dagmarag napisał(a):Witam wszystkich.
Pytanie na pilno. Czy gdzieś na wyspie Hvar kupie aparat do robienia zdjęć pod wodą?
Podejrzewam, że będzie raczej ciężko. Co innego w Splicie.
Bravik napisał(a):dejanira_1978 napisał(a):empire13 napisał(a):dejanira_1978 napisał(a):Witam, proszę podpowiedzcie.... chcemy w ramach pobytu na Hvar odwiedzić wyspę Vis, proszę o informację czy z miasta Hvar są rejsy na Vis??? może coś polecicie ciekawego?
Są połączenia organizowane przez jadroline.
https://www.jadrolinija.hr/hr/schedule/ ... 6/23082021
Można też dotrzeć łodzią motorową (pytaj w małych agencjach).
dziękuję bardzo
Te połączenie katamaranem Jadrolinii to raczej nieprzydatne do zwiedzania, bo po pierwsze tylko raz w tygodniu, a po drugie późnym popołudniem.
empire13 napisał(a):Mnie się wydaje że jest tam jeszcze jedna firma, tańsza od Jadroliny. Niestety nie pamiętam nazwy. Ja szukałem 2 lata temu połączeń Hvar-Split.
A co do wycieczek to najlepiej sprawdzić w agencjach.
empire13 napisał(a):Mnie się wydaje że jest tam jeszcze jedna firma, tańsza od Jadroliny. Niestety nie pamiętam nazwy. Ja szukałem 2 lata temu połączeń Hvar-Split.
Bravik napisał(a):empire13 napisał(a):Mnie się wydaje że jest tam jeszcze jedna firma, tańsza od Jadroliny. Niestety nie pamiętam nazwy. Ja szukałem 2 lata temu połączeń Hvar-Split.
Jest, nazywa się Kapetan Luka, ale nie ma tej trasy.
empire13 napisał(a):Bravik napisał(a):empire13 napisał(a):Mnie się wydaje że jest tam jeszcze jedna firma, tańsza od Jadroliny. Niestety nie pamiętam nazwy. Ja szukałem 2 lata temu połączeń Hvar-Split.
Jest, nazywa się Kapetan Luka, ale nie ma tej trasy.
Czyli pozostają lokalne agencje i prywatne kursy.
te kiero napisał(a):Czemuśta nie pisały, że na Hvarze, a szczególnie droga do Šucuraju wymaga automatycznej skrzyni
Droga jakoś nie specjalnie trudna jak czasem zdarzało się to komuś określić tutaj, ale gdzieniegdzie jak jedzie z drugiej strony bojaźliwy kierowca, to można zahaczyć o krzaki lub co gorsza wypaść, bo asfalt się urywa.
Ale automat byłby tu lepszy.
Bravik napisał(a):te kiero napisał(a):Czemuśta nie pisały, że na Hvarze, a szczególnie droga do Šucuraju wymaga automatycznej skrzyni
Droga jakoś nie specjalnie trudna jak czasem zdarzało się to komuś określić tutaj, ale gdzieniegdzie jak jedzie z drugiej strony bojaźliwy kierowca, to można zahaczyć o krzaki lub co gorsza wypaść, bo asfalt się urywa.
To za dnia, a w nocy jest jeszcze lepiej.
te kiero napisał(a):Czemuśta nie pisały, że na Hvarze, a szczególnie droga do Šucuraju wymaga automatycznej skrzyni
majkik75 napisał(a):te kiero napisał(a):A co by Ci dał automat tutaj ?
Pozdrawiam, Michał
te kiero napisał(a):majkik75 napisał(a):te kiero napisał(a):A co by Ci dał automat tutaj ?
Pozdrawiam, Michał
Lepsze skupienie na takiej drodze, trzymanie kierownicy oburącz, większa pewność, szybsza jazda (wyprzedziły mnie 2 suvy, który bankowo miały automaty.
baunty napisał(a):Nie straszcie ludzi trasą z Sučuraja - serio- bo nie ma czym
Chyba, że ktoś jest początkującym kierowcą- wtedy to "poważna wyprawa".
A tak nawiązując do "automatów" , to cztery razy jechałem tą trasą ciągnąc ponad 6-cio metrową przyczepę (raz w nocy) i nie wiem w czy by mi pomógł automat
Być może tylko w bardziej płynnej jeździe.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne