś mi doradzi na którą z wysepek Pakleni Otoci najlepiej sie wybrać jesli szukam ciszy, spokoju i odludnych miejsc???
BraveSirRobin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 04.01.2012 22:39

Czy mógłby ktoś mi polecić jakieś sprawdzone kwatery w St.Grad. Przeglądałem już sporo na różnych stronach, ale większość to przez biura, a zależy mi na bezpośrednim kontakcie, najlepiej e-mail. Myślałem o płn. części ale się nie upieram :) Z góry dziękuję i pozdrawiam
jerry.ie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerry.ie » 05.01.2012 03:13

A może by tak w tym roku na Hvar :?: :?: :?:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 05.01.2012 22:38

jerry.ie napisał(a):A może by tak w tym roku na Hvar :?: :?: :?:

Jasne, że na Hvar :wink:
JacKas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 31.01.2012 21:30

Witam
Chcielibyśmy z dziewczyną dołączyć do grupy :D
Wybieramy się na Hvar w tym roku .Wybraliśmy sobie małą miejscowość ,zatoczkę Basinę.
Nie jestem przekonany ,bo wydaje mi się ,że będzie zbyt spokojnie .Wyczytałem ,że nawet nie ma sklepu:/ a;bo est tylko w sezonie(nasz termin to początek września)
2 lata temu było Krk ,w zeszłym Makarska i teraz Hvar.
Gdzie będzie tak akurat ,nie za tłoczno i nie za spokojnie.
Aha i po której stronie jest fajnie po stronie Jelsy,Vrboski czy po stronie górzystej ...
Pozdrowionka
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.01.2012 22:52

Basina to nie miejscowość tylko osiedle w zatoce (żądnych stałych mieszkańców), więc z założnia nie ma tam nic poza domami... Ale macie rzut beretem do St.Gradu, Vrboskiej i Jelsy ...5 / 10 min. jazdy.. plażowanie i stacjonowanie w Basinie, a wieczory w ościennych miejscowościach .... chyba nie będziecie się nudzić.
P.S. Ale i na plażownie warto choć kilka razy wybrać się w inne miejsca, by coś przy okazji zobaczyć....
Pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 01.02.2012 17:19

My tak się przymierzamy,Hvar lub Brać{raz byliśmy 1 dzień}.
Jak myślicie na początku lipca znajdziemy kwatery w ciemno na południowej stronie Hvaru.
JacKas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 01.02.2012 19:36

Kasiu dzięki za rady.
Jeśli chodzi o zwiedzanie i plażowanie w różnych miejscach ,to mamy zamiar prześwietlić Hvar tak jak tylko się da !!
Pozwrówki
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 07.02.2012 12:06

My tu gadu gadu o wakacjach i słoneczku, a Hvar zasypany śniegiem (ponoć pierwszy raz od 30 lat).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.02.2012 12:32

marcin_es napisał(a):My tu gadu gadu o wakacjach i słoneczku, a Hvar zasypany śniegiem (ponoć pierwszy raz od 30 lat).

A gdzie tam. Brač i owszem.. śnieg na u nas spadł w nocy z czwartku na piątek, ale nie utrzymał się do końca dnia, ponieważ od rana w piątek padał deszcz.. Prognozy dalszych opadów śniegu były, ale się nie sprawdziły...
Jedyny śnieg, który leży od kilku dni, widoczny jest na szczytach wzgórz (naturalnie sv.Nikola) .. Ale są lewdnie przyprószone...

P.S.
Informacje, że to piewszy śnieg od 30 lat, też nie są prawdziwe....śnieg mieliśmy tu w lutym 2009 roku; ponoć i w 1993 utrzymał się kilka dni....
Pozdrawiam
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 07.02.2012 14:45

W takim razie dzięki za sprostowanie. Być może osoba u której rezerwowałem apartament nie jest teraz i na wyspie i źle ją zrozumiałem. W każdym razie życzę dodatnich temperatur :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.02.2012 14:55

marcin_es napisał(a):W takim razie dzięki za sprostowanie. Być może osoba u której rezerwowałem apartament nie jest teraz i na wyspie i źle ją zrozumiałem. W każdym razie życzę dodatnich temperatur :)

Dodatnie non stop :) . Ok 5 st. w ciągu dnia..ale mimo tego, że słońce świeci, bura smaga i odczuwalna tenmperatura dużo niższa.. jakby było 0 st.....
Pozdrawiam
Monika72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monika72 » 07.02.2012 16:02

Dzięki Wam ułożyłam "plan" na najbliższe wakacje. Będzie oczywiscie Hvar, będzie Mljet. Wycieczka do Dubrovnika i słodkie lenistwo w ustronnych zatoczkach. Zamierzam podejrzeć jak wygląda robinsonada, bardzo chciałam coś wynająć-niestety za późno się w tym roku za to wzięłam...Nic to, już przebieram nóżkami i odmierzam czas do sierpnia :P. Przy okazji podglądam forum, rzucam sie pazernie na zdjęcia, filmiki. I zachwyt, zachwyt, zachwyt :D

Z góry zakładam, że to bedą najpiękniejsze wakacje. Oby do lata...;)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 12.02.2012 18:22

Znalezione w necie............

Hvar pod sniegiem

Takiego nie znamy... :)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 12.02.2012 19:00

Basiulinek napisał(a):Hvar pod sniegiem

Fuj :). Jakie wstrętne bure morze. Gdzie lazur? ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone