Muzeum wina
https://muzejopcinejelsa.hr/vinogradars ... ni-postav/
https://www.google.com/maps/place/Vinog ... ?entry=ttu
wiolek_lp napisał(a):Ooo ciekawe, a generalnie przejezdne jest czy średnio ? Nie byłam w tych okolicach, a planowałam w tym roku.
I jak plaża w Brusje ?
Habanero napisał(a):Hejka. Jest ranking plaż u mniej w relacji.
Pozdrawiam.
empire13 napisał(a):Byłem tam wczoraj. A dzisiaj jestem na Stinivie.
Dojazd faktycznie trudny. Wracałem ok 20 minut. Gdyby nie duże kamienie i strach o opony, to jechałoby się szybciej.
Chyba najtrudniejszy znajdź jaki zaliczyłem na Hvarze.
Chociaż powrót z okolic cast away był przez chwilę trudniejszy. Mam na myśli szutrowe wzniesienie przy tym obozie. Tam się koła ślizgały i kilka razy samochód mi zgadł.
Plaża bardzo na plus. Bardzo mało ludzi i dwa jachty. Później przyjechała jakaś mała ekipa lepszą motorówką popływać na supach i na wyżerkę w restauracji. Niestety potem pogoda się popsuła.
Na duży plus życie pod wodą. Nazw żyjątek nie kojarzę ale były rozgwiazdy, jakieś dziwne czerwone podwodne gigantyczne stonogi oraz ryba przypominająca mi murenę. Niestety zapomniałem dzień wcześniej naładować kamerę sportową
Meegg napisał(a):A dwa - trasę do tak polecanej w ostatnich postach u Brusje, da się przeżyć z otwartymi oczami w roli pasażera? Chodzi mi o urwiska.
Meegg napisał(a):A dwa - trasę do tak polecanej w ostatnich postach u Brusje, da się przeżyć z otwartymi oczami w roli pasażera? Chodzi mi o urwiska.
A trzy - czy jakieś fiszpikniki polecacie? Jednodniowe? Konkretne?
Czy wycieczka na paklinski otoci kest realizowana z Hvar?
wiolek_lp napisał(a):No dlatego mówiłam, że droga dość trudna, i pewnie dzięki temu nie jest tak ludna jak inne ( oprócz jachtów i motorówek)
A jak w stosunku do niej wypadła Stiniva ?
Daj znać też przy okazji czy gdzieś trafiłeś na wybitną konobe, którą byś polecił, i co tam dobrego zjedliście [
Jeszcze 4 dni do wyjazdu
marekl007 napisał(a):Podbijamy pytanie meeg o wjazd na zakazie do Lucisce?
meeg napisał(a):W tym roku dopuszczam opcje piechotom z SN, tylko trzeba gdzieś tam auto zostawić? Hm jest opcja free?
Sveta Nedjelja - Bay Lučišća chyba mój największy hvarski koszmarek, tłumy, osy, muzyka puszczana z głośników i francuskie dzieci lejące do wody. Brrrr. Z dołu nic nie urywa, ale z drogi i cała droga piękna Nie wiem jak w tym roku z zakazem wjazdu
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne