Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magicznewakacje
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magicznewakacje » 29.09.2023 10:58

Powspominajmy :)

tomaszproblem
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszproblem » 04.12.2023 16:52

A cóż tu taka cisza?
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 05.12.2023 09:32

:D Tu się zaroi dopiero bliżej przyszłorocznego lata.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 06.12.2023 15:58

Dla tych, którzy na Hvar i południe Riwiery Makarskiej...
https://www.morski.hr/zabiokovlje-se-sp ... 5KOl-Oeevw
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.12.2023 09:10

Bravik napisał(a):Dla tych, którzy na Hvar i południe Riwiery Makarskiej...

Mają rozmach. Dzięki za info.
Jak tunel będzie oddany rozgorzeją dyskusje, którędy lepiej na Hvar 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.12.2023 09:40

Pewnie z 5-6 lat to zajmie...
tomaszproblem
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszproblem » 07.12.2023 13:55

Bravik napisał(a):Dla tych, którzy na Hvar i południe Riwiery Makarskiej...

Opcja napewno usprawni dotarcie do Drevnika i innych okolicznych miejscowości. Ale też myśle, że ilość osób na przeprawach na Hvar się zwiększy.
wikp
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikp » 17.12.2023 01:42

Pytanie do specjalistów od wyspy Hvar :D
która miejscowość na wyspie będzie mniej więcej przypominać Sutivan z Brać ? Pakostane ?
szukam miasteczka z kilkoma knajpkami gdzie wieczorem można wyjść spokojnie z dziećmi :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.12.2023 09:43

Jakiś plac zabaw też Ci potrzebny? Plaża pod nosem też? (piszę na bazie doświadczeń z Pakostane (dla mnie strasznie nijaka miejscówka), Brać przede mną).
wikp
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikp » 17.12.2023 12:59

piekara114 napisał(a):Jakiś plac zabaw też Ci potrzebny? Plaża pod nosem też? (piszę na bazie doświadczeń z Pakostane (dla mnie strasznie nijaka miejscówka), Brać przede mną).

nic z tych rzeczy ;)
na plaże zazwyczaj jeździmy poza miasto ;)
potrzebuje takiej bazy noclegowej gdzie jest kilka knajpek 3-4 jakiś większy sklep i to wszystko ;)
dlatego podałem Pakostane i Sutivan które są bardzo dobre jeśli chodzi o nocleg ;)
zastanawiam się nad Jelsa czy to dobry wybór ?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 17.12.2023 15:06

wikp napisał(a):
piekara114 napisał(a):Jakiś plac zabaw też Ci potrzebny? Plaża pod nosem też? (piszę na bazie doświadczeń z Pakostane (dla mnie strasznie nijaka miejscówka), Brać przede mną).

nic z tych rzeczy ;)
na plaże zazwyczaj jeździmy poza miasto ;)
potrzebuje takiej bazy noclegowej gdzie jest kilka knajpek 3-4 jakiś większy sklep i to wszystko ;)
dlatego podałem Pakostane i Sutivan które są bardzo dobre jeśli chodzi o nocleg ;)
zastanawiam się nad Jelsa czy to dobry wybór ?

Za wielkiego wyboru nie masz, albo Jelsa albo Stari Grad 8) Vrboskiej ja osobiście pod uwagę nie biorę :oczko_usmiech:
Dla mnie stokroć wygrywa SG, stacjonowaliśmy tam 3 razy, w Jelsie raz, i SG wygrywa klimatem, ilością uliczek, Jelsa tego roku była tak " zawalona" ludźmi, głównie rodakami,że po 30 minutach byłam tak przebodźcowana hukiem i uciekliśmy...
SG mimo setek drogich jachtów był pusty, może i tych " bogaczy" przestraszyły ceny w konobach :bojesie: :rotfl:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.12.2023 17:56

Osobiście stacjonowałam w Jelsie, no ma to co ja potrzebuję, czyli ścisłe centrum bez ruchu samochodowego, promenadę, knajpki, sklepiki, lodziarnię, sklep rybny i market. No i to dobry punkt wypadowy do zwiedzania, choć pojazdy to plaż i tak zajmą Ci 20-50 min go tych popularnych. Tylko Jelsa jest dużo większa niż Pakostane, bardziej wioskowa będzie Zavala.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 17.12.2023 18:14

To i ja dorzuce 3 grosze :D Dla mnie osobiscie jezeli ma byc plaza bar to tylko Zawala. Ivan Dolac i Milna Z buta nie ma gdzie wyjsc z tych miejscowosci tylko auto.Troche tej wyspy zwiedzilem jakbym mial wrocic to bylaby to Milna bardzo urokliwe plaze w zasiegu kilkuminutowego spaceru.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 17.12.2023 18:31

piekara114 napisał(a):Osobiście stacjonowałam w Jelsie, no ma to co ja potrzebuję, czyli ścisłe centrum bez ruchu samochodowego, promenadę, knajpki, sklepiki, lodziarnię, sklep rybny i market. No i to dobry punkt wypadowy do zwiedzania, choć pojazdy to plaż i tak zajmą Ci 20-50 min go tych popularnych. Tylko Jelsa jest dużo większa niż Pakostane, bardziej wioskowa będzie Zavala.

Dlatego właśnie polecam SG bo ma to wszystko co wyżej wymieniłaś w Jelsie + klimat, którego już w Jelsie niestety nie ma :cfaniak:
Jedyny + dla Jesly jest taki, że posiada w parku małe boiska do piłki, tego brakuje w SG, gdzie jest duże boisko, ogrodzone, zamknięte i niedostępne legalnie dla dzieciaków :roll:
nenek napisał(a):To i ja dorzuce 3 grosze :D Dla mnie osobiscie jezeli ma byc plaza bar to tylko Zawala. Ivan Dolac i Milna Z buta nie ma gdzie wyjsc z tych miejscowosci tylko auto.Troche tej wyspy zwiedzilem jakbym mial wrocic to bylaby to Milna bardzo urokliwe plaze w zasiegu kilkuminutowego spaceru.

Hmmm gdzie Sutivan a gdzie Zavala :?: w kwestii porównania miejsc :grzybki:
Bo jeśli dobrze zrozumiałam, to autorowi chodzi o miasteczko, a nie wioskę, gdzie tak naprawdę nie ma gdzie wieczorem wyjść, oprócz spaceru wzdłuż morza oczywiście :oczko:
A co do plaż to nie przeczę, w tych okolicach przebywałam chyba najmniej w ciagu 5 pobutów ;)
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 17.12.2023 19:03

Widzisz ile osob tyle opinni . Mi najbardziej sie podoba w Milnie na prawo jest jedna z najladniejszych plaz na Hvar i jest prawie pusta .Kto nie przeszedl 2 km w lewo i 2 w prawo to mozna powiedziec ze w danej miejscowosci nie byl.Wiem Wiolek ze lubisz Stari Grad bylem pospacerowac ze 2 razy no i do tego tylko sie ta miejscowosc nadaje moim zdaniem no i nikogo ze znajomych tu nie wysle bo codziennie nikt jezdzic autem nie zamierza. :oczko:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 414
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone