stachmat napisał(a):Niestety 399 stron jest przerażające i po kilkunastu mam mętlik w głowie.
Mikromir napisał(a):stachmat napisał(a):Niestety 399 stron jest przerażające i po kilkunastu mam mętlik w głowie.
Polecam zatem bezcenny wciąż post Katarzyny Głydziak-Bojić (nb. w minionym sezonie szefowej TZ w Starim Gradzie) na temat różnych miejscowości i opcji plażowania na Hvarze:
hvar-t19490.html#p285462
Na Hvarze jest INACZEJ niż we wspomnianych przez ciebie miejscowościach Makarskiej Riwiery.
Dodatkowo jeśli nie braknie cierpliwości:
plaze-na-hvarze-2019-t55458.html
stachmat napisał(a):Opis Katarzyny bezcenny.
Jestem pewien że na nocleg nie szukamy architektury.
Nie szukamy też odludnych miejsc. Zawsze możemy na takie na jeden dzień pojechać.
Raczej miejscowość gdzie jest trochę restauracji i jakieś życie wieczorne ale bez tego maksymalnego tłumu deptakowego.
No i żeby można było supa wypożyczyć bo swojego nie mamy
Z 2 tygodni będziemy tam pewnie 60%, reszta to jakieś wyjazdy, te ustronne plaże, zwiedzanie.
Odpada nocleg w zatokach portowych z zapachem rybnym.
Nie wiem czy np taka Jelsa na obrzeżach jest ciekawa.
Co do plaż to trochę czasu mi zejdzie aby to wszystko przeczytać.
corrina napisał(a):Jeśli zastanawiasz się nad Jelsą, może moje relacje pomogą w podjęciu decyzji. My akurat nie mieszkaliśmy blisko wody a widok mieliśmy na góry, ale dla mnie było idealnie
sierpniowy-hvar-2018-to-sie-naprawde-udalo-t54817.html
lubie-wracac-tam-gdzie-bylam-hvar-2019-t55583.html
Hvar i Jelsę wspominam z łezką w oku, ale póki co Korcula zdetronizowała Hvar, więc szykujemy się na 3 wizytę tamże
stachmat napisał(a):Wcześniejsze lata byłem na Riwierze Makarskiej - Brela, Tucepi, Podgora.
Poszukuję czegoś trochę spokojniejszego niż te wymienione powyżej jednak z pewną dostępnością różnych Kołobrzeg- musi być w pobliżu dobra pizza - dwójka dzieci z nami.
Plaża raczej do odpoczynku a nie nawalającej muzy i poszukiwania miejsca o 8 rano. Jeśli byłaby z drzewami dającymi cień to mistrzostwo świata.
Druga sprawa to nocleg już w tych miejscach - może coś sprawdzonego - będę szukał na koniec lipca lub przełom na sierpień 2023.
stachmat napisał(a):Raczej miejscowość gdzie jest trochę restauracji i jakieś życie wieczorne ale bez tego maksymalnego tłumu deptakowego.
No i żeby można było supa wypożyczyć bo swojego nie mamy
Odpada nocleg w zatokach portowych z zapachem rybnym.
stachmat napisał(a):Nigdy nie próbowaliśmy plażowania "samochodem" i to mnie zastanawia. Lubię mieć ją blisko - zapomnę czegoś to biegiem do app i jestem zaraz na miejscu.
stachmat napisał(a):A jeszcze takie dziwne pytanie - czy w tych małych klimatycznych plażach można znaleźć wypożyczenie SUPa? Jakoś nie widzę jazdy z tym w samochodzie - brak bagażnika. Pytam bo mam dwóch miłośników tego zajęcia na morzu.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne