Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 07.06.2011 18:47

Kiedy jestem zajęty pracą lub domowymi obowiązkami myśl o tym, że w tym roku nie zobaczę widoków które pokochało moje serce, zapachów tak mi bliskich, ukochanej wyspy, jest oddalona. Gdy tylko widzę wodę, słońce na niebie i forum CRO.pl:)to w serce wkrada się nostalgia i tęsknota za tym, ze przecież tam na wyspie zostawiłem cząstkę siebie...

p.s.radość w moje serce wlewa fakt ze w sierpniu zostanę ojcem :)i już za rok jak wszystko się ułoży,HVAR znów nas przywita już w powiększonym składzie:)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.06.2011 19:14

MadziuiMaćku.
Pokłonię się w Waszym imieniu Hvarowi w sierpniu. Myślę, że cierpliwie poczeka na Was i Wasze dziesiątko do przyszłego roku. :wink:

Pozdrav
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 08.06.2011 17:56

Basik_63 napisał(a):MadziuiMaćku.
Pokłonię się w Waszym imieniu Hvarowi w sierpniu. Myślę, że cierpliwie poczeka na Was i Wasze dziesiątko do przyszłego roku. :wink:

Pozdrav
Dziękujemy serdecznie :)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 14.06.2011 22:22

Nie wiem, czy wybrałem dobry wątek do zamieszczenia mojego pytania, ale pośrednio wiąże się ono z Hvarem, poza tym jesteście tak życzliwi, że zaryzykuję ;).

Czy przyjeżdżając późnym wieczorem (nocą) do Splitu, można ustawić się samochodem w kolejce na pierwszy poranny prom na Hvar? I czy można zostawić tam auto i pójść poplątać się po nocnym Splicie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2011 22:27

Krzychooo napisał(a):Nie wiem, czy wybrałem dobry wątek do zamieszczenia mojego pytania, ale pośrednio wiąże się ono z Hvarem, poza tym jesteście tak życzliwi, że zaryzykuję ;).

Czy przyjeżdżając późnym wieczorem (nocą) do Splitu, można ustawić się samochodem w kolejce na pierwszy poranny prom na Hvar? I czy można zostawić tam auto i pójść poplątać się po nocnym Splicie?

Myślę, że nie będzie problemu, o ile nie będzie jeszcze promu nocnego i kolejki na ten właśnie nocny rejs...
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 14.06.2011 22:31

Dzięki, Kasiu, jesteś niezastąpiona! :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 14.06.2011 22:33

Krzychooo - pare lat temu bylismy w Splicie okolo polnocy i czekalismy na poranny prom. Nie bylo zadnego problemu.

A auto tez spokojnie mozna zostawic w kolejce(tylko upewnij sie,ze to "TA" kolejka :wink: ).
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 14.06.2011 22:48

Super! W takim razie tak właśnie zrobię. Może starczy sił po podróży na przechadzki po starówce, tym bardziej że jest blisko portu. Dzięki, Basiu! :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 14.06.2011 22:53

Nie ma za co - Krzysiu! Milych wrazen i niezapomnianego urlopu! :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.06.2011 16:51

daawno temu obiecane zdjęcia z wypraw rowerowych po Hvarze przeniosłem do relacji na 34 stronie:)
Ostatnio edytowano 04.06.2012 06:36 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 26.06.2011 19:57

Krzychooo wróciłam i odpisuję. Lawenda kwitnie w najlepsze.

Co do plaż na Vitarniji to bywałam tylko na tej w zatoczce - niedaleko hotelu Fontana, bo tam były też zacienione miejsca (od 9-15 zawsze jakieś zacieniony fragment się znalazł, od 15 coraz więcej cienia, ale nasłonecznione miejsce też się znalazło np na 'pomoście'), ale plażę odwiedzało dużo rodzin z małymi dziećmi. Po drodze z naszego apartamentu na nią było zejscie do plazy na 'skałkach' wyglądało to bardzo ciekawie, bo skały gładkie wiec łatwo się rozłozyć a jak tam 2 razy zaglądaliśmy ludzi niewiele bo się rozproszyli, ale nie uświadczysz tam cienia a my jednak nie należymy do 'skwarków' co to wytrzymaja 5 h bez odrobiny cienia.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 27.06.2011 17:55

Witaj CinnamonGril.
Jak ja Ci zazdroszczę widoków tych kwitnących łanów. Ja w tym roku będę musiała się zadowolić pewnie tylko dojrzewającymi figami, skoro lawendy już nie będzie... Ale i tak nie mogę się już doczekać kiedy postawię stopę na Lawendowej Wyspie. :D
Czekamy na relację z Twojej wyprawy.

Pozdrav
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 27.06.2011 21:44

CinnamonGirl napisał(a): Lawenda kwitnie w najlepsze.

...a jak to wygląda w tym roku naocznie, może dysponujesz ciekawymi fotkami? :papa:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 27.06.2011 21:47

CinnamonGirl napisał(a):Krzychooo wróciłam i odpisuję. Lawenda kwitnie w najlepsze.

Gorrrąco dziękuję za odpowiedź i za pamięć :). W takim razie ruszamy jutro do Jelsy. Mam nadzieję, że na Hvarze będzie cudnie.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.06.2011 22:15

Krzychooo napisał(a):[W takim razie ruszamy jutro do Jelsy. Mam nadzieję, że na Hvarze będzie cudnie.

Szerokiej drogi :D A napiszsz coś po powrocie :?: :D :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone