Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.05.2011 14:45

Tym razem ja mam pytanko. Cześć współtowarzyszy zażyczyła sobie nocnej imprezki (i tak pewnie sie skończy na grillu ale ;) przygotowanym trzeba być).
No i znalazłam (zresztą w tym wątku) Kasia pisała o Vertigo w Jelsie.
Opis na necie mnie trochę zniechęcił - pisało coś że polecana miłosnikom 'umca umca' - 18-25 latkom ;/
A my stare dupy jestesmy 30 na karku stąd pytanie - czy to działa nadal i czy nie będziemy sie tam czuć jak stare stetryczałe dziadki - no i wątpliwości co do 'repertuaru' bo z typowego 'umca umca' to my wyroślismy 15 lat temu.
Nie oczekuję muzyki pogrzebowej i dla ludzi z problemem ze stawami biodrowymi ;) hity obecne i lat ubiełych mogą być, rock moze być, moze być nawet to 'umca umca', ale nie cały czas ;)

No i jak to w takich imrezowniach wyglada w czerwcu czyli niejako przed sezonem.

Może ktoś był sprawdził, przechodził, lub jego znajomy się tam bawił.
No i gdzie to w ogóle w Jelsie 'toto' jest zlokalizowane ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.05.2011 15:17

Magda, mogę tylko powiedzieć, że Vertigo jest w samym centrum Jelsy, przy marinie, obok głównego placu.
Jaką tam grają muzykę, nie wiem. Chociaż, jak poszukałam w necie, to niestety wszędzie piszą, że głównie techno, dance i rave. Np. tutaj :?
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.05.2011 17:49

maslinka - dzięki.
W takim razie trzeba będzie wybrać sie gdzieś na Riwierze Makarskiej, aby zaspokoić potrzeby współtowarzyszy ;) pewnie do Makarskiej, ale już widze tych niepijących kierowców i ich 'pełnię szczęścia' :>
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 25.05.2011 20:32

CinnamonGirl napisał(a):Krzychooo - sama będę w Jelsie w dzielnicy, która zaznaczyłeś - powrót do PL 25.06 wiec moze zdążę coś jeszcze odnośnie pobliskich plaż napisać przed twoim wyjazdem w tym wątku ;)

Byłoby świetnie. Na pewno tu zajrzę. Trzymam za słowo, Cynamonko :). Koniecznie napisz, czy kwitnie jeszcze lawenda (pamiętam, że masz świetne fotki z roku ubiegłego). Aha, znajdź mi tam jeszcze jakiś fajny apartman :twisted: :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2011 20:34

Lawenda to tak mniej więcej do 10 lipca..
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 25.05.2011 20:50

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lawenda to tak mniej więcej do 10 lipca..

Świetnie, w takim razie zdążę! :). Jeśli dobrze zapamiętałem, to najlepiej szukać w okolicach Brusje, prawda?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2011 21:01

Krzychooo napisał(a):

Świetnie, w takim razie zdążę! :). Jeśli dobrze zapamiętałem, to najlepiej szukać w okolicach Brusje, prawda?

Tak, tam największe pola..
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2011 21:34

zebik napisał(a):
hehe do Gromin Dolac to musi mieć terenówkę i to z dobrymi resorami, a o konobach wieczornych może zapomnieć. :D

Tam w ogóle można zapomnieć o wszystkich i o wszystkim :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2011 21:39

Krzychooo napisał(a):

Tam to kosa jest obowiązkowa ... gdybyś chciał tak troszeczkę do wazonika , to parę km. od Jelsy , w rejonie Svirce , znajdziesz przy drodze :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 25.05.2011 22:13

Serdeczne dzięki, Kasiu, zebiku i mkm-ie, za wskazówki! Co do lawendy przy drodze... Nie wiem, czy zadowoli to dziewczyny. Pewnie potrzebna będzie dłuższa sesja zdjęciowa ;).

Co do dróg... Był plan, by jechać terenówką, ale kumpel (właściciel) w tym roku niestety wypadł, bo się żeni. Wiem już, że na drodze ze Sv. Nedjelji do Hvaru (przez Dubovicę) czy przy wjeździe na Sv. Nikolę zwykła osobówka sobie poradzi. Nie wiem natomiast, jak z drogą nad tunelem w Pitve i z dojazdem do ślicznych zatoczek położonych na zachód od Starego Gradu (Gracisce, Lucisce, Bericina, Stiniva) - bardzo chciałbym tam dotrzeć.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 26.05.2011 05:59

Byłoby świetnie. Na pewno tu zajrzę. Trzymam za słowo, Cynamonko. Koniecznie napisz, czy kwitnie jeszcze lawenda (pamiętam, że masz świetne fotki z roku ubiegłego). Aha, znajdź mi tam jeszcze jakiś fajny apartman

Będę pamiętać :) o zrobieniu zdjęć napotkanym plażom również.
My jedziemy tutaj (jedna dziewczyna polecała go na forum): http://www.apartments-maric-hvar.com/

Co do lawendy to pewnie jest tak jak pisze Kasia. Rok temu po 20 czerwca dopiero zaczynała kwitnąć, ale np 2 lata temy w Primosten już kończyła. Rok temu była opóxniona wegetacja o jakies 2 tygodnie bo jak byłam w Chorwacji po 10 czerwca to jeszcze góry truskawek sprzedawali :D
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 26.05.2011 21:16

To ja w sierpniu pewnie obejdę się smakiem jeśli chodzi o lawendę... :cry: ale nic to nadrobię za to figami... :)

Ps. Niestety muszę zmartwić tych, którzy być może zaczęli ostrzyć sobie ząbki na te apartamenty, które rekomendował Zebik licząc na jakieś luzy w lipcu lub w sierpniu. Wszystko mają obłożone, natomiast czerwiec wydaje się być jeszcze nie obłożony więc warto ich zahaczyć.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.05.2011 19:11

... hmm, właśnie kilka dni temu poprosiłam mojego męża, żeby w tym roku przemalował nam sypialnię na "lawendowe pola". W tej chwili szukam obrazów z aplikacjami lawendy. Te w internecie są niestety nie za bardzo satysfakcjonujące, prawdopodobnie wywołam własne z Hvaru... :cry:
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 28.05.2011 20:14

Proszę - na otarcie łez:
Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.05.2011 20:28

... śliczna, dziękuję :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone