Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 06.06.2024 21:14

Serio. Nie ma źle.
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 13.06.2024 19:18

Wróciłem. Nie jestem oblepiony tłuszczem i fekaliami

Gdyby ktoś był zainteresowany Jelsą, to serdecznie polecam to mieszkanie https://www.visit-hvar.com/apartments-rina

Gdyby ktoś miał pytania, to zapraszam na priv.

Nie mam z tego żadnych profitów. Polecam, bo uważam, że warto.
tomaszproblem
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszproblem » 19.06.2024 12:17

Odliczając już dni do wyjazdu ciekawi nas czy ktoś z Was był w ostatnich dniach na wyspie? Są jakieś newsy?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.06.2024 12:28

aiaf napisał(a):Wróciłem. Nie jestem oblepiony tłuszczem i fekaliami

Jak zrobisz kiedyś posiew i się zdziwisz, to potem sobie przypomnij swój wpis ;)
zyziozie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyziozie » 28.06.2024 11:55

W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. Ciekawe skąd taki wzrost popularności Hvaru? Wyłączając oczywiście miasto Hvar gdzie docierali "turyści samolotowi" to Jelsa czy Vrboska kojarzyły mi się przede wszystkim słowiańsko (Polacy, Czesi, Chorwaci, Słoweńcy) + trochę Niemców. Widać też sporo osób jeżdżących grupkami na rowerach z wypożyczalni.
Takie spostrzeżenia z bieżącego pobytu 8)
Może ktoś ma podobne?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.06.2024 13:37

zyziozie napisał(a):W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. Ciekawe skąd taki wzrost popularności Hvaru?

W ubiegłym roku Big 7 Travel - międzynarodowa witryna turystyczna, opublikowała taką listę: Discover the Top 50 Islands to Visit in 2024
Hvar znalazł się na 39. miejscu. Może to było przyczyną. :)
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 28.06.2024 14:50

Będzie kolejna edycja rankingu Habanero "Plaże na Hvarze ?" :zeby:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2024 17:40

zyziozie napisał(a):W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. (...)
Może ktoś ma podobne?

Mnie już w 2021r również zaskoczyła ilość Amerykanów w kilku miejscach na Hvarze, ale w mieście Hvar najwięcej. Pozytywne wrażenie sprawili.
gosciuwa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciuwa » 05.07.2024 17:49

Poszukuję sprawdzonych noclegów na Hvar, obowiązkowo musi być to na "dole" wyspy, południu - nie od strony "lądu".
pawlito31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlito31 » 08.07.2024 20:18

Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.07.2024 22:59

gosciuwa napisał(a):Poszukuję sprawdzonych noclegów na Hvar, obowiązkowo musi być to na "dole" wyspy, południu - nie od strony "lądu".

...na południu wyspy Hvar, czyli po drugiej stronie tunelu Pitve?

Cóż mogę polecić Ci apartamenty oraz kameralne plaże w Bojanič Bad, Ivan Dolač i Sveta Nedelja.

Napisz na priv

Pozdrawiam z Korčuli :coool:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.07.2024 06:14

pawlito31 napisał(a):Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc

Ja polecę dwie:
-Kucac:
https://www.google.com/search?q=kucac+b ... e&ie=UTF-8
-Mniejsza z Małej Stinivy
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 09.07.2024 07:50

te kiero napisał(a):
pawlito31 napisał(a):Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc

Ja polecę dwie:
-Kucac:
https://www.google.com/search?q=kucac+b ... e&ie=UTF-8
-Mniejsza z Małej Stinivy

Ja dodam Vela Stiniva, Pakomina, Pokrvenik, Gromin Dolac.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 09.07.2024 10:47

majeczka napisał(a):...Cóż mogę polecić Ci apartamenty oraz kameralne plaże w Bojanič Bad, Ivan Dolač i Sveta Nedelja.
...

Niestety te plaże kameralne to były kilka/ naście lat temu, teraz są bardzo ludne, a przynajmniej ja na takie trafiałam :sm:

Moje top to :
-Pokrivenik ( chociaż jednego roku się na niego obraziłam, bo już był tak ludny, że było nieprzyjemnie,
-mała odnoga Małej Stinivy,
-Clifbase w Svetej Njedjeli,
-Veprinova,
- Zečja,
- i od strony morza jeśli komuś straszne wąskie szutrówki to Lučišće w Brusje,
kolejnośc przypadkowa :oczko:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 10.07.2024 14:42

Zecija urokliwa ale w coraz gorszym stanie. Dziury w pomoście, hałda nie wywiezionych śmieci, rozpadająca się szopa i wraki łódek. O schodkach wyszczerbionych nie wspomnę.
Żal patrzeć. Bardzo ją lubiłam ale po zeszłorocznej wspinaczce po tych stromych i wyszczerbionych schodach ze smutkiem ją pożegnałam. Oby w tym roku zmieniło się coś ba lepsze...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 420
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone