No dobra, jeśli mogę się wypowiedzieć wśród starych Hvarowskich wyjadaczy to moje odczucie:
1. Stari Grad
2. Hvar
3. Vrboska
4. Jelsa
Następnym razem, jeśli będziemy na Hvarze to na pewno miejscówka będzie w Starim Gradzie.
te kiero napisał(a):No dobra, jeśli mogę się wypowiedzieć wśród starych Hvarowskich wyjadaczy to moje odczucie:
1. Stari Grad
2. Hvar
3. Vrboska
4. Jelsa
Następnym razem, jeśli będziemy na Hvarze to na pewno miejscówka będzie w Starim Gradzie.
miriamart napisał(a):Hejka. Doradźcie proszę.
Jestem na Hvarze i jutro juz powrót do Polski. Zastanawiam się nad promem stari grad-split. Powiedzcie czy prom jest duży i na ile mniej więcej aut. I ile wcześniej trzeba byc na miejscu zeby kupic bilet i zalapac się na prom, bo one rzadziej płyną niz z Suciuraju. I obawiam się ze będziemy czekać kilka godzin na następny kurs.
miriamart napisał(a):Hejka. Doradźcie proszę.
Jestem na Hvarze i jutro juz powrót do Polski. Zastanawiam się nad promem stari grad-split. Powiedzcie czy prom jest duży i na ile mniej więcej aut. I ile wcześniej trzeba byc na miejscu zeby kupic bilet i zalapac się na prom, bo one rzadziej płyną niz z Suciuraju. I obawiam się ze będziemy czekać kilka godzin na następny kurs.
kaeres napisał(a):miriamart napisał(a):Hejka. Doradźcie proszę.
Ja mam dość niepopularną opinię ale to tylko przez moje osobiste doświadczenie.
Płynąłem Split-SG i z powrotem.
Pływałem również Drvenik-Sucuraj i z powrotem.
Na prom powrotny ze SG pojawiłem się 1,5h szybciej bo słyszałem, że warto być szybciej.
Co z tego skoro było tyle luda, że się nie załapałem. A następny prom za 2,5h + 45 minut ładowania samochodów to dało nam razem od wyjazdu z Jelsy jakieś 6h + 30 minut na opuszczenie Splitu.
Promy w Drveniku kursują ile wlezie. Jak się nie załapiesz to czekasz 30 minut i masz następny.
piekara114 napisał(a):Mój taki:
1. Jelsa/StariGrad
2.
3. Hvar
.....
x. Vrboska
majkik75 napisał(a):miriamart napisał(a):Hejka. Doradźcie proszę.
Z mojego doświadczenia w zeszłym roku, z Stari Grad, jak przyjechaliśmy na pierwszy kurs rano, to byliśmy około godzinę przed wypłynięciem i się załapaliśmy. Prom zabiera około 70 samochodów. Ten z Sucuraju tylko 30, dlatego pływa częściej, ale teraz w tym roku właśnie płynęliśmy z Sucuraju.
pozdrawiam, Michał
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne