Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.09.2021 13:24

No dobra, jeśli mogę się wypowiedzieć wśród starych Hvarowskich wyjadaczy to moje odczucie:
1. Stari Grad
2. Hvar
3. Vrboska
4. Jelsa

Następnym razem, jeśli będziemy na Hvarze to na pewno miejscówka będzie w Starim Gradzie.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 01.09.2021 14:47

@te kiero
Co to za lista/ranking ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.09.2021 15:32

kaeres napisał(a):@te kiero
Co to za lista/ranking ?

Miejscówki, w sensie miasta wg kolejności gdzie nam się najbardziej podobało.
Stari Grad wymiata.
RKStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RKStefan » 01.09.2021 16:34

te kiero napisał(a):Stari Grad wymiata.

Jest szansa, że jutro zweryfikuję tą ocenę :mrgreen:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 01.09.2021 17:36

te kiero napisał(a):No dobra, jeśli mogę się wypowiedzieć wśród starych Hvarowskich wyjadaczy to moje odczucie:
1. Stari Grad
2. Hvar
3. Vrboska
4. Jelsa

Następnym razem, jeśli będziemy na Hvarze to na pewno miejscówka będzie w Starim Gradzie.

Mój ranking ciut inny :wink:
1. Jelsa
2. Stari Grad
3. Hvar
4. Vrboska
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 02.09.2021 09:12

No to mój jest jeszcze inny chociaż bardziej pokrywa się z corriną

1. Jelsa
2. Stari Grad
3. Vrboska
4. Hvar
miriamart
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miriamart » 02.09.2021 09:48

Hejka. Doradźcie proszę.
Jestem na Hvarze i jutro juz powrót do Polski. Zastanawiam się nad promem stari grad-split. Powiedzcie czy prom jest duży i na ile mniej więcej aut. I ile wcześniej trzeba byc na miejscu zeby kupic bilet i zalapac się na prom, bo one rzadziej płyną niz z Suciuraju. I obawiam się ze będziemy czekać kilka godzin na następny kurs.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.09.2021 10:06

Mój taki:
1. Jelsa/StariGrad
2.
3. Hvar
.....
x. Vrboska
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 02.09.2021 10:08

miriamart napisał(a):Hejka. Doradźcie proszę.
Jestem na Hvarze i jutro juz powrót do Polski. Zastanawiam się nad promem stari grad-split. Powiedzcie czy prom jest duży i na ile mniej więcej aut. I ile wcześniej trzeba byc na miejscu zeby kupic bilet i zalapac się na prom, bo one rzadziej płyną niz z Suciuraju. I obawiam się ze będziemy czekać kilka godzin na następny kurs.

Z mojego doświadczenia w zeszłym roku, z Stari Grad, jak przyjechaliśmy na pierwszy kurs rano, to byliśmy około godzinę przed wypłynięciem i się załapaliśmy. Prom zabiera około 70 samochodów. Ten z Sucuraju tylko 30, dlatego pływa częściej, ale teraz w tym roku właśnie płynęliśmy z Sucuraju.

pozdrawiam, Michał
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 02.09.2021 10:09

piekara114 napisał(a):Mój taki:
1. Jelsa/StariGrad
2.
3. Hvar
.....
x. Vrboska

Vrboska w/g Ciebie najgorsza ? Dlaczego ?

pozdrawiam, Michał
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 02.09.2021 10:31

Ja mam dość niepopularną opinię ale to tylko przez moje osobiste doświadczenie.
Płynąłem Split-SG i z powrotem.
Pływałem również Drvenik-Sucuraj i z powrotem.

Na prom powrotny ze SG pojawiłem się 1,5h szybciej bo słyszałem, że warto być szybciej.
Co z tego skoro było tyle luda, że się nie załapałem. A następny prom za 2,5h + 45 minut ładowania samochodów to dało nam razem od wyjazdu z Jelsy jakieś 6h + 30 minut na opuszczenie Splitu.
Promy w Drveniku kursują ile wlezie. Jak się nie załapiesz to czekasz 30 minut i masz następny.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 02.09.2021 10:45

kaeres napisał(a):

Ja mam dość niepopularną opinię ale to tylko przez moje osobiste doświadczenie.
Płynąłem Split-SG i z powrotem.
Pływałem również Drvenik-Sucuraj i z powrotem.

Na prom powrotny ze SG pojawiłem się 1,5h szybciej bo słyszałem, że warto być szybciej.
Co z tego skoro było tyle luda, że się nie załapałem. A następny prom za 2,5h + 45 minut ładowania samochodów to dało nam razem od wyjazdu z Jelsy jakieś 6h + 30 minut na opuszczenie Splitu.
Promy w Drveniku kursują ile wlezie. Jak się nie załapiesz to czekasz 30 minut i masz następny.

"Pocieszę" Cię - znajomi w tym sezonie czekali ok. 5h na wjazd na prom Sucuraj-Drvenik (piątek, środek dnia, kolejka na ponad 1km.).
My na pierwszy 5:00, byliśmy ok. 4:20, a i tak uzbierało się ok. 20 aut (w zeszłym sezonie był pełny)... ;)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 02.09.2021 10:54

Więc trafiają się takie wyjątki potwierdzające regułę.
I mnie i koledze. Trzeba o nich wspominać aby nie było rozczarowania.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 02.09.2021 11:14

piekara114 napisał(a):Mój taki:
1. Jelsa/StariGrad
2.
3. Hvar
.....
x. Vrboska

U mnie to wyglada tak samo :wink:

No nie rozumiem tych zachwytów nad Vrboską :roll:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 02.09.2021 11:33

majkik75 napisał(a):

Z mojego doświadczenia w zeszłym roku, z Stari Grad, jak przyjechaliśmy na pierwszy kurs rano, to byliśmy około godzinę przed wypłynięciem i się załapaliśmy. Prom zabiera około 70 samochodów. Ten z Sucuraju tylko 30, dlatego pływa częściej, ale teraz w tym roku właśnie płynęliśmy z Sucuraju.

pozdrawiam, Michał

Chyba trochę więcej

https://www.jadrolinija.hr/o-nama/brodo ... ija/faros1
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 385
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone