Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 06.06.2024 22:14

Serio. Nie ma źle.
aiaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aiaf » 13.06.2024 20:18

Wróciłem. Nie jestem oblepiony tłuszczem i fekaliami

Gdyby ktoś był zainteresowany Jelsą, to serdecznie polecam to mieszkanie https://www.visit-hvar.com/apartments-rina

Gdyby ktoś miał pytania, to zapraszam na priv.

Nie mam z tego żadnych profitów. Polecam, bo uważam, że warto.
tomaszproblem
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszproblem » 19.06.2024 13:17

Odliczając już dni do wyjazdu ciekawi nas czy ktoś z Was był w ostatnich dniach na wyspie? Są jakieś newsy?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.06.2024 13:28

aiaf napisał(a):Wróciłem. Nie jestem oblepiony tłuszczem i fekaliami

Jak zrobisz kiedyś posiew i się zdziwisz, to potem sobie przypomnij swój wpis ;)
zyziozie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyziozie » 28.06.2024 12:55

W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. Ciekawe skąd taki wzrost popularności Hvaru? Wyłączając oczywiście miasto Hvar gdzie docierali "turyści samolotowi" to Jelsa czy Vrboska kojarzyły mi się przede wszystkim słowiańsko (Polacy, Czesi, Chorwaci, Słoweńcy) + trochę Niemców. Widać też sporo osób jeżdżących grupkami na rowerach z wypożyczalni.
Takie spostrzeżenia z bieżącego pobytu 8)
Może ktoś ma podobne?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.06.2024 14:37

zyziozie napisał(a):W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. Ciekawe skąd taki wzrost popularności Hvaru?

W ubiegłym roku Big 7 Travel - międzynarodowa witryna turystyczna, opublikowała taką listę: Discover the Top 50 Islands to Visit in 2024
Hvar znalazł się na 39. miejscu. Może to było przyczyną. :)
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 28.06.2024 15:50

Będzie kolejna edycja rankingu Habanero "Plaże na Hvarze ?" :zeby:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2024 18:40

zyziozie napisał(a):W niedzielę kończymy 2-tygodniowy pobyt we Vrboskiej. W porównaniu do poprzednich pobytów (2022, 2021 i 2020) zauważyłem znaczący wzrost obecności turystów z USA. (...)
Może ktoś ma podobne?

Mnie już w 2021r również zaskoczyła ilość Amerykanów w kilku miejscach na Hvarze, ale w mieście Hvar najwięcej. Pozytywne wrażenie sprawili.
gosciuwa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosciuwa » 05.07.2024 18:49

Poszukuję sprawdzonych noclegów na Hvar, obowiązkowo musi być to na "dole" wyspy, południu - nie od strony "lądu".
pawlito31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlito31 » 08.07.2024 21:18

Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.07.2024 23:59

gosciuwa napisał(a):Poszukuję sprawdzonych noclegów na Hvar, obowiązkowo musi być to na "dole" wyspy, południu - nie od strony "lądu".

...na południu wyspy Hvar, czyli po drugiej stronie tunelu Pitve?

Cóż mogę polecić Ci apartamenty oraz kameralne plaże w Bojanič Bad, Ivan Dolač i Sveta Nedelja.

Napisz na priv

Pozdrawiam z Korčuli :coool:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.07.2024 07:14

pawlito31 napisał(a):Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc

Ja polecę dwie:
-Kucac:
https://www.google.com/search?q=kucac+b ... e&ie=UTF-8
-Mniejsza z Małej Stinivy
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 09.07.2024 08:50

te kiero napisał(a):
pawlito31 napisał(a):Witam wszystkich . Jadę drugi raz na hvar . Zakwaterowanie Stary Grad . Jadę ze znajomymi i chcę im pokazać to co najlepsze chodzi o plaże. Jakie jest wasze top 10 na Hvarze? Chcę wynająć łódź więc trudno dostępne miejsca też możemy zwiedzić i tu moje drugie pytanie czy przy wynajmie trzeba zostawić dowód czy może biorą kaucję? nigdy nie wynajmowałem i nie wiem jakie mają zwyczaje. pozdrawiam i do zobaczenia za miesiąc

Ja polecę dwie:
-Kucac:
https://www.google.com/search?q=kucac+b ... e&ie=UTF-8
-Mniejsza z Małej Stinivy

Ja dodam Vela Stiniva, Pakomina, Pokrvenik, Gromin Dolac.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 09.07.2024 11:47

majeczka napisał(a):...Cóż mogę polecić Ci apartamenty oraz kameralne plaże w Bojanič Bad, Ivan Dolač i Sveta Nedelja.
...

Niestety te plaże kameralne to były kilka/ naście lat temu, teraz są bardzo ludne, a przynajmniej ja na takie trafiałam :sm:

Moje top to :
-Pokrivenik ( chociaż jednego roku się na niego obraziłam, bo już był tak ludny, że było nieprzyjemnie,
-mała odnoga Małej Stinivy,
-Clifbase w Svetej Njedjeli,
-Veprinova,
- Zečja,
- i od strony morza jeśli komuś straszne wąskie szutrówki to Lučišće w Brusje,
kolejnośc przypadkowa :oczko:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 10.07.2024 15:42

Zecija urokliwa ale w coraz gorszym stanie. Dziury w pomoście, hałda nie wywiezionych śmieci, rozpadająca się szopa i wraki łódek. O schodkach wyszczerbionych nie wspomnę.
Żal patrzeć. Bardzo ją lubiłam ale po zeszłorocznej wspinaczce po tych stromych i wyszczerbionych schodach ze smutkiem ją pożegnałam. Oby w tym roku zmieniło się coś ba lepsze...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 420
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies