maslinka napisał(a):baunty napisał(a):kaeres napisał(a):Nie dopłyniesz....chyba.
Te wycieczki za 200€ to już na poważnych motorówkach.
Dopłynie.
Kajakami tam ludzie pływali : kajakiem-z-hvaru-na-scedro-t38210-30.html#p1269923
To jest bliziutko.
Fala ( jeśli już jest) praktycznie zawsze od zachodu, inna nie ma jak tam "wejść".
My też płynęliśmy kajakiem z Zavali na Šćedro :
post2094326.html#p2094326
Da się!
mchrob napisał(a):W 2014 przejechałem Citroenem C4 GP. Ale od tamtego czasu drogę poszerzyli i powinno być łatwiej.
....
te kiero napisał(a):Witam.
Napiszta ludy jakimi autami przejechaliście szutrem od Dubovicy do Sv.Nedelj.
Gdybym dalej miał wszędobylski łazik Meggy z dość wysokim prześwitem to bym nie pytał, ale jest niższa Octavka.
baunty napisał(a):
Świetna wyprawa.
Kajak na taką podróż, to już większe wyzwanie niż łódka.
baunty napisał(a):Co do pływania kajakiem, to na Kornatach często spotykałem ludzi, którzy podróżują kajakami i śpią w namiotach ( cały bagaż ciągną za kajakiem).
te kiero napisał(a):Dzięki. Wiedziałem, że mogę na Was liczyć.
Dla mnie to ogólnie nie problem od początku.
Po filmie @mchrob stwierdzam jednak, że dla pewnej Pani będzie to extremum i rejczel dojedziemy tylko do Luciscy.
PJazz napisał(a):Przez kilka lat jeździłem do Jelsy, którą jestem oczarowany. Kwaterkę miałem w pierwszej linii brzegowej, w dzielnicy Vitarnija. Niestety, rok temu całą wille kupili Niemcy. Na inne podobne miejscówki niestety mnie nie stać. Ale Jelsę polecam każdemu. Świetne trasy rowerowe wzdłuż wybrzeża między Jelsą a Vrbośką, urocze miejsca do spacerowania, A Jelsa? Dużo fajnych sklepików, świetne knajpy na każdą kieszeń...o kurczę, za rok tam jadę.
karin74 napisał(a):Mam pytanie...znajomi właśnie są we Vrbosce w hotelu na wczasach zorganizowanych. Czy orientujecie się czy istnieje komunikacja między Vrboska, Jelsą a Hvarem?
Pozdrav
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne