empire13 napisał(a):Na najbliższe dni mam w planach Plaža Kamenjara i Plaža Brusje.
Daj znać jak się w Brusje podobało
Ja pokładam wielkie nadzieje w tej plaży tego roku, bo jednak jest dość słabo dostępna i mało ko się tam pcha
empire13 napisał(a):Czytając relacje zaznaczałem sobie na googlu plaże do odwiedzenia. Niestety urlop nie jest z gumy i wszystkich nie odwiedzę.
Które z poniższych odwiedzić w pierwszej kolejności. Które są najlepsze do snoorkowania (bogate życie podwodne)?
Kurcze byłam na Hvarze 5 razy a części tych plaż nie znam, musze sobie wyguglować
Pozwolę sobie napisać moje odczucia do tych, które znam, o życiu podwodnym się kompletnie nie wypowiem, bo mało co snurkuje.
Plaža Veprinova tu jak już mówiła, dla mnie jedna z fajniejszych miejsc
Plaža Tvrdni Dolacbeach Torac obie w okolicy Vepriinowej, i pomimo, że 2 razy stacjonowąłam w Gdinjskich uvalach ( w Veprinowej i w Rapak ) to nigdy tam nie zaszłam
tu Konrad
Habanero może podpowie
Z Gdinjskich Uvali byłam jeszcze na hmmm Kozja się chyba nazywała ? Kolejna za Veprinovą, i ogólnie pięknie, ale bardzo zaśmiecone, łącznie z jakimyś maszynkami do golenia walającymi się na plaży
Widzę, że na google mapach ktoś sobie oznaczył jako prywatne miejsce
Kučac beach nie byłam
Plaža Veliki Pokrivenik wcześniej nasz nr 1, ostatniego roku niestety rozczarował
tyle ludu co tam się już przewija to dramat- cieszyliśmy się, że stało tylko z 4 auta, a na plaży masakra, przypłynęli łódkami
wstawiałam chyba tu zdjęcie parę stron wcześniej. Jeśli uda nam się któregoś dnia zebrać w miarę wcześnie, żeby być tam na 9, to pewnie się wybierzemy
beach Velika Stiniva tu też tłumy ogromne i ciężko wcisnąc ręcznik na małej plażyczce za murkiem. Zawsze lubiliśmy w Ser Zan zjeść obiadek przy plaży, do zeszłego roku gdzie wszyscy się potruliśmy. Ale fajne miejsce do skakania dla dzieciaków z murku właśnie. Nie planuję powrotu, chociaż sama zatoka piękna i mieszkaliśmy w niej kilka dni w 2021
beach Prapatna nie byłam, planuję
Valva Beach tez nie byłam, myślę, że trudno dostępna, i bardzo taka prywatna dla mieszkańców tego domu
Plaža Octopus kolejna na której nie byłam, ale z mojej wiedzy od ostatniego roku trudniej dostepna,nie da się dojśc od drogi bo teren prywatny, trzeba iść skałkami z innych zatok, ale może się mylę ...
Plaža Skala
Plaža Sveta Nedjelja to jedno i to samo, dla mnie szkoda czasu, ludzi bardzo dużo, mija się idąc na
Clifbase, które ja znowu bardzo polecam
Trzeba z 10 minut dojść po skałkach, ale bez dramatu, szliśmy z 7 miesięczniakiem w nosidle, w tym roku jako 2 i pół latek pójdzie sam na nóżkach
Sveta Nedjelja - Bay Lučišća chyba mój największy hvarski koszmarek, tłumy, osy, muzyka puszczana z głośników i francuskie dzieci lejące do wody. Brrrr.
Z dołu nic nie urywa, ale z drogi i cała droga piękna
Nie wiem jak w tym roku z zakazem wjazdu
Plaža Dubovica plaża na której nigdy nie byłam i nigdy nie będę... Przy drodze zawsze kilkadziesiąt aut, zawsze gdy przejeżdżamy robimy sobie zabawę w liczenie
Mnożąc x2-czy 3 osoby w aucie, na plaży ludzi można liczyć w setkach
Plus dojście na dół i wejście pod górę, no dla mnie nie warte
Plaža Malo Zaraće do Malo Zarace zeszłego roku robiliśmy 5 podejść
uparta jestem
W końcu właśnie za 5 razem udało się zaparkować, ale tylko dlatego, że byliśmy o 9. Czy było warto ? Hmmm jak ktoś nigdy nie był to na pewno, ale o tej 9 plaża była w cieniu, trzeba było rozłożyć się za skałkami żeby było cokolwiek słońca, do tego oczywiście nie byliśmy tam sami, ciągle przychodzili ludzie, z których część się rozkładała na tym małym skrawku, część odchodziła, a najgorsze, że bardzo dawało tam rybą. Po godzinie uciekliśmy
Ale plaża piękna
Plaža Velo Zaraće tam byliśmy tylko raz chyba w 2019, fajnie, że jest bar praktycznie na plaży, ale problemy z parkowaniem jak wyżej
Velo Borce nie byłam ale planuje tu albo Mala Milna
Plaža Stiniva na nas nie zrobiła jakiegoś łał wrażenia, ale to był dziwny dzień bez słońca, mleko w powietrzu i może przez to taki odbiór, może wrócimy
Žukova Beach na Kabal też nie byliśmy nigdy, w tym roku planujemy
Maslinica Beach nie znam
Plaža Paklena też nie znam i chyba nie planuje
Ale się rozpisałam